Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Swissinno ultrahangos kutyariasztó

Ár:
11.938 Ft (9.400 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

A Swissino ultrahangos kutyariasztó ajánlott mindazoknak, akik futnak, kerékpároznak, túráznak vagy közterületen sétálnak, munkát végeznek. 

9V-os elemmel működik. Az elem nem tartozéka a készüléknek! Ez egy erős kutyariasztó.

Ezzel az eszközzel távol lehet tartani az agresszív kutyákat, fizikai kontaktus nélkül.

Az erőteljes ultrahang elijeszti az állatot. A nagyvárosokban és faluhelyen is nagyon sok gazdátlan kutya kóborol szabadon.

A készülék alkalmas:

Szabadtéri tevékenységeket végzők számára támadó, vagy fenyegető kutyák ellen.

Kutyatulajdonosoknak, akik szeretnék a kutyájukat a kellemetlen szokásikról leszoktatni. 

A készülék alkalmas lehet:

Alkalmas lehet a szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére, amennyiben nem akadályozza szinte semmi az ultrahang terjedését és nincs túl messze a kutya.

Sok esetben sajnos ez sem megoldás ha a kutya nagyon neveletlen, nem foglalkoznak vele és unatkozik. Valamint ha a kutya el tud távolodni annyira, hogy a kutyariasztó hatókörén kívülre kerül, vagy elbújik valami mögé. Több kutya esetén pedig egészen összetett a probléma.

Az ultrahang a kemény felületekről visszapattan. A bokrokról, sövényekről is részben visszaverődik és szétszóródik és ezért nem jut a kutya fülébe.

Menny.:db

Leírás

A Swissinno ultrahangos kutyariasztó hatékony készülék, amellyel az agresszív kutyákat lehet elriasztani és távol tartani.

Hatótávolság 12 m-ig. Ezen távolságon belül éri el a legjobb ultrahangos kutyariasztó hatást.

A kézbe illő és hordozható készüléket kerékpárosoknak, turistáknak, postásoknak, futóknak, gyerekeknek stb. ajánljuk.

Helyes használat esetén az ultrahangos készülék nem okoz sérülést vagy károsodást embereken és állatokon, mint például az agresszív kutyákat távol tartó sprayek.

A készülék nagyfrekvenciás hangot bocsát ki, amelyet az ember nem, de a kutya meghall.

A hang a levegő vibrálása (hanghullám). Egy hullám egy másodperc alatt a "Hertz" (mértékegység jelölése: Hz). A levegő rezgésének az ismétlődő hullámzását frekvenciának nevezzük.

Az emberek általában csak 20000 Hz-ig hallják a hanghullámokat. Az e fölötti frekvenciákat ultrahangnak nevezzük.

A Swissinno kutyariasztó 23000 és 27000 Hz közötti hanghullámokat bocsát ki. A készülék által kibocsátott ultrahang hatására a kutya lemered, elfut vagy visszafordul, még mielőtt a készülék használóját elérné. A készülék különösen hatásos idegen, vad vagy barátságtalan kutyákra. A barátságos vagy ismerős kutyák vagy más házi állatok esetében a hatás kisebb is lehet.

Vegye figyelembe, hogy az ultrahang hatékonyságát olyan tényezők befolyásolhatják, mint a kutyától való távolság, a kutya életkora, hajlama és korábbi tapasztalata (A magas frekvenciák hallási képessége az életkor előrehaladtával az állatoknál is csökken).

Kutya elriasztása: A kutyariasztót fordítsa a közeledő kutya felé és tartsa lenyomva az "ON" gombot két másodpercre, majd engedje el. Ezt többször ismételje meg, egészen addig, amíg a kutya nem reagál.

A kutyariasztó akkor a leghatásosabb, ha azt a kutya felé fordítja, ismételten megnyomja a gombot és megfelelő szögben tartja. Inkább többször egymás után nyomja meg az "ON" gombot (2 másodpercig), mint egyszer hosszabb ideig.

A kutya az ultrahangot 12 méterről is meghallja, de a készülék a legnagyobb hatását 10 méteren belül fejti ki.

Kutya idomítása: A kutyariasztót a kutyák idomításához is lehet használni, ha: a) a szóban vagy érintéssel kiadott utasításokat szeretné betanítani; b) feltételes reflex kialakításához, amennyiben a kutya viselkedése miatt erre szükség van (pl. ha a kutya bútorokat tesz tönkre). Előfordulhat, hogy amikor a kutya először hallja meg az ultrahangot, akkor elszalad. Ez normális jelenség, nem kell megijedni.

A riasztó próbája: Ha a fehér gomb megnyomása után a piros LED folyamatosan világít, akkor a készülék és az elem is rendben van. Ha a LED nem világít, akkor az elemet cserélje ki.

Az elem cseréje: Csak minőségi (alkáli), 9 V-os elemet tegyen a készülékbe.

1. A készülék alján található csavart csavarozza ki.

2. A fedelet vegye le és húzza ki az elemet.

3. Tegyen be új elemet, majd az elemet és fedelet tegye vissza a helyére, a csavart csavarozza vissza.

Karbantartás és tisztítás: A kutyariasztó nem igényel karbantartást. A készülék külső burkolatát puha,és enyhén benedvesített ruhával törölje meg. A tisztításhoz súroló és karcoló, vagy agresszív anyagokat ne használjon.

Megsemmisítés: A készüléket az elektromos berendezésekre vonatkozó rendelkezések szerint kell megsemmisíteni, betartva a helyi jogszabályokat és környezetvédelmi előírásokat.

