Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Weitech WK0055 Garden Protector 3 ultrahangos macskariasztó - ultrahangos nyestriasztó

Ár:
17.145 Ft (13.500 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

A Weitech WK0055 ultrahangos macskariasztó ideális eszköz macskák távoltartására.

A feltüntetett lefedettség mértékéig védik az adott területet a macskákon kívül még nyestektől, kutyáktól, rókáktól, gólyáktól.

Hatékonyság:

  • Infravörös mozgásérzékelő 90 fokban kb. max. 16 m hatótávolságig.

  • A mozgásérzékelő működésbe hozza az ultrahangos jeladót, amely zavarja a célba vett állatokat.

  • Maximum 200 m2 területet véd.

Menny.:db

Leírás

Weitech WK0055 ultrahangos macskariasztó infravörös mozgásérzékelővel ellátva.

Hatótávolsága 16 m és maximum 200 m2 területet véd. 

7 állítható ultrahang frekvencia. (14.3 - 25 KHz között) Akár 5000 aktiválás jó minőségű elemekkel. 4 db góliát elem (Nem tartozék)

Beállítás:

Akkor ér el legjobb ultrahangos macskariasztó hatást ha a készülék a macska fejmagasságában van elhelyezve.

Négy „D” (LR20) elemmel vagy a WKT052/WKT052-OUT adapterrel hálózatról működik. Az elemek és az adapter nem tartozék! Mindkét adapter megvásárolható az áruházunkban. 

Ellenáll esőnek, hónak stb.

7 állítható ultrahang frekvencia. 

Az elemek élettartama az aktiválások számától függ. Akár 5000 aktiválás jó minőségű elemekkel. 4 db góliát elem (Nem tartozék)

Tartóval szállítjuk a könnyű kihelyezés érdekében.

Használati utasítás:
Helyezze a készüléket 10 és 80 cm közötti magasságba a célállattól függően. Állítsa be a frekvenciát. Ne helyezze a készüléket olyan helyre, ahol járművek és emberek mozognak, vagy akadályokkal zsúfolt a terület. 

Kérjük, vegye figyelembe a használati utasításban található ajánlásokat. Egyes frekvenciákat az emberi fül érzékeli. Ne helyezze közterületek vagy szomszédos ingatlanok mellé.

Üzembe helyezés, használat:

Elemek behelyezése: A Garden Protector 3 tápellátásáról 4 darab „D“ LR20 1,5 V típusú elem gondoskodik.

Figyelem! Ügyeljen arra, hogy a jobb működés érdekében jó minőségű elemeket használjon. Az elemek behelyezésekor győződjön meg arról, hogy a készülék kapcsolója OFF állásban van-e. Nyissa ki az elemrekeszt, majd helyezze bele a 4 elemet ügyelve a készüléken feltüntetett polaritásra.

A készülék tápellátása opcionálisan adapterrel (WKT052 vagy WKT052-OUT) is biztosítható.

Működés és használat: A készülék infravörös érzékelővel rendelkezik, mely reagál a mozgásra. A készülék ekkor magas frekvenciájú hangokat (ultrahangokat) bocsát ki, melyek az emberi fül számára nem vagy alig hallhatók, egyes állatok azonban kiválóan hallják őket. Ezeket az állatokat tehát megzavarja; felhagynak szokásaikkal, és más helyre távoznak.

Az érzékelés hatótávolsága +/- 16 méter. Amint az infravörös cella mozgást érzékel a hatósugarában, a készülék a beállítástól függő ultrahangokat bocsát ki körülbelül 7 másodpercig, majd visszaáll készenléti üzemmódra. A készülék 5 másodperc után újra beindul, ha még mindig mozgást érzékel. A ciklus ezt követően ismétlődik.

Az elriasztani kívánt állatfajtától függően kiválasztandó frekvenciák a készülék hátára nyomtatva szerepelnek:

1 - 7 = macskák

2 - 7 = kutyák

3 - 7 = rókák

4 - 7 = nyestek

5 - 7 = nyulak

6 - 7 = gémek

Megjegyzés: 1 = a legmagasabb frekvencia (+/- 24 KHz), míg a 7 = a legalacsonyabb frekvencia (+/- 15 KHz).

