Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

KAMY ultrahangos kutyariasztó

Ár:
13.208 Ft (10.400 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

KAMY nagy hatótávú ultrahangos kutyariasztó. Könnyen használható dupla hangszórós profi kutyariasztó és kutyakiképző eszköz..

Beépített 1200mAh akkumulátora van, ami egyszerűen USB töltővel tölthető. A töltőkábel része a csomagnak. 

Beépített LED fénnyel rendelkezik. A készülék működését egy rezgő üzemmód is jelzi. Ez egy erős kutyariasztó.

A készülék alkalmas:

Szabadtéri tevékenységeket végzők számára támadó, vagy fenyegető kutyák ellen.

Kutyatulajdonosoknak, akik szeretnék a kutyájukat a kellemetlen szokásikról leszoktatni. 

A készülék alkalmas lehet:

Alkalmas lehet a szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére, amennyiben nem akadályozza szinte semmi az ultrahang terjedését és nincs túl messze a kutya.

Sok esetben sajnos ez sem megoldás ha a kutya nagyon neveletlen, nem foglalkoznak vele és unatkozik. Valamint ha a kutya el tud távolodni annyira, hogy a riasztó hatókörén kívülre kerül, vagy elbújik valami mögé. Több kutya esetén pedig egészen összetett a probléma.

Az ultrahang a kemény felületekről visszapattan. A bokrokról, sövényekről is részben visszaverődik és szétszóródik és ezért nem jut a kutya fülébe.

Menny.:db

Leírás

A KAMY ultrahangos kutyák elleni riasztó készülék jellemzői:

LED világítás + villogó vaku
Dupla hangszóró
Hangteljesítmény: 130 dB
Rezgő és kijelző funkció amely mutatja a működést
Alacsony töltöttségre utaló jelzőfény
Csuklópánttal könnyen hordozható
Ultrahangos kutyakiképző eszköz üzemmód.
A nagy fényerejű LED lámpája zseblámpaként is használható.
Hordozható, kis méretű készülék

Akkumulátor kapacitása: 1200mAh
Anyaga: ABS
Használati tartomány: kb. 10m Ezen távolságon belül éri el a legjobb hatást.
Töltési idő: kb 1-2h
Használati idő: kb. 20 nap

Hogy tudom leghatásosabban elriasztani a kutyát a készülékkel?

Vegye célba az agresszív kutyát a kutyariasztóval
Tartsa nyomva a gombot 2-3 mp-ig
Ha szükséges ismételje meg.

Mit tegyen ha több kutya támadja meg egyszerre?

Lehetőség szerint helyezkedjen úgy, hogy ne tudják bekeríteni a kutyák. 
Pásztázzon a riasztóval végig az összes állaton. 
Amennyiben egyértelműen felismeri a falkavezért, többször arra a kutyára irányítsa a riasztót.

Minden kutyára hatásos a riasztó?

A készülékkel nem tudunk korlátlan hatalmat gyakorolni minden kutya felett! 

A riasztó nem hatásos a kutya „territóriumán” belül, valamint süket kutyákra.

A territórium a kutya felségterülete és azt ösztönösen védi. Oda nem javasolt riasztóval sem belépni. 

A készülék nem alkalmas kutyasétáltatás közben összeakaszkodó, verekedő kutyák szétválasztására!

Saját kutya védelmére sétáltatás közben csak akkor van esélye a saját kutyáját védeni ha időben tud reagálni a közeledő kutyára és a saját kutyát lábnál tudja tartani.

Fontos szempont ilyenkor még a saját kutya viselkedése is. Vicsorgás, ugatás, támadó póz felvétele esetén könnyen figyelmen kívül hagyhatja önt a támadó kutya. Nem erre van kifejlesztve, de segítségére lehet az eszköz. 

Az ultrahang a kemény felületekről visszapattan, a puha dolgok elnyelik, a bokrok, sövények pedig szétszórják. Nagyon fontos, hogy a célba vett kutya lássa a készüléket, mert csak így tudja az ultrahang kifejteni a hatását. 

A szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére csak bizonyos feltételek mellett alkalmas. Az ultrahang nem hatol át zárt kerítésen és a 10 m-nél távolabb lévő kutyákra sincs már hatása a jel gyengülése miatt. 

A készüléket csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat.

Káros-e a riasztó által kibocsátott ultrahang az emberekre és a kutyákra?

A legtöbb ember 20-20000 Hz között hall. Az eszköz által kibocsátott frekvencia 25200 Hz. Érzékenyebb fülűek elvileg hallhatják, de károsodást nem okoz!

A készülék hangszórója 130 DB-es hangnyomást generál, ezért közvetlen közelről (1-2 cm) ne irányítsuk a fülbe a riasztót! Az Ultrahang nem egy hallható hang az emberi fül számára! Így nem ellenőrizhető a készülék használhatósága! 

Hogyan ellenőrizhető, hogy sugároz-e ultrahangot a készülék hangszórója?

Tartson a készülék elé kb. 10 centire egy tenyérnyi alufólia darabot és irányítsa rá aktív állapotban a riasztót.

Normál működés esetén egy rezgő-zizegő hangot kell hogy halljon. Ez az ultrahang visszaverődése miatt keletkezik.

Mitől jó egy ultrahangos kutyariasztó?

Bár a legtöbb kutya barátságos, néha még a legengedelmesebbek is agresszívvé válhatnak és támadhatnak séta, futás vagy biciklizés közben. Ilyen helyzetekben gyorsan kell cselekednie, hogy megvédje magát, különben a dolgok hamar rosszra fordulhatnak.

Számos módszer létezik a kutyák elriasztására, mint például spray-k, kürtök és ultrahangos riasztók. Ezek mind különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, így választhat az igényei és preferenciái alapján. A riasztók és riasztószerek kifejezéseket gyakran felcserélhetően használják. A riasztószerek vegyi anyagokkal működnek, míg az elrettentők elektromechanikusak és hangot vagy érintést használnak.

Az ultrahangos kutyariasztók olyan elektromechanikus eszközök, amelyek hallható és nem hallható hangok kombinációját használják a kutyák elriasztására.

A legjobb ultrahangos riasztók 100+ decibeles hangot bocsátanak ki 25 000-30 000 Hz-es frekvenciatartományban, ami az ember számára nem hallható, de a kutyák és macskák számára igen. A hangos elrettentők hirtelen figyelmeztető hangot adnak ki, amely megijeszti a támadó állatot és megszakítja agresszív viselkedését.

Az ultrahangos és hallható hangokat kibocsátó riasztók előnyei a helyi riasztószerekkel szemben:

Az elektronikus riasztók humánusabbak, mint a paprika spray-k, mivel nem okoznak hosszan tartó kényelmetlenséget a háziállatoknak.

Az ultrahangos riasztók biztonságosak és kényelmesek az emberek számára, és minden évszakban használhatók. Nincs visszafújás veszélye a szél vagy rossz célzás miatt.

Ezek a riasztók használhatók saját kutyája ugatásgátlójaként és tréningeszközként is, segítve a nem kívánt viselkedések kezelését.

Ezek az eszközök általában kompaktak, könnyűek és könnyen hordozhatók séta, futás, biciklizés közben.

Néhány korlátozás a riasztó eszközökkel kapcsolatban:

Az ultrahangos riasztók olyan frekvenciákon működnek, amelyek az emberek számára nem hallhatók. Bár a legjobb eszközök jelzőkkel rendelkeznek a megfelelő működéshez, nem mindig lehet biztos benne, hogy valóban működnek. A hangos elrettentők hallható hangot adnak ki, így nem rendelkeznek ezzel a korláttal.

Az ultrahangos riasztók szűk sugárszélességűek, ezért pontos célzás szükséges. Számos eszköz lézerrel vagy LED-es mutatóval rendelkezik a célzás megkönnyítésére. 

A kutyák elleni riasztó eszközök tiszta rálátást igényelnek a leghatékonyabb működés érdekében. A kutyának látnia kell a riasztót, akadály nélkül.

Mindezek ellenére a megfelelő kézi szonikus vagy ultrahangos riasztó biztonságos, humánus és kényelmes megoldást kínálhat.