Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Ultrahangos macskariasztó készülékek

Ebben az - ultrahangos macskariasztó készülékek - kategóriában olyan eszközöket talál amelyek alkalmasak telepített eszközként macskák távoltartására.

Az eszközök a leírásokban feltűntetett lefedettség mértékéig védik az adott területet a macskákon kívül még nyestektől, kutyáktól, rókáktól, gólyáktól.

Weitech WK0052 Garden Protector 2 ultrahangos macskariasztó

(Infravörös mozgásérzékelő 90 fokban kb. max. 16 m hatótávolságig. Maximum 200 m2 területet véd. Elemmel, vagy adapterrel működik) Villanófényes + funkció!

Weitech WK0053 Garden Protector Solar ultrahangos napelemes macskariasztó

(Infravörös mozgásérzékelő 8 m hatótávolságig. Maximum 75 m2 területet véd. Napelem tölti a készülékben lévő tölthető elemeket.)

Weitech WK0054 Garden Protector 4 ultrahangos macskariasztó

(Infravörös mozgásérzékelő 90 fokban kb. max. 15 m hatótávolságig. Maximum 200 m2 területet véd. Elemmel, vagy adapterrel működik)  Villanófényes + funkció!

Weitech WK0055 Garden Protector 3 ultrahangos macskariasztó

(Infravörös mozgásérzékelő 90 fokban kb. max. 16 m hatótávolságig. Maximum 200 m2 területet véd. Elemmel, vagy adapterrel működik)

Rendezés:
Nézet:

Ebben a kategóriában megtalálható Weitech ultrahangos állatriasztó készülékek hatékonyan használhatóak kutya, macska, nyest, nyúl és róka elleni védekezésre.

A riasztás ultrahanggal (egyes termékeknél még plusz vaku funkcióval) történik amit egy infravörös mozgás érzékelő aktivál.

A készülékek működtetése elemmel, adapterrel, vagy akkumulátorról történik.

A nem újratölthető elemeket tilos tölteni! 

A különböző típusú elemek, illetve az új és a használt elemek nem keverhetők.

A használt elemeket el kell távolítani a készülékből és vissza kell vinni az értékesítési helyre, ahol azokat megvásárolta, hogy bekerüljenek az újrahasznosító rendszerbe, vagy le kell adni egy újrahasznosító központban.

Ha a készüléket hosszabb ideig nem használja, az elemeket ki kell venni.

A tápcsatlakozókat tilos rövidre zárni.

Amikor a készülék elemről működik, előfordul, hogy a vakulámpa a továbbiakban nem működik vagy a készülék folyamatos működési módba lép. Ebben az esetben valószínű, hogy az elemek töltöttsége nem megfelelő.

Fontos minden esetben a gyártó leírása alapján történjen az eszköz használata, mert csak ebben az esetben biztosítható a termék hatásossága.

Az eszközök könnyen telepíthetők, szakember nélkül alkalmazhatóak.

Hogyan működnek a WEITECH ultrahangos állatriasztók?

Egyes állatok reagálnak a magas frekvenciájú hangokra, ismertebb nevén ultrahangra. 

Az a tény, hogy ezeket a hangjeleket és a széles frekvenciatartományt állandó moduláció mellett kombinálják, számos állatot elriasztanak anélkül, hogy azok megsérülnének.

A mozgásérzékelős macskariasztók az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel hatékony és kíméletes megoldást nyújtanak a macskák nem kívánt viselkedésének kezelésére. Ezek az eszközök különösen hasznosak lehetnek azok számára, akik szeretnék megvédeni kertjüket, virágágyásaikat vagy más kültéri területeiket a macskák kártételétől, illetve azokat, akik beltéren szeretnék megakadályozni, hogy kedvenceik bizonyos területekre bejussanak. A következő bekezdésekben részletesen bemutatjuk a mozgásérzékelős macskariasztók hasznosságát és fontosságát.

Elsőként, a mozgásérzékelős macskariasztók egyik legfontosabb előnye, hogy kíméletesek és állatbarátok. Mivel ezek az eszközök nem ártanak a macskáknak, csak elriasztják őket, a gazdik és a macskák közötti konfliktusok minimalizálhatók. A legtöbb ilyen riasztó hanghullámokat bocsát ki, amelyek az emberek számára hallhatatlanok, de a macskák számára rendkívül zavaróak. Ezáltal a macskák gyorsan megtanulják elkerülni azokat a területeket, ahol a riasztók működnek. Az ultrahangos riasztók mellett léteznek vízsugaras modellek is, amelyek a mozgás észlelésére azonnal egy finom vízsugárral reagálnak, ami szintén hatékonyan távol tartja a macskákat.