A készüléket a háztartási hulladék közé dobni tilos. A készüléket kijelölt hulladékgyűjtő helyen adja le újrahasznosításra.

Csomagolás: Az anyagának megfelelő hulladékgyűjtőbe dobja ki.

Figyelmeztetések: 

Az ultrahang rendeltetésszerü használata nem okoz sérülést az állatoknak.

A süket vagy rosszul halló állatok esetében a készülék nem hatékony.

Legyen mindig óvatos, ha agresszív vagy veszélyes állat van a közelben.

A készüléket felügyelet nélkül gyermekek, magatehetetlen vagy értelmi fogyatékos személyek nem használhatják, illetve a készüléket csak olyan személy üzemeltetheti, aki elolvasta és megértette a használati utasítást, és a készülék használatáért felelősséget vállal.

A készülék nem játék, azzal gyerekek nem játszhatnak.

A kutyariasztót ne bontsa meg és ne szedje szét.

Az ultrahangos kutyariasztó nem befolyásolja az elektronikus készülékek (pl. szívritmus szabályozó, garázskapu nyitó, távirányító stb.) működését.

Csak rendeltetésszerűen, az utasításoknak és óvintézkedéseknek megfelelően használja

Soha ne használja a készüléket a jelen használati útmutatóban leírtaktól eltérő célokra. Különösen soha ne irányítsa a készüléket emberek vagy békés háziállatok felé kis távolságból (kevesebb mint 1 m)

Jótállási idő: A Swissinno kutyariasztóra a gyártó a vásárlás napjától számítva 2 év garanciát ad (a gyártási hibákra és a kimutatható anyaghibákra). A helytelen és a rendeltetéstől eltérő használatok miatt bekövetkező károkra a garancia nem vonatkozik.

A SWISSINNO semmilyen felelősséget sem vállal az okozott károkért

Technikai adatok: 

Tápfeszültség: 9 V-os elem (nem tartozék)

Hangerő: 110 dB > 1m távolságra a készülék előtt. Akár 125dB a készülék elött 1m-nél kisebb távolságban.

Ultrahang frekvenciája: 23000 és 27000 Hz között

Hatótávolság 12 m-ig. Ezen távolságon belül éri el a legjobb ultrahangos kutyariasztó hatást.

Termékszám: 1 236 000

Fejlesztő SWISSINNO SOLUTIONS AG. Kínában gyártva.

Termék és márka: SWISSINNO SOLUTIONS AG.

Hogyan válasszuk ki a legjobb ultrahangos kutyariasztót?

Bár sok kutya barátságos, még a legengedelmesebb is agresszívvá válhat séta, futás vagy biciklizés közben. Ilyen helyzetekben azonnal kell reagálnia, hogy megvédje magát, különben a helyzet gyorsan rosszra fordulhat.

Számos kutyaelriasztó eszköz létezik, például spray-k, kürtök és ultrahangos kutyariasztók. Ezek mindegyike különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, így az Ön igényei és preferenciái szerint választhat. A kutyariasztók és riasztószerek kifejezéseket gyakran felcserélhetően használják. A riasztószerek vegyi alapúak, míg az elrettentők elektromechanikusak és hangot vagy érintést használnak.

Az ultrahangos kutyariasztók olyan speciális eszközök, amelyek hallható és nem hallható hangokat használnak a kutyák elriasztására.

A legjobb ultrahangos kutyariasztók 100+ decibeles hangot bocsátanak ki 25 000-30 000 Hz-es frekvenciatartományban, ami az ember számára nem hallható, de a kutyák és macskák számára igen. A hangos elrettentők hirtelen hallható figyelmeztető hangot adnak ki, amely megijeszti a támadó állatot és megszakítja agresszív viselkedését.

Az ultrahangos és hallható hangokat kibocsátó riasztók előnyei a helyi riasztószerekkel szemben:

Az elektronikus riasztók humánusabbak, mint a paprika spray-k, mivel nem okoznak hosszan tartó kényelmetlenséget a háziállatoknak.

Az ultrahangos riasztók biztonságosak és kényelmesek az emberek számára, és minden évszakban használhatók. Nincs visszafújás veszélye a szél vagy rossz célzás miatt.

Ezek a riasztók használhatók saját kutyája ugatásgátlójaként és tréningeszközként is, segítve a nem kívánt viselkedések kezelését.

Ezek az eszközök általában kompaktak, könnyűek és könnyen hordozhatók séta, futás, biciklizés közben.

Néhány korlátozás a kutyariasztó eszközökkel kapcsolatban:

Az ultrahangos kutyariasztók olyan frekvenciákon működnek, amelyek az emberek számára nem hallhatók. Bár a legjobb eszközök jelzőkkel rendelkeznek a megfelelő működéshez, nem mindig lehet biztos benne, hogy valóban működnek. A hangos elrettentők hallható hangot adnak ki, így nem rendelkeznek ezzel a korláttal.

Az ultrahangos riasztók szűk sugárszélességűek, ezért pontos célzás szükséges. Számos eszköz lézerrel vagy LED-es mutatóval rendelkezik a célzás megkönnyítésére. 

A kutyariasztó eszközök tiszta rálátást igényelnek a leghatékonyabb működés érdekében. A kutyának látnia kell a riasztót, akadály nélkül.

Mindezek ellenére a megfelelő kézi szonikus vagy ultrahangos riasztó biztonságos, humánus és kényelmes megoldást kínálhat.