Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

A legjobb ultrahangos kutyariasztó készülékek jellemzői

A legjobb ultrahangos kutyariasztó készülékek különböző típusai közül a legjobbak bizonyos jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek hatékonyabbá és megbízhatóbbá teszik őket. Íme néhány jellemző, amelyeket érdemes figyelembe venni:

  1. Állítható frekvencia: A legjobb ultrahangos kutyariasztó készülékek lehetőséget biztosítanak több frekvencia használatára, hogy különböző kutyafajtákra és helyzetekre optimalizálható legyen a hatás.

  2. Erős hatótávolság: Egy jó ultrahangos kutyariasztónak legalább 10-15 méteres hatótávolsága van, hogy a kutyák viszonylag nagy távolságból is érzékeljék az ultrahangot és reagáljanak rá.

  3. Hordozhatóság és ergonómia: A kézben tartható és könnyű kutyariasztó készülékek praktikusak, mivel könnyen magunkkal vihetők sétákra vagy utazásokra.

  4. Biztonság és kényelem: A készülékeknek biztonságosnak kell lenniük mind a kutyák, mind az emberek számára. Az ultrahang frekvenciának olyan tartományban kell lennie, amely nem ártalmas a kutyák hallására, de mégis kellemetlen számukra.

  5. Többfunkciós használat: Néhány kutyariasztó készülék kombinálja az ultrahangot más funkciókkal, például LED lámpával vagy riasztó hanggal, hogy növelje a hatékonyságot és a sokoldalúságot.

  6. Tartósság és vízállóság: A strapabíró és vízálló modellek különösen hasznosak kültéri használat esetén, mivel ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

  7. Energiaforrás: A hosszú élettartamú elemekkel vagy újratölthető akkumulátorral működő készülékek kényelmesebbek, mivel ritkábban kell cserélni az elemeket vagy tölteni az akkumulátort.

  8. Könnyű használat: Az egyszerű kezelőfelület és a könnyű használat megkönnyíti a készülék mindennapi alkalmazását. 

Ezeket a szempontokat figyelembe véve választható ki az Ön számára legjobb ultrahangos kutyariasztó készülék, amely hatékonyan védi a felhasználót a kutyák okozta esetleges veszélyektől, miközben biztonságos és kényelmes használatot biztosít.

Rendezés:
Nézet:

Milyen a legjobb ultrahangos kutyariasztó?

A legtöbb jól képzett kutya barátságos. Vannak azonban olyan esetek, amikor még a leginkább engedelmes kutya is agresszívvé válhat, és támadásba lendülhet Ön felé séta, kocogás, kerékpározás stb. közben. Ilyen helyzetekben azonnal cselekednie kell, hogy megvédje magát különben a dolgok elég gyorsan rossz fordulatot vehetnek.

Szerencsére számos kutyariasztó megoldás létezik a piacon – spray-k, kürtök és ultrahangos kutyriasztók. Az ilyen típusú kutyariasztó és riasztószerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai és Ön kiválaszthatja a megfelelőt az igényeinek és preferenciáinak megfelelően. A kutyariasztók és riasztószerek kifejezést gyakran felcserélhetően használják. Tudományosan a riasztószerek olyan vegyi alapú termékek, amelyek irritáción, szagon vagy ízen alapulnak. Az elrettentő szerek elektromechanikus termékek, amelyek hangon vagy érintésen alapulnak).

A hangos és ultrahangos riasztók és riasztók speciális elektromechanikus eszközök, amelyek az ember által hallható és nem hallható hangok kombinációját használják fel a kutyák megijesztésére és elriasztására.

A legjobb ultrahangos kutyariasztó az amit speciális magas, 100+ decibeles hangok kibocsátására tervezték a 25 000-30 000 Hz-es frekvenciatartományban. Ez olyan tartomány, amely az ember számára nem hallható, de a kutyák (és macskák) számára hallható. A hangos elrettentő eszközök viszont hirtelen hallható figyelmeztető hangot generálnak, amely megijesztheti és megriaszthatja a támadó háziállatot, és arra kényszerítheti, hogy megszakítsa az állat fenyegető, vagy támadó állapotát.

A hangos és ultrahangos kutyariasztók néhány megkülönböztető előnnyel rendelkeznek a helyi riasztószerekkel, például spray-kkel szemben, az alábbiak szerint:

Az elektronikus kutyariasztók humánusabbak mint a riasztó spray-k. A paprika spray-kkel ellentétben nem okoznak hosszan tartó kényelmetlenséget a háziállatoknak.

A hangos és ultrahangos kutyariasztók biztonságosak és kényelmesek az emberek számára, és minden évszakban használhatók. Nem okoz gondot a szél által okozott vagy a helytelen célzás miatti visszafújás.

A hangos és ultrahangos kutyariasztók saját kutyájának ugatásgátlóként és tréningeszközként is szolgálhatnak. Segíthetnek a nem kívánt viselkedés, például a túlzott ugatás, pórázhúzás, ugrás stb.

Ezek a kutyariasztók általában kompaktak, könnyűek és kényelmesen hordozhatók séta, kocogás, kerékpározás, gördeszkázás stb.

A hangos és ultrahangos kutyariasztó eszközökkel kapcsolatos főbb korlátozások közül néhány: 

Az ultrahangos kutyariasztók olyan frekvenciákon működnek, amelyek az emberek számára nagyrészt nem hallhatók. Míg a legjobb ultrahangos riasztók a megfelelő működést biztosító jelzőkkel vannak ellátva, nem lehet biztosan tudni, hogy az eszköz valóban működik-e. A hangos elrettentő eszközök hallható hangot adnak ki, így nem szenvednek ettől a korlátozástól.

Az ultrahangos kutyariasztó eszközök szűk sugárszélességű/-szögűek, ezért fontos megfelelően célozni. Ennek a problémának a megoldására számos ultrahangos elriasztó eszköz kisállat számára biztonságos lézerrel vagy LED-es fénymutatóval rendelkezik. A hangriasztók jobb megoldást jelentenek ebből a szempontból, mivel szélesebb hangsugárt adnak.

Az ultrahangos kutyariasztó eszközök tiszta rálátást igényelnek ahhoz, hogy a leghasznosabbak legyenek. a kutyának látnia kell a riasztót. Nem lehet akadály a kutya és az ultrahangos riasztó között.

Minden korlát ellenére a megfelelő kézi szonikus vagy ultrahangos kutyariasztó biztonságos, humánus és kényelmes kutyariasztó megoldást kínálhat.