Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Weitech WK0600 Ultrahangos riasztó rágcsálók és rovarok ellen 325 m2

Ár:
21.971 Ft (17.300 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2022. december 06.

Weitech WK0600-as típusú ultrahangos riasztó rágcsálók és mászkáló rovarok ellen.

A készülék fémházas, elsősorban beltérben használható berendezés. Víz elleni védelem esetén külterületen is alkalmazható.

Védett terület: 325 m2. Frekvencia tartomány: 3000 Hz – 45000 Hz.

Alkalmas kisállatok (mókus, patkány, egér, pocok, nyest, denevér), valamint rovarok (tücsök, szöcske, kabóca, csótány, pók, darázs, bolha és néhány hangyafaj) elriasztására.

Ezek az élőlények nagyon érzékenyen reagálnak a hallható és a nem hallható (ultrahang) tartományokra. Elriasztásuk esetenként nagyon könnyű, néha azonban nehézségekbe ütközhet.

Nehezítheti az elriasztást, ha kitűnő táplálék- vagy vízforrás van, vagy kicsinyeik vannak, vagy ha az időjárás esősre, vagy nagyon hidegre fordul. Ilyen esetekben az elriasztás több időt vesz igénybe.

Ajánlott: pók, egér, kullancs, bolha, patkány, mókus, nyúl, denevér, és nyest ellen

Menny.:db

Leírás

Látható eredmény: 72 óra után, patkányoknál kb. 2 hét múlva.
Tartozék: 220V/50Hz hálózati adapter

Használati útmutató:

Az adapter segítségével kösse össze a készüléket a 220 V-os hálózattal. (Kültéri használat esetén a készüléket hó és csöpögő víz elleni védelemmel kell ellátni. Gondoljon az elektromos csatlakozó csöpögő víz elleni védelmére is!) A készülék kapcsolóját állítsa ON állásba. A LED a működtetés alatt folyamatosan piros fénnyel világít, amíg a készüléket ki nem kapcsolja. 

Beállításhoz használja a készülék hátulján található rajzot, amely pontosan követhetően tájékoztatja Önt arról, hogy a SOUND VOLUME és a SOUND PATTERN kapcsolók összehangolt beállítása milyen állatfaj elriasztását teszi lehetővé. (Lásd: 4. pont)

Állítsa be a Hangfrekvenciát, ha kiválasztotta az állatfajt, amelyet el kíván riasztani. 
 
A SOUND VOLUME kapcsoló által beállítható frekvencia tartományok alakulása:

Quiet:      elsősorban ultrahang 
Med:      a „Quiet” üzemmód minden hangja + hallható hangok keveréke 
Loud:      a „Quiet” és „Med” üzemmód minden hangja + nagy erejű hallható hang. 

Állítsa be a SOUND PATTERN és a SOUND VOLUME gombok együttes alkalmazásával az elriasztandó állat faját.

Beállítási tájékoztató:
 
Kisállatok C - Loud
Rágcsálók C - Med
Denevérek és egerek C - Quiet
Pókok és repülő rovarok, bogarak B - Quiet
Bolha, kullancs és egyéb rovarok, bogarak  A - Quiet

Helyezze a készüléket sima felületre. A terméket 2-3 héten keresztül célszerű használni abban a térben, amelyben a rágcsálók, rovarok megjelentek.

Kérjük, legyen türelmes, a kívánt hatás nem marad el! Folyamatos üzemeltetés esetén tartósan távol tarthatja a nem kívánt állatokat. 

A készüléket a fal irányába, vagy más kemény felületre kell fordítani, hogy a hang visszaverődhessen. Célszerű naponta mozdítani rajta egy kicsit, hogy a célzott területet minél több irányból érjék a hangok. Mókusok, nyest riasztásánál legyen óvatos, mert ez a frekvencia kellemetlen az ember számára is.

Az ultrahangról:

Az ultrahang (20.000 Hz feletti hangok) az emberek és a legtöbb állat számára alig hallható. Az ultrahang nem hatol át a falakon! A jelek visszaverődnek a kemény felületekről. A visszaverődést kihasználva a készülék hatását maximálisan kihasználhatja.