Az emberi fül 20 KHz-ig képes hallani a hangokat. Egyes beállításoknál tehát fütyülésszerű hangot hallhat.

Felszerelés, elhelyezés és ajánlások: A csövet és csúcsos végződését használja arra, hogy a készüléket az elriasztani kívánt állatok magasságába rögzítse. A készülék adott irányba, vízszintes síkban bocsátja ki az ultrahangokat.

Ideális esetben az elriasztani kívánt kártevő magasságára kell elhelyezni úgy, hogy ne legyen semmilyen akadály a készülék és a kártevő között (az akadály zavarja az érzékelést és blokkolja az ultrahangokat). Nagyobb terület védelmére vagy ha a védeni kívánt területen a lombozat sűrű, szükség lehet több készülékre is.

Működtesse folyamatosan a Garden Protector 3 készüléket, hogy állandóan távol tartsa a kártevőket.

Tájékoztatásul: minél inkább jobbra fordítja a mutatót, annál alacsonyabb a frekvencia és annál nagyobb a lefedett terület, mely legfeljebb 200 m² lehet. Egyes idősebb macskák vagy kutyák hallása érzékenyebb lehet a magasabb frekvenciájú ultrahangokra (főként, ha lelógó fülűek). Ebben az esetben a mutatót a frekvencia csökkentéséhez jobbra kell fordítani.

Idős állatok esetében 4-es, 5-ös, 6-os vagy akár 7-es frekvenciára lehet szükség. A Garden Protector 3 a beindításától kezdve aktív, de ahhoz, hogy a kártevők szokásainak hosszú távú megváltozását tapasztalja, várni kell 2 hetet. A készüléket át is helyezheti, hogy elejét vegye a hozzászokásnak. Soha ne dugja a fülét a Garden Protector 3 készülékhez.

Csecsemőktől és gyermekektől elzárva tartandó. Az elemek élettartama attól függ, hogy a készülék hányszor aktiválódik: ha a készülék nagy forgalmú helyre néz, az elemek élettartama rövidebb lesz, mint egy ritkább forgalmú környezetben. Legyen jó szomszéd!

A Garden Protector 3 megoldja a kóbor vagy póráz nélküli állatok, illetve a vadon élő állatok okozta problémákat. A Garden Protector 3 készüléket ne irányítsa szomszédai kertje vagy udvara, illetve a közterület felé.

A készülék kizárólag a felhasználója magánterületén való használatra szolgál. Egyes kibocsátott frekvenciákat, mégpedig a legalacsonyabb szint beállítása esetén (amikor a mutató jobbra áll) észlelheti az emberi fül. Ebben az esetben elég a mutató segítségével kissé növelni a frekvenciát (a mutatót balra fordítva).

Újrahasznosítás: A készüléket újra kell hasznosítani, ne dobja a szemétbe. Kérjük, vigye újrahasznosító központba.

FONTOS: Amikor a készülék elemről működik, előfordul, hogy a készülék folyamatosan működésbe lép. Valószínű, hogy az elemek töltöttsége nem megfelelő. Próbálja ki új, jó minőségű elemekkel vagy az adapterrel.

A „Garden Protector” élettartama jelentősen növelhető az időjárási viszontagságok ellenvédő berendezéssel. Így elejét veszi a felhőszakadások vagy jégeső okozta károknak.

A hangszórót ne takarja le.

Weitech elektronikus ultrahangos kártevő riasztók beltéri és kűltéri használatra. 

A Weitech ultrahangos készülékek összetett „hangokat” adnak ki.

Ez arra kényszeríti a riasztandó állatokat, hogy elhagyják azt a területet, ahol nem kívánják őket, és visszatérnek természetes környezetükbe, vagy olyan területekre, amelyek nem tartoznak a kártevőriasztás alá.

A Pest Control Europe célja!

Hatékony megoldásokat kínálni szakembereknek és magánszemélyeknek a kártevők tartós távoltartására a beltéri területektől.

Tapasztalt, folyamatosan kutatásokat végző csapatával a Pest Control Europe innovatív, európai szabványoknak megfelelő termékeket kínál Önnek. Könnyűek, használhatóak, biztonságosak, gyorsak, nem mérgezőek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!