Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Aquaphor Modern víztisztító - Aquaphor szűrőbetétek

Az Aquaphor víztisztító termékcsalád minden készüléke egy speciális szűrőbetét komponenst - Aqualen - tartalmaz, amely komponens gondoskodik a szűrőbetét teljes élettartama alatti makulátlanul tiszta, minőségi ivó- és főzővízről.

Csapra szerelhető vízszűrő készülék, vízszűrő kancsók, mosogató alatti aktívszén szűrők. Szűrőpatronok kancsókhoz, csapra szerelhető készülékhez és a pult alatti készülékekhez csereszűrők.  

Rendezés:
Nézet:

Miért népszerűek az Aquaphor víztisztító termékek?

Minõség:  Az Aquaphor víztisztítók egy világszerte megtalálható víztisztító termékcsalád tagjai. Víztisztítók gyártója az Aquaphor International.  Az AQUAPHOR termékeket Észtországban gyártják. 

Megbízhatóság: Az Aquaphor víztisztító termékcsalád minden készüléke egy speciális szűrőbetét komponenst - Aqualen - tartalmaz, amely komponens gondoskodik a szűrőbetét teljes élettartama alatti makulátlanul tiszta, minőségi ivó- és főzővízről.

Szakértelem: 

Az Aquaphor International egy víztisztítók gyártására szakosodott cégcsoport. Garantálja, hogy termékei mindenkor megfelelnek a kor legmagasabb követelményeinek. A termékeik újabb és újabb ellenőrzéseken és fejlesztéseken esnek keresztül.

1. Mit kell tudni az Aquaphor víztisztítók gyártójáról?

A víztisztítók gyártója az Aquaphor International, amely 25 éve gyárt kizárólag víztisztítással kapcsolatos termékeket. Az Aquaphor International az amerikai Electrophor Corporation leányvállalata.

Az Aquaphor víztisztítók gyártása, tesztelése és fejlesztése Észtországban, Németországban és az USA-ban történik. A gyártó termékei több mint 50 országban megtalálhatóak.

2. Mi a legfontosabb jellemzője az Aquaphor víztisztítóknak? 

Az Aquaphor víztisztítók egyik legfontosabb jellemzője az ásványi anyag megtartás. Ez azt jelenti, hogy az ivóvízben a tisztítást követően is megtalálhatóak lesznek az adott csapvízre jellemző ásványok, amely ásványok rendszerint az emberi szervezet számára fontosak és értékesek.

A másik fontos jellemző a szűrőbetétek Aqualen tartalma, amely anyag biztosítja a szűrés magas hatékonyságot.

3. Miben térnek el az Aquaphor víztisztítók más ásványi anyag megtartó víztisztítóktól?

Egyes víztisztító gyártók termékeiben többnyire csak aktív szén található, amely aktív szén önmagában alkalmazva 4-5 hónapos élettartam után már nem nyújtja az elvárt hatást.

Az Aquaphor víztisztítókban a hagyományosan alkalmazott aktív szén mellett a cég által kifejlesztett Aqualen névre hallgató szabadalmaztatott anyag végzi a dolgok oroszlán részét.

Ez az anyag adja a Aquaphor víztisztítók magas hatékonyságú szűrését, ill. azt, hogy az adott készülék a szűrőbetétének teljes élettartama alatt biztonságosan, tiszta, finom vizet szolgáltasson.

4. Mennyire bonyolult az Aquaphor víztisztítók szűrőbetét cseréjé?

Az összes víztisztító úgy lett kialakítva, hogy a szűrőbetét cseréje otthon házilag pár perc alatt könnyen elvégezhető legyen, szaktudást valamint fizikai erőt ne igényeljen. A szűrőbetétek élettartama az adott készülék leírásában található meg, így könnyen kalkulálni tud a szűrőbetét cseréből adódó "éves fenntartási költséggel".

5. Érezhető-e különbség a normál csapvíz ill. a tisztított víz íze között?

Az Aquaphor víztisztítók esetében mindenképpen. Alap esetben a klór az, ami minden esetben benne van a hálózati csapvízben és mind ízlés mind szaglás útját érezhető a jelenléte.

Mivel az Aquaphor víztisztítók a klór szűrését pl. 100%-os hatékonysággal végzik, ezért jelentősen javult a víz élvezeti értéke a tisztítás előtti állapothoz képest. Fontos azonban, hogy pl. nyári időszakban a tisztított vizet is megfelelő hőmérsékletűre hűtsük, azaz fogyasztás előtt egy időre hűtőben tároljuk.

6. Használható-e a tisztított víz a főzéshez is?

Természetesen igen. Mivel érezhető a víz ízének minőségi javulása az otthon elkészített víz alapú italok, ill. ételek esetében is, ezért érdemes a tisztított vizet minden lehetséges modon felhasználni. Egyes háztartásokban még a szoba növényeket is tisztított vízzel "itatják".

AQUAPHOR innovatív technológiák

Minden kulcsfontosságú technológia az AQUAPHOR szellemi tulajdonát képezi. A cég fennállásának története során világszerte 130 szabadalommal rendelkezik, és folyamatosan bővül.

Saját kutatási létesítményeink jelentik a mozgatórugót, ami alakítja az AQUAPHOR szűrők jellegzetes tulajdonságait a többi márkához képest: hosszabb ideig tisztítanak és nagyobb hatékonysággal szűrnek ki több szennyeződést.

Az AQUAPHOR szűrők maximális szorbens potenciált használnak fel, eltávolítják a veszélyes vízszennyeződések széles körét, esztétikusak és könnyen karbantarthatók.

Aqualen™ - US6514413 (USA) szabadalom

Aqualen™ – rostos ioncserélő kelátképző szorbens, amely az ivóvízszűrők szabadalmaztatott keverékének szerves részét képezi, amelyet az AQUAPHOR kizárólag háztartási és kereskedelmi vízszűrőihez készített és fejlesztett ki.

Az Aqualen™ megkülönböztető fizikai tulajdonságai közé tartozik a nehézfém-ionok, például ólom, vas, higany és radioaktív izotópok visszafordíthatatlan megkötése.

A „kelát” szó a görög „chēlē” szóból származik, ami „karmot” jelent. Kémiai szerkezetükben az Aqualen™ funkciós csoportok a karmokhoz hasonlítanak. Az Aqualen™ „karmok” kiragadják a nehézfém-ionokat a vízből és halálos markolatban tartják őket.

Egy másik kulcsfontosságú Aqualen™ minőség a víz egyenletes eloszlása ​​a teljes keveréken, ami az anyag geometriájának köszönhetően 33-szorosára szélesíti a felület érintkezési felületét a hagyományos ioncserélő szűrőkhöz képest.

Az AQUALEN-3 anioncserélő szál jellemzői:

egyedülálló anioncserélő szál, amely vízmentes, módosított poliakrilnitril polimer vázon alapul, felületén különböző nitrogéntartalmú anioncserélő, valamint karbonsav csoportokkal.

a funkciós csoportok egyedülálló kombinációja, amely a rostok fokozott azon képességét kínálja, hogy nagy szelektivitással adszorbeálják a káros anionos és kationos szennyeződéseket a vízből.

nagy eltávolítóképesség a különféle vas- és vas(vas) vegyületekhez, és kiváló előszűrési anyagként használható.

Izotróp adszorpciós mátrix (IAM)

Az IAM egy vízszűrő közeg gyártási technológiája nagy sűrűségű finom abszorbensekkel.

Amikor az Aqualen™-et granulált abszorbensekkel keverik, az IAM technológia szinergikus hatást hoz létre, ami azt jelenti, hogy a szorpciós keverék olyan egyedi tulajdonságokat ér el, amelyek az eredeti komponensekben nem jelen vannak.

Az IAM megakadályozza a csatornázás hatását, és egyenletes vízáramlás-eloszlást biztosít a szűrőben.

CarbFiber Block (CFB)

Az AQUAPHOR CarbFiber Blocks Aqualen™ rostokat, porított aktív szenet és kötőanyagot tartalmaz. Többször alacsonyabb áramlási ellenállást és nagyobb kapacitást mutatnak a rozsda, nehézfémek és egyéb szennyeződések ellen.

A CarbFiber Block (CFB) különböző fokú porozitású vízszűrő közegek gyártási technológiája, és bármilyen szennyezettségű vízhez készült.

A CFB jelentősen megnöveli a csere AQUAPHOR szűrők élettartamát anélkül, hogy a tisztítás minőségét veszélyeztetné.

Üreges rost

Az üreges szálas membránok apró csövek porózus falakkal és hatalmas szűrőfelülettel. A 0,1 mikrométeres pórusátmérő megbízható elzárást biztosít a mikroorganizmusok számára.

Az üreges szál egy univerzális pajzs. 99,99%-os garanciát nyújt a csírák és baktériumok, Giardia ciszták és egyéb bélparaziták eltávolítására, eltávolítva a fel nem oldódott szennyeződéseket és üledékeket.