Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

ATLA ultrahangos kutyariasztó

Ár:
14.605 Ft (11.500 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

ATLA nagy hatótávolságú professzionális ultrahangos kutyariasztó.

Hatékony távolság 15 m-ig. Ezen távolságon belül éri el a legjobb hatást.

Több üzemmódú kapcsolás a hanghullámokkal szembeni immunitás megakadályozására

A gombok kezelése kényelmes és egyszerű.

Ez egy erős kutyariasztó.

A készülék alkalmas:

Szabadtéri tevékenységeket végzők számára támadó, vagy fenyegető kutyák ellen.

Kutyatulajdonosoknak, akik szeretnék a kutyájukat a kellemetlen szokásikról leszoktatni.

Ez egy profi ultrahangos kutyakiképző eszköz is.

A készülék alkalmas lehet:

Alkalmas lehet a szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére, amennyiben nem akadályozza szinte semmi az ultrahang terjedését és nincs túl messze a kutya.

Sok esetben sajnos ez sem megoldás ha a kutya nagyon neveletlen, nem foglalkoznak vele és unatkozik. Valamint ha a kutya el tud távolodni annyira, hogy a riasztó hatókörén kívülre kerül, vagy elbújik valami mögé. Több kutya esetén pedig egészen összetett a probléma.

Az ultrahang a kemény felületekről visszapattan. A bokrokról, sövényekről is részben visszaverődik és szétszóródik és ezért nem jut a kutya fülébe. 

Menny.:db

Leírás

Az ATLA nagyteljesítményű ultrahangos kutyariasztó egy modern és rendkívül hatékony védelmi eszköz, amely segít megvédeni magát és szeretteit a kutyák agresszív viselkedésétől. Ez a fejlett akkumulátoros eszköz 3 csatornás nagyfrekvenciás hangszóróval van felszerelve, amely 23-30 kHz közötti magas frekvenciájú jeleket reprodukál. 

Ezek a hangok ártalmatlanok és észrevehetetlenek az emberi fül számára, de rendkívül kellemetlenek a kutyák számára, és hatékonyan taszítják őket. A riasztóval megtaníthatja a kutyáját, hogy leszoktassa a nem kívánt szokásokról.

Ez a professzionális riasztó háromszoros sugárzóval nagyon hatékonyan pár másodperc alatt megbirkózik minden bosszantó, vagy veszélyes kutyaviselkedéssel 15 méteres hatótávolságon belül.

ERŐS AKKUMULÁTOR. A készülék beépített 2000 mAh-s akkumulátorral van felszerelve és teljes 4 órás töltéssel akár 3 hónapig is biztosítja a készülék stabil működését.

3 MŰKÖDÉSI MÓD. 

1. 2 féle üzemmód kutyák taszítására: folyamatos hanghullámok 25 kHz frekvenciával és hullám alakú ultrahang 20-30 kHz közötti frekvenciával.

2. Ultrahangos kutyakiképző eszköz üzemmód. 

3. Zseblámpa üzemmód a sötétben való sétáláshoz és villogó lámpa az SOS jel küldéséhez. A készülék egy reteszelőgombbal is fel van szerelve, amely megakadályozza a véletlen megnyomását.

Fontos! A kutyák, mint az emberek, eltérő személyiséggel és temperamentummal rendelkeznek. Tanulmányok szerint a kutyák körülbelül 3%-a immunis az ultrahanghullámokra.      

Jellemzők:

  • Teljesítmény: beépített 2000mAh akkumulátor
  • Teljes feltöltési idő: 4 óra
  • Használati idő teljesen feltöltött állapotban: akár 90 nap
  • Hangszórók száma: 3 db.
  • Ultrahang frekvencia: 23-30 kHz
  • Hatótávolság: 15 méter
  • Üzemmódok száma: 3
  • Készülék mérete: 4,66 x 11,25 x 3,8cm
  • A készülék súlya: 130 g.

Töltőcsatlakozó: C típusú (Töltőkábel van a csomagban.)

Milyen a legjobb ultrahangos kutyariasztó?

A legtöbb jól képzett kutya barátságos. Vannak azonban olyan esetek, amikor még a leginkább engedelmes kutya is agresszívvé válhat, és támadásba lendülhet Ön felé séta, kocogás, kerékpározás stb. közben. Ilyen helyzetekben azonnal cselekednie kell, hogy megvédje magát különben a dolgok elég gyorsan rossz fordulatot vehetnek.

Szerencsére számos kutyák elriasztására szolgáló megoldás létezik a piacon – spray-k, kürtök és az ultrahangos kutyriasztók. Az ilyen típusú elrettentető és riasztószerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai és Ön kiválaszthatja a megfelelőt az igényeinek és preferenciáinak megfelelően. A kutyariasztók és riasztószerek kifejezést gyakran felcserélhetően használják. Tudományosan a riasztószerek olyan vegyi alapú termékek, amelyek irritáción, szagon vagy ízen alapulnak. Az elrettentő szerek elektromechanikus termékek, amelyek hangon vagy érintésen alapulnak).

A kutyák elleni riasztók speciális elektromechanikus eszközök, amelyek az ember által hallható és nem hallható hangok kombinációját használják fel a kutyák megijesztésére és elriasztására.

A legjobb ultrahang technológiával működő kutyariasztó az amit speciális magas, 100+ decibeles hangok kibocsátására tervezték a 25 000-30 000 Hz-es frekvenciatartományban. Ez olyan tartomány, amely az ember számára nem hallható, de a kutyák (és macskák) számára hallható. A hangos elrettentő eszközök viszont hirtelen hallható figyelmeztető hangot generálnak, amely megijesztheti és megriaszthatja a támadó háziállatot, és arra kényszerítheti, hogy megszakítsa az állat fenyegető, vagy támadó állapotát.

A hallható hanggal és ultrahanggal működő riasztók néhány megkülönböztető előnnyel rendelkeznek a helyi riasztószerekkel, például spray-kkel szemben, az alábbiak szerint:

Az elektronikus riasztók humánusabbak mint a riasztó spray-k. A paprika spray-kkel ellentétben nem okoznak hosszan tartó kényelmetlenséget a háziállatoknak.

Az ultrahangot kiadó riasztók biztonságosak és kényelmesek az emberek számára, és minden évszakban használhatók. Nem okoz gondot a szél által okozott vagy a helytelen célzás miatti visszafújás.

A kutyák elleni riasztók saját kutyájának ugatásgátlóként és tréningeszközként is szolgálhatnak. Segíthetnek a nem kívánt viselkedés, például a túlzott ugatás, pórázhúzás, ugrás stb.

Ezek az eszközök általában kompaktak, könnyűek és kényelmesen hordozhatók séta, kocogás, kerékpározás, gördeszkázás stb közben.

A kutyákat riasztó eszközökkel kapcsolatos főbb korlátozások közül néhány: 

Az ultrahanggal működő riasztók olyan frekvenciákon működnek, amelyek az emberek számára nagyrészt nem hallhatók. Míg a legjobb riasztók a megfelelő működést biztosító jelzőkkel vannak ellátva, nem lehet biztosan tudni, hogy az eszköz valóban működik-e. A hangos elrettentő eszközök hallható hangot adnak ki, így nem szenvednek ettől a korlátozástól.

Az ultrahangot kibocsátó riasztó eszközök szűk sugárszélességű/-szögűek, ezért fontos megfelelően célozni. Ennek a problémának a megoldására számos riasztó eszköz kisállat számára biztonságos lézerrel vagy LED-es fénymutatóval rendelkezik. A hangriasztók jobb megoldást jelentenek ebből a szempontból, mivel szélesebb hangsugárt adnak.

A kutyák elleni eszközök tiszta rálátást igényelnek ahhoz, hogy a leghasznosabbak legyenek. a kutyának látnia kell a riasztót. Nem lehet akadály a kutya és a riasztó között.

Minden korlát ellenére a megfelelő kézi szonikus vagy ultrahanggal működő riasztó biztonságos, humánus és kényelmes megoldást kínálhat.