Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

RedTop kültéri légyfogó légycsapda rendszer

Légyírtó - biológiai alapon

A RedTop Dél-Afrikában gyártott légyfogó légycsapda rendszer, melynek célja, hogy csapdába ejtse, s így távol tartsa a legyeket a háztól és a házhoz tartozó melléképületektől, illetve mezőgazdasági felhasználás esetén az állatoktól.

A RedTop egy forradalmian új megoldás a légymentesítésre. A termékben használatos csalianyag vegyszermentes, környezetbarát anyag.

Óvja meg a bejáratát, teraszát, haszon- és házi állatait a bosszantó legyektől.

Állattartó telepekre, kertes házakhoz kora tavasztól késő őszig. 100 %-ig vegyszermentes.

Kiemelkedően hatékony légycsapda!

Kertes házba a 3 l-es eszköz ajánlott, állattartás esetén válassza a 8 l-es változatot. Átlagosan 3-4 hetente újra kell majd töltenie a csapdákat csaliporral.

Rendeljen megfelelő mennyiségű csaliport az újratöltéshez!

A 3 literes és a 8 literes eszköz tartalmaz csaliport!

Rendelje meg most! Nálunk nagyon jó áron vásárolhat.

Ellenőrizze le az árainkat az Árgépen: https://www.argep.hu/Preissuche/redtop.html

Ha nem használja fel a csalianyagot, akkor tegye el fagymentes helyre és majd tavasszal a legyek megjelenésekor már ki is helyezheti a RedTop-ot.

Amennyiben beltérben is gondot okoznak Önnek a legyek, akkor tekintse meg a beltérre való légycsapdákat erre a sorra kattintva.

Rendezés:
Nézet:

Vásárlói értékelések a RedTop légycsapdáról

Kriszta | 5 / 5 csillag!
2021. 06. 23.
Durván jó a cucc. Ahogy kitettük már másnap látványos mennyiségű légy volt benne. 4 nap után brutális.

Sz.Judit | 5 / 5 csillag!
2021. 06. 21.
Ipari mennyiségben fogja a legyeket,kíváló termék,nagyon hálás vagyok!

Szlanicsán Judit | 5 / 5 csillag!
2021. 06. 17.
Évek óta kűzdünk a rengeteg léggyel mert a szomszédban nagyon sok állatot tartanak,mi pedig gyümölcs termesztéssel foglalkozunk így borzasztó kellemetlen!Megmondom őszintén teljesen véletlenül találtam rá a termékre,hiszen eddig légyírtó címen keresgéltem de vmiért a napokban rákerestem hogy légyfogó és láss csodát:)2 napja raktam ki mert a teraszon már nem lehetett megmaradni!Ma a második napon már kb 25db légy van is benne ugyhogy nagyon bizakodó vagyok,hogy a maradék 500at is megfogja:)
Csak ajánlani tudom mindenkinek!!

Edina | 5 / 5 csillag!
2021. 06. 14.
Nagyon elégedett vagyok, második éve rendeljük, eddig ez a leghatékonyabb légyfogó berendezés, és ami még szuper, hogy környezetbarát.

Fazekas Csaba | 5 / 5 csillag!
2021. 06. 14.
Szuper egy találmány. Ennél hatékonyabb légyfogó nincsen szerintem. Tavaly vásároltam először, és a pozitív tapasztalat miatt rendszeres vásárló leszek. Rengeteg legyet begyűjt.

Gábor | 5 / 5 csillag!
2021. 06. 03.
Három éve használom, hihetetlen mennyiségű legyet fog el minden évben, nincs a piacon még egy ilyen hatékony légyfogó. Mindig innen rendelem, gyors és pontos kézbesítés, csak ajánlani tudom.

Ny Zoli | 5 / 5 csillag!
2021. 06. 03.
Nagyon hatékony szuper teszi a dolgàt,még csak hét napja van kint a tyúkok körül ,és màr hemzsegnek a zacskóba a legyek, ajànlani tudom mindenkinek, főleg azoknak akinek àllatok vannak , nekem nagyon bevàlt, ezutàn is tőle
rendelek.Köszönöm

Juhász Tibor | 5 / 5 csillag!
2021. 05. 12.
3. Éve használom, csak ezt vásárolok légy ellen.
Kutyákkal foglalkozom, már a sírás kerulgetett, mert szét ragtak a legyek a kutyák füleit.
Mióta ezt használom, meg szűnt ez a probléma.

Köszönöm.

Endrei Zoltánné | 5 / 5 csillag!
2021. 05. 03.
Nagyon szuper termék hatékony én csak ezt ajánlom mindenkinek

Mariann | 5 / 5 csillag!
2021. 04. 28.
Megbízható, gyors a szállítás és nagyon bevált a termék. 30 éve élünk kertes házban, a szomszédságban disznókat tartanak, állandó küzdelmet folytattunk a legyekkel, gyakorlatilag nem lehetett kerti partit tartani, mert akármi került az asztalra, azonnal ellepték a legyek. Tavaly találtunk rá a termékre. Nagyon látványos, hogy milyen óriási mennyiségű legyet befog és érezhetően jobb lett a helyzet a kertünkben, már nem olyan kínos a kerti partik megtartása sem.

Zoltán | 5 / 5 csillag!
2021. 03. 19.
Nekem nagyon bevált. 2 éve használom kertes házban. Pár nap után szemmel láthatóan sok légy van benne.

Tiborné | 5 / 5 csillag!
2020. 08. 30.
Gyors szállítás. A termék kiváló!

Krisztina | 5 / 5 csillag!
2020. 08. 14.
Nagyon hatékony szuper !!nagyon bevált !én már csak ezt veszem!!

Percze Hajnalka | 3 / 5 csillag!
2020. 07. 21.
Nálunk nehezen indult be, igaz közbe jöttek az esős napok! Most már dolgozik,de azért még nem vagyunk légymentesek!

Kaszab Lászjó | 5 / 5 csillag!
2020. 07. 08.
MEG VAGYOK ELÉGEDVE A TERMÉKKEL. 5 NAP UTÁN MÁR RENGETEG LEGYET MEGFOGOTT A CSAPDA.

F. Norbert | 5 / 5 csillag!
2020. 07. 07.
Teljes mértékben meg vagyok elégedve a termékkel. Meg sem kellett várni a 2-4 nap "beindulási időt", nálunk kihelyezés után 5 órával már hemzsegtek a legyek a "készülékbe". Azóta szinte légymentes a ház környéke. Köszönöm.

Szalóki Árpád | 5 / 5 csillag!
2020. 05. 30.
Gyors szállítás, jó termék.

V. György | 5 / 5 csillag!
2020. 05. 22.
Talán két évtizede használom, eleinte az Ebayről vettem, amúgy dél-afrikai találmány.

Elképesztően hatásos! Évi kettő, max. 3 darab lefedi a "légyszezont" háztartási léptékben. Még a szomszédok is gratulálnak, mert hogy náluk sincs légy az én redtopom miatt. :-)

Lótartó barátom 20-asával veszi a szezonra. A szaga valóban lehet ijesztő, nem kell nagyon közel rakni a házhoz, megtalálják a legyek, elmennek a háztól. 5-6 hétig szokott nálam működni. 20 éves gyakorlati tapasztalat: amikor az eredeti szagáról átvált egy egész más szagra 5-6 hétnél, akkor már nem igazán vonzza a legyeket be, már csak a benne születettek röpködnek bent. Akkor jöhet a következő kirakása!

Én akkor rakom ki az évben elsőt, amikor már 1-1 légy betalált a házba, és felidegesít. Vízzel hetente utántölteni kötelező, mindig legyen az aljában vagy 10 centi víz, ne sűrűsödjön be!

Elképesztően tökéletes termék - maximálisan csakis ajánlani tudom mindenkinek.

Zsolt | 5 / 5 csillag!
2020. 05. 07.
Tavaly vásároltam meg először a terméket és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon sok legyet begyűjt, nem kell sokat foglalkozni vele. Többféle légyfogót kipróbáltam már, de eddig ez vált be a legjobban. Idén is ezt fogom használni.

Grosch Attila | 5 / 5 csillag!
2020. 05. 04.
Nagyon örülök ennek a terméknek. Hatékony, rengeteg legyet "begyűjt" !
Köszönöm SIPI WEB-BOLT !!

Kiss Erika | 5 / 5 csillag!
2020. 04. 29.
Múlt évben és az idén is ezt a terméket rendeltem. Nagyon bevált. és meg vagyok elégedve vele.. Mini kutyamenhely vagyunk, nagy segítség.. Nincsenek legyek... Köszönöm..

bérfüstölés.hu | 5 / 5 csillag!
2020. 04. 02.
Mi már jó pár éve használjuk, sertéseket tartunk. Eddig nem találtam ennél hatékonyabban és egyszerűbben működő légyírót! 3-4 csapdát indítok el hetes késleltetéssel,így szemel láthatóan sokkal kevesebb az istállók környékén a légy. Nagyon durva mennyiséget szed össze!!
CSAK AJÁNLANI TUDOM MINDEN ÁLLATTARTÓNAK!!!

Információk, érdekességek a legyekről.

Miért nehéz lecsapni egy legyet?

A legyek a másodperc töredéke alatt képesek kiszámolni, a feléjük tartó veszélyforrást. Akár hátra fele is tudnak ugrani, ha szemből közeledik a légycsapó feléjük.

Tényleg a lábukkal ízlelnek a legyek?

A azért járkálnak mindent össze, mert rá kell szállniuk az ételre, és meg kell érinteniük a lábukkal. Így döntik el, hogy ízlik-e nekik. A szaglásuk segítségével mérik be az a számukra ehető élelmiszert, majd letapogatják a lábukon található ízlelő receptorokkal. A lábuk 10 milliószor érzékenyebb a cukorra, mint az emberi nyelv.

Eszik, vagy isszák a legyek az ennivalónkat?

A legyek csak folyékony halmazállapotú táplálékot tudnak felvenni a szájszervükkel, ugyanis az csupán szívásra alkalmas. Az a mondat, hogy a légy beköpi az ételt, teljesen megállja a helyét. 

Amikor a házi légynek a lába azt érzékeli, hogy ízletes ételt talált, de az szilárd halmazállapotú, akkor a légy szó szerint összeköpdösi azt emésztő enzimekkel. Ezek az enzimek feloldják a táplálékot amit a legyek végül fel tudnak szippantani.

Megegyem vagy ne egyem meg ha rászálltak a legyek az ételemre?

A legyek rengeteg baktériumot hordoznak, éppen ezért kétszer is meg kellene gondolni, hogy megesszük-e, amit megleptek. Egy átlagos légy több száz baktériumot hordoz a lábain és a szárnyain, amelyeket ürülékekből és tetemekből szednek össze, ráadásul ezeket könnyen szétszórják azon a területen, ahová leszállnak.

Nagy eséllyel visz be a szervezetébe egy halom baktériumot, ha a legyek által meglepett ennivalót megeszi. Jó példa erre a legyeken gyakran kimutatott Helicobacter pylori, vagyis a legelterjedtebb gyomor-bélrendszeri kórokozó, ami elég komoly betegségek kialakulásához vezethet. A baktériumok repülő közlekedőeszközként használják a legyeket és így könnyen tudnak terjedni.

Hogyan épül fel a légy teste?

A légy teste fejre, torra és potrohra tagolódik. Egy pár repülőszárnya van, hátulsó pár szárnya billérré, kis rezgővé alakult, ezek adják a zümmögő hangot, és ezek segítségével képes repülés közben manőverezni.  Szájszervüket egy pár szivacsszerű szerv, a labella alkotja, szívó működésű, nyugalmi állapotban visszahúzható.

Három pár ízelt lába van, melyek végén karom és tapadópárnák találhatók. Ezek segítségével a függőleges üvegfelületen – az ablakokon – is biztonságosan közlekednek.

Leghatásosabb védekezés legyek ellen

A kombinált védekezés lehet a legeredményesebb. Az interneten számos praktika található amely pl. bizonyos növények ültetésével és bizonyos folyadékok permetezésével távol tartja, vagy írtja a legyeket. Ezekhez társulhat még a RedTop légyfogó légycsapda használata. 

A Redtop légycsapda rendszer több szempontból is hatékony biológiai légyirtó eszköz, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

  1. Környezetbarát: A Redtop légycsapda rendszer nem használ vegyszereket vagy toxikus anyagokat, így nem szennyezi a környezetet és biztonságosan használható lakó- és munkaterületeken, valamint állatok közelében.

  2. Célzott hatékonyság: A csapda kifejezetten a legyeket célozza meg, így minimalizálja a hasznos rovarok, például méhek és lepkék elpusztításának kockázatát, ami fontos a biodiverzitás megőrzése szempontjából.

  3. Egyszerű használat: A Redtop légycsapda könnyen beállítható és használható, nem igényel különleges ismereteket vagy felszerelést. A csapdát csak fel kell akasztani a megfelelő helyre, és hagyni, hogy végezze a dolgát.

  4. Gazdaságos: A csapda hosszú távú használatra készült, és hatékonyan működik anélkül, hogy gyakori cserére vagy karbantartásra lenne szükség, így költséghatékony megoldást nyújt a légyirtásra.

  5. Biztonságos állatok és emberek számára: Mivel a csapda nem tartalmaz mérgező anyagokat, nem jelent veszélyt sem az emberekre, sem az állatokra, így különösen alkalmas mezőgazdasági területeken és állattartó telepeken való használatra.

  6. Hatékony és gyors: A csapda vonzó anyagokat használ a legyek csalogatására, amelyek gyorsan és nagy mennyiségben kerülnek a csapdába, így rövid idő alatt jelentős mértékben csökkentheti a légyállományt egy adott területen.