Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Weitech WK0523 Ultrahangos egér riasztó - ultrahangos rovar riasztó 45 m2

Ár:
5.461 Ft (4.300 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. május 28.

A Weitech WK0523 ultrahangos egérriasztó készülék kb. 45 m2-es területet véd. 

Készülék beltéri használatra lett kifejlesztve működésjelző lámpával.

Közvetlenül csatlakoztatható 220 V-os konnektorhoz.

A nap 24 órájában használható.

72 óra után már észlelhető a hatása.

Energiafogyasztás: Maximum 0,62 Watt.

Menny.:db

Leírás

Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek működési elve:

Az ultrahangok hatékonyságát a kártevők elriasztásában számos független laboratóriumi vizsgálat igazolta. A kártevők érzékeny hallása nem képes alkalmazkodni a folyamatosan változó frekvenciájú ultrahangokhoz. Mivel így nem tudják időben észlelni a veszélyre utaló hangokat, elhagyják az épületet. A készülékkel védett helyiségben ne tartson rágcsálókat, például hörcsögöket vagy fehér egereket, házi tarantulát, versenyegereket. 

A kártevők nem képesek megszokni a készülék által kibocsátott állandóan változó erősségű ultrahang jelek sorát, melyeket a legtöbb elriasztandó rágcsáló és bogár hall, vagy valamelyik érzékszervével érzékel.

Az egér riasztó által kibocsátott ultrahang zavarja a kártevők idegrendszerét, zavarja az egymás közti  kommunikációjukat, szokásaikat, megzavarja a táplálkozási láncukat, így nem találják meg a prédájukat, és így arra kényszerülnek, hogy elhagyják a riasztó által védett területet. A készülék csak abban a helyiségben fejti ki a hatását ahol telepítették!

Tájékoztatás az ultrahangokról:

A WK0523-as egér riasztó készülék által keltett hangok az emberek, kutyák, macskák, és haszonállatok számára nem hallhatóak; ezeket nevezzük „ultrahangoknak”. Az ultrahang (20 000 Hz feletti hangok). Az ultrahangok visszaverődnek a kemény felületekről, azonban a puha anyagok, például szőnyegek és függönyök elnyelik azokat. Az ultrahangok nem hatolnak át a falakon és a mennyezeten.

A készülék telepítése és beállítása:

Csatlakoztassa a készüléket egy 220-240 V fali konnektorhoz. A készülék megfelelő működését a piros LED fény jelzi. 

Válasszon olyan konnektort amely előtt nincs akadálya az ultrahang terjedésének. Mivel az ultrahang a kemény felületekről visszaverődik, maximalizálhatja a kifejtett hatást ha fal felé, sarok felé, bútor felé néz a riasztó. 

Semmiképpen ne helyezze bútorok vagy szőnyegek mögé. A WK0523-as ultrahangos egér riasztó készülék nem igényel karbantartást. A készülék a nap 24 órájában működtethető. A hatékonyabb működés érdekében időről időre helyezze át a készüléket, illetve helyezzen el további készülékeket az épület többi szobájában és emeletén. Amennyiben poros munkát végez a helyiségben, akkor húzza ki, vagy takarja le a készüléket.

A látható eredményre körülbelül két hetet kell várni. Ne kapcsolja ki a készülékeket, mivel a kártevők visszatérhetnek. A készülékek nem jelentenek semmilyen veszélyt az emberekre, magzatokra, kutyákra, macskákra, madarakra és hüllőkre.

Javaslatok a beltéri használathoz:

Ez a készülék 45 m2-es terület hatékony védelmére alkalmas. Jellemző alkalmazási helyei: lakásokban, szobákban, irodákban, kisebb raktárakban, kisboltokban, garázsokban, hálószobákban, stb... Ne használja fürdőszobában, illetve magas páratartalmú helyiségekben Gyermekektől elzárva tartandó! 

Inkább 2 kisebb készüléket használjon 2 különböző helyen, mint egyetlen nagyobb modellt! Nézze meg a többi terméket.

Az eszköz használata előtt alaposan olvassa át ezt a használati utasítást.

Fontos óvintézkedések: Az eszközt legalább 8. életévüket betöltött gyermekek és csökkent fizikai, érzékszervi vagy mentális képességgel rendelkező személyek, vagy tapasztalattal és ismeretekkel nem rendelkező személyek kizárólag megfelelő felügyelet mellett, vagy a készülék teljes mértékben biztonságos használatának oktatását és a vonatkozó kockázatok megértését követően használhatják.


Gyermekek nem játszhatnak az eszközzel. A készülék tisztítását és felhasználói karbantartását gyermekek kizárólag felügyelettel végezhetik. Kizárólag beltéri használatra. Nem használható fürdőszobában vagy robbanóanyagok és tűzijáték tárolására szolgáló helyiségben. A készülékkel védett helyiségekben ne tartson rágcsáló kisállatot (hörcsög, futóegér, stb.). Gyermekektől távol tartandó.