A lágy anyagok, mint a szőnyeg, függöny, kárpitozott bútorok elnyelik az ultrahangot, ezáltal csökkenthetik az egység hatékonyságát, mert ezekről nem tud visszaverődni. A legjobb eredmény érdekében, ne helyezze bútor, függöny, stb mögé.

Egy bútorozott lakásban hosszabb ideig kell használni a készüléket, vagy többet kell elhelyezni, mint egy üres helységben.

A készülék nem ártalmas az emberre, macskákra, kutyákra, madarakra és hüllőkre, háziállatokra. Kellemetlen lehet hörcsögre, versenyegérre, vadászgörényre.

Működési elv: Bekapcsolás után a készülék a beállításnak megfelelő hangot bocsát ki. Az elriasztandó állatok nem képesek alkalmazkodni a készülék által kibocsátott, folyamatosan változó hang- és ultrahang frekvenciához, ily módon ingerli a központi idegrendszerüket, megváltoztatva a táplálkozási, kommunikációs és társas viselkedésüket, így kényszerítve azokat a terület elhagyására. Független laboratóriumi és egyetemi kutatások kimutatták, hogy a Weitech cég által alkalmazott technológia hatásos mód a nem kívánt állatok távol tartására.

Teszt: A WK0600 termékkel végzett teszt tanulmány egy belgiumi ca. 1000 állatlétszámú sertés telepen.

A tuljdonos a következők szerint nyilatkozott: Egy hónappal a Weitech WK0600-as készülékek felszerelése után a patkányok 50%-a elhagyta a sertéstelepet. Két hónap után a rágcsálóknak már csak 10%-a volt megtalálható.

Három hónap után már csak néhány nagyon öreg és néhány nagyon fiatal patkány szaladgált a sertések között. Ez a pár rágcsáló annyira megzavarodott az ultrahang okozta zajtól, hogy a legegyszerűbb módon, patkány csapdával, el lehetett őket fogni. A készülékek 6 hónapos folyamatos működése mellett teljesen megszűnt a rágcsáló probléma a sertéstartó telepen.

Mi az a rágcsáló?

A rágcsáló a rágcsálók rendjébe (tudományos neve Rodentia) tartozó állat. Vegetáriánus vagy mindenevő emlősök. Jellegzetes fogazatuknak nincs szemfoga, a két éles, ferde metszőfog folyamatosan nő. A rágcsálóknak csuklós állkapcsa van, amely képes függőlegesen mozogni, mint a húsevőknél, de vízszintesen is, előre-hátra mozgással, hogy ledarálja a kemény anyagokat a metszőfogak között, és összezúzza azokat az őrlőfogak között.

A rágcsálófajok számos ökológiai rést foglaltak el, és a legszárazabb szárazföldi környezettől az édesvízi környezetig jelen vannak. Vannak fán élő, szárazföldi, üreges, kétéltű és még sikló rágcsálók is.

Példák a rágcsálókra: mezei egerek, pocok, patkányok, egerek, csincsillák, hódok, dormik és mókusok. A közhiedelemmel ellentétben a vakond nem rágcsáló, hanem rovarevő. A mezei nyúl és a nyúl esete összetettebb: a rágcsálókhoz hasonlóan két magasan fejlett metszőfoguk is van, de van még egy pár, amely nem fejlődik tovább a csonknál. Ráadásul kizárólag növényevők. Egy másik rendbe tartoznak: a nyúlalakúak. Néhány osztályozás azonban a rágcsálókat egy olyan csoportba sorolja, amely rágcsálókat és nyúlféléket is tartalmaz.

A legnagyobb rágcsáló a Capybara, amely 1,25 m hosszú és 50 cm magas, súlya pedig akár 65 kg is lehet.

(forrás Wikipédia)

A Pest Control Europe rágcsálók és rovarok elleni ultrahangos kártevőirtó eszközök gyártására és forgalmazására specializálódott.

A Pest Control Europe célja!

Hatékony megoldásokat kínálni szakembereknek és magánszemélyeknek a kártevők tartós távoltartására a beltéri területektől.

Tapasztalt, folyamatosan kutatásokat végző csapatával a Pest Control Europe innovatív, európai szabványoknak megfelelő termékeket kínál Önnek. Könnyűek, használhatóak, biztonságosak, gyorsak, nem mérgezőek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!