Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Weitech WK0052 Garden Protector 2 ultrahangos riasztó kutya - macska - nyest - menyét - róka ellen

Ár:
17.893 Ft (14.089 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.016 Ft
Várható szállítás: 2022. december 06.

A Weitech 0052 ultrahangos riasztó ultrahang és hallható hangok kibocsátásával távol tartja a kertjétől, teraszától, ólaktól, kerti tavaktól a kutyákat, macskákat, rókákat, nyesteket, menyéteket, gólyákat stb. 

Hatékonyság:

 • Infravörös mozgásérzékelő 90 fokban kb. 13-14 m hatótávolságig.

 • A mozgásérzékelő működésbe hozza az ultrahangos jeladót, amely zavarja a célba vett állatokat.

 • Maximum 200 m2 területet véd.

Beállítás:

 • Négy „D” (LