Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Csokornyakkendő kínálatunk - ( előre kötött csokornyakkendő )

A termékek ABC sorrendben jelennek meg az oldalon. Minden egyes csokornyakkendő termékekre kattintva a leírás alján talál termékcimkéket, amire kattintva kilistázhatja pl. a különböző színű vagy mintázatú csokornyakkendőket.  

Csokornyakkendő fajták: Matt, fényes, kockás, pöttyös, virágos, vintázs, nyomott mintás, gyermek, karácsonyi, farmer, kiemelten elegáns.

Rendezés:
Nézet:

A csokornyakkendő története:

Európában a nyakkendő története a XVII. század második felében,  XIV. Lajos uralkodása ideje alatt kezdődött. A Napkirály felfigyelt a  horvát lovas katonák nyakában bokrétaformára kötött , színes kendőkre és annyira elbűvölte a  látvány,  hogy  megbízást adott a beszerzésükre. 

Az elnevezés a horvát szóból ered: croate, melyet a francia katonák helytelenül cravate-nak ejtettek, ami nyakkendőt jelent.

A XIX. század végére egyre bonyolultabbá vált a csokornyakkendő megkötése, mivel a férfiak egyszerű öltözetének díszítésére ez volt az egyetlen eszköz. 

Ahogyan a  francia író, Honoré de Balzac szabatosan  megjegyezte: „A férfi annyit ér, amennyit a nyakkendője – ez ő maga, ezen keresztül mutatja meg lényét, ebben jelenik meg a lelke.”

Rövid idő elteltével a nyakkendőcsokor lelógó végeit elhagyva alakult ki a ma is használatos csokornyakkendőforma, melynek megkötése időt és sok-sok gyakorlást igényelt. 

Ezért napjainkban már inkább az előre kötött csokornyakkendők hódítanak, melyek változatos színekkel, mintázatokkal válnak az elegáns férfiak „díszévé”.