Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

SABY ultrahangos kutyariasztó-kutyatréner-kutyakiképző eszköz

Ár:
11.049 Ft (8.700 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

SABY nagy hatótávú ultrahangos kutyariasztó. Könnyen használható dupla hangszórós profi kutyariasztó és kutyakiképző eszköz..

Beépített 800mAh akkumulátora van, ami egyszerűen USB töltővel tölthető. A töltőkábel része a csomagnak. 

Beépített LED fénnyel rendelkezik. A készülék működését egy rezgő üzemmód is jelzi. 

A készülék alkalmas:

Szabadtéri tevékenységeket végzők számára támadó, vagy fenyegető kutyák ellen.

Kutyatulajdonosoknak, akik szeretnék a kutyájukat a kellemetlen szokásikról leszoktatni. 

A készülék alkalmas lehet:

Alkalmas lehet a szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére, amennyiben nem akadályozza szinte semmi az ultrahang terjedését és nincs túl messze a kutya.

Sok esetben sajnos ez sem megoldás ha a kutya nagyon neveletlen, nem foglalkoznak vele és unatkozik. Valamint ha a kutya el tud távolodni annyira, hogy a riasztó hatókörén kívülre kerül, vagy elbújik valami mögé. Több kutya esetén pedig egészen összetett a probléma.

Az ultrahang a kemény felületekről visszapattan. A bokrokról, sövényekről is részben visszaverődik és szétszóródik és ezért nem jut a kutya fülébe. 

Menny.:db

Leírás

A SABY ultrahangos kutyariasztó készülék jellemzői:

LED világítás + villogó vaku
Dupla hangszóró 
Hangteljesítmény: 130 dB
Rezgő és kijelző funkció amely mutatja a működést
Ultrahangos kutyakiképző eszköz üzemmód
Alacsony töltöttségre utaló jelzőfény
Csuklópánttal könnyen hordozható
A nagy fényerejű LED lámpája zseblámpaként is használható.
Hordozható, kis méretű készülék
 
Ez egy erős kutyariasztó

Akkumulátor kapacitása: 800mAh
Anyaga: ABS
Használati tartomány: kb. 8-10 m. Ezen távolságon belül éri el a legjobb ultrahangos riasztó hatást.
Töltési idő: kb 1-2h
Használati idő: kb. 15 nap

Hogyan válasszunk ultrahangos riasztót?

Sok jól nevelt kutya barátságos, de előfordulhat, hogy még a legengedelmesebb kutya is agresszívvé válik séta, futás vagy biciklizés közben. Ilyenkor azonnal cselekednie kell, hogy megvédje magát, különben a helyzet gyorsan rosszra fordulhat.

Számos módszer létezik a kutyák elriasztására, például spray-k, kürtök és ultrahangos kutyariasztók. Ezek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai, és Ön kiválaszthatja a legmegfelelőbbet az igényei és preferenciái alapján. A riasztók és riasztószerek kifejezéseket gyakran felcserélhetően használják. A riasztószerek vegyi alapúak, míg az elrettentők elektromechanikusak és hangot vagy érintést használnak.

Az ultrahangos riasztók speciális elektromechanikus eszközök, amelyek hallható és nem hallható hangokat használnak a kutyák elriasztására.

A legjobb ultrahangos riasztók 100+ decibeles hangot bocsátanak ki 25 000-30 000 Hz-es frekvenciatartományban. Ez az ember számára nem hallható, de a kutyák és macskák számára igen. A hangos elrettentők hirtelen hallható figyelmeztető hangot generálnak, amely megijeszti a támadó állatot és megszakítja agresszív viselkedését.

Az ultrahangos és hallható hangokat kibocsátó riasztók több előnnyel rendelkeznek a helyi riasztószerekkel szemben:

Az elektronikus riasztók humánusabbak, mint a paprika spray-k, mivel nem okoznak hosszan tartó kényelmetlenséget a háziállatoknak.

Az ultrahangos riasztók biztonságosak és kényelmesek az emberek számára, és minden évszakban használhatók. Nincs visszafújás veszélye a szél miatt vagy rossz célzás miatt.

Ezek a riasztók használhatók saját kutyája ugatásgátlójaként és tréningeszközként is, segítve a nem kívánt viselkedések, például a túlzott ugatás, pórázhúzás, ugrás kezelésében.

Ezek az eszközök általában kompaktak, könnyűek és könnyen hordozhatók séta, futás, biciklizés vagy gördeszkázás közben.

Néhány korlátozás a kutyák elleni riasztó eszközökkel kapcsolatban:

Az ultrahangos riasztók olyan frekvenciákon működnek, amelyek az emberek számára nem hallhatók. Bár a legjobb eszközök jelzőkkel rendelkeznek a megfelelő működéshez, nem mindig lehet biztos benne, hogy valóban működnek. A hangos elrettentők hallható hangot adnak ki, így nem rendelkeznek ezzel a korláttal.

Az ultrahangos riasztók szűk sugárszélességűek, ezért pontos célzás szükséges. Számos eszköz lézerrel vagy LED-es mutatóval rendelkezik a célzás megkönnyítésére. A hangriasztók szélesebb hangsugárral rendelkeznek, így ebben a tekintetben jobbak.

A kutyák elleni riasztó eszközök tiszta rálátást igényelnek a leghatékonyabb működés érdekében. A kutyának látnia kell a riasztót, akadály nélkül.

Mindezek ellenére a megfelelő kézi szonikus vagy ultrahangos riasztó biztonságos, humánus és kényelmes megoldást kínálhat.