A mozgásérzékelős macskariasztók másik jelentős előnye, hogy környezetbarát megoldást kínálnak. Ellentétben a vegyi anyagokkal vagy mérgekkel, amelyek nemcsak a macskákra, hanem a környezetre is károsak lehetnek, ezek az eszközök nem hagynak semmilyen káros nyomot maguk után. Így a kertészek és háztulajdonosok nyugodt szívvel alkalmazhatják őket anélkül, hogy aggódniuk kellene a talaj vagy a vízkészletek szennyeződése miatt. Emellett a mozgásérzékelős riasztók hosszú távú befektetésként is értelmezhetők, hiszen nem igényelnek folyamatos újratöltést vagy cserét, mint a vegyi riasztók.

A harmadik fontos szempont a hatékonyság és megbízhatóság. A mozgásérzékelős macskariasztók rendkívül precíz érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek azonnal reagálnak a mozgásra. Ez biztosítja, hogy a riasztó azonnal működésbe lép, amint egy macska megközelíti a védett területet. Az eszközök beállítási lehetőségei lehetővé teszik, hogy a felhasználók személyre szabják a riasztó működését, például az érzékelési távolságot vagy az ultrahang frekvenciáját. 

Ezen felül, a mozgásérzékelős macskariasztók nemcsak a macskák, hanem más nem kívánt állatok ellen is védelmet nyújtanak. Az ultrahangos és vízsugaras modellek gyakran sikeresen riasztanak el kutyákat, nyulakat, madarakat és más kerti kártevőket is. Ez különösen előnyös lehet azok számára, akik olyan területeken élnek, ahol többféle vad- és háziállat is előfordulhat, és ezek kárt tehetnek a növényekben vagy egyéb értékekben. Így ezek az eszközök nemcsak a macskák távol tartására alkalmasak, hanem átfogóbb védelmet is biztosítanak.

A mozgásérzékelős macskariasztók használata emellett növelheti a szomszédsági harmóniát is. A macskák gyakran nem ismernek határokat, és könnyen átjárnak a szomszédos kertekbe, ami konfliktusokat szülhet a szomszédok között. Egy jól elhelyezett és hatékony mozgásérzékelős riasztó segíthet megelőzni ezeket a helyzeteket, hiszen a macskák megtanulják, hogy az adott területet elkerüljék. Ezáltal a szomszédok közötti viszony javulhat, és a közösségi béke fenntarthatóbbá válik.

Végül, a mozgásérzékelős macskariasztók szerepe a macskák biztonságának növelésében is kiemelendő. Bár elsőre ellentmondásosnak tűnhet, hogy egy riasztó eszköz a macskák biztonságát szolgálja, azonban, ha a macskákat sikeresen távol tartják a veszélyes helyektől, például forgalmas utaktól vagy mérgező növényektől, az közvetetten hozzájárulhat a macskák hosszabb és egészségesebb életéhez. Ezen eszközök alkalmazásával a gazdik biztosíthatják, hogy kedvenceik biztonságos környezetben mozogjanak, és elkerüljék azokat a helyeket, ahol esetleg veszély leselkedhet rájuk.

Összességében a mozgásérzékelős macskariasztók számos előnnyel járnak, mind a gazdik, mind a macskák számára. Kíméletesek, környezetbarátok, hatékonyak és megbízhatóak, és nemcsak a macskákat, hanem más nem kívánt állatokat is távol tartanak. Emellett hozzájárulhatnak a szomszédsági harmónia megőrzéséhez és a macskák biztonságának növeléséhez is. Ezen szempontok figyelembevételével egyértelmű, hogy a mozgásérzékelős macskariasztók értékes és fontos eszközök lehetnek minden macskatartó vagy kerttulajdonos számára.

Kulcsszavak az oldalhoz: Ultrahangos macskariasztó, Kültéri macskariasztó, Napelemes macskariasztó, Macskariasztó hang, Macskariasztó vélemény, Elektromos macskariasztó, Macskariasztó készülék, Weitech macskariasztó, Kerti macskariasztó, Macskák elleni riasztó, Macskák ellen, Hatékony macskariasztó, Macskariasztó frekvencia, Mozgásérzékelős macskariasztó, Infraérzékelős macska riasztó