Az eszköz működése:WK0523-as ultrahangos egér riasztó készülék elriasztja az egereket, a csúszómászó rovarokat és pókokat. Ultrahangot bocsát ki, amely megakadályozza a rágcsálókat a lehetséges veszélyforrások meghallásában és zavarja a rovarok érzékszerveit. Ezzel a környezet ellenségessé válik, az állandóan változó frekvenciájú ultrahang-hullámokhoz pedig nem tudnak alkalmazkodni.

Az ilyen állandó stresszbe belefáradó állatok általában 72 órán belül elhagyják a területet, jobb körülményeket keresve. A rágcsálómozgások gyorsan csökkennek. Az optimális eredmény érdekében használja 2 hétig. A készülék így 45 m2 terület védelmét teszi lehetővé.

Az ultrahangról: Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható. A sima felületek visszaverik, az olyan lágy anyagok, mint a szőnyeg és a függönyök, elnyelik. Az ultrahang nem hatol át falakon és födémeken. A legjobb eredmény érdekében a készüléket ne takarja el és ne helyezze bútor vagy függöny mögé.

Telepítés: Csatlakoztassa az egér riasztó készüléket 220–240 V aljzathoz; a piros jelzőfény folyamatos világítása jelzi a megfelelő működést. A készülék karbantartást nem igényel, hagyja a készüléket folyamatosan bedugva, nehogy a kártevők visszatérjenek. A készülék hatásának fokozása érdekében időnként helyezze át, a szomszédos helyiségekben és az épület összes szintjén telepítsen további eszközöket.

A készülék telepítése mellett javasolt az élelmiszerek nem elérhető helyen tartása és a kártevők potenciális bejáratainak eltömése.

Karbantartás: A készüléket tisztítás előtt húzza ki a tápellátásból.

Műszaki adatok: Tápellátás: 230 V / 50 Hz. Max. elektromos áramfelvétel: 1,6 W. Hangfrekvenciák: 25–80 kHz szinuszos.

Mi az a rágcsáló?

A rágcsáló a rágcsálók rendjébe (tudományos neve Rodentia) tartozó állat. Vegetáriánus vagy mindenevő emlősök. Jellegzetes fogazatuknak nincs szemfoga, a két éles, ferde metszőfog folyamatosan nő. A rágcsálóknak csuklós állkapcsa van, amely képes függőlegesen mozogni, mint a húsevőknél, de vízszintesen is, előre-hátra mozgással, hogy ledarálja a kemény anyagokat a metszőfogak között, és összezúzza azokat az őrlőfogak között.

A rágcsálófajok számos ökológiai rést foglaltak el, és a legszárazabb szárazföldi környezettől az édesvízi környezetig jelen vannak. Vannak fán élő, szárazföldi, üreges, kétéltű és még sikló rágcsálók is.

Példák a rágcsálókra: mezei egerek, pocok, patkányok, egerek, csincsillák, hódok, dormik és mókusok. A közhiedelemmel ellentétben a vakond nem rágcsáló, hanem rovarevő. A mezei nyúl és a nyúl esete összetettebb: a rágcsálókhoz hasonlóan két magasan fejlett metszőfoguk is van, de van még egy pár, amely nem fejlődik tovább a csonknál. Ráadásul kizárólag növényevők. Egy másik rendbe tartoznak: a nyúlalakúak. Néhány osztályozás azonban a rágcsálókat egy olyan csoportba sorolja, amely rágcsálókat és nyúlféléket is tartalmaz.

A legnagyobb rágcsáló a Capybara, amely 1,25 m hosszú és 50 cm magas, súlya pedig akár 65 kg is lehet.

(forrás Wikipédia)

Weitech elektronikus ultrahangos kártevő riasztók beltéri használatra rágcsálók és rovarok ellen. 

A Weitech ultrahangos készülékek összetett „hangokat” adnak ki nagyon magas (ultrahangos) frekvencián és nagy intenzitással. Ezeket az ultrahangos jeleket az ember nem hallja, de a rágcsálók és a legtöbb rovar hallja őket. 

Ezeknek az ultrahangos jeleknek a folyamatos frekvenciamodulációja és intenzitása hatással van idegrendszerükre, megzavarják kommunikációs és szociális szokásaikat, és megakadályozzák, hogy meghallják ragadozóikat. 

Ez arra kényszeríti őket, hogy elhagyják azt a területet, ahol nem kívánják őket, és visszatérnek természetes környezetükbe, vagy olyan területekre, amelyek nem tartoznak a kártevőriasztás alá.

Az ultrahangos jelek hangként viselkednek: sima, kemény felületekről verődnek vissza. A porózus vagy puha anyagok elnyelik őket. Beltéren hatékonyabbak, mint kültéren.

A Pest Control Europe rágcsálók és rovarok elleni ultrahangos kártevőirtó eszközök gyártására és forgalmazására specializálódott.

A Pest Control Europe célja!

Hatékony megoldásokat kínálni szakembereknek és magánszemélyeknek a kártevők tartós távoltartására a beltéri területektől.

Tapasztalt, folyamatosan kutatásokat végző csapatával a Pest Control Europe innovatív, európai szabványoknak megfelelő termékeket kínál Önnek. Könnyűek, használhatóak, biztonságosak, gyorsak, nem mérgezőek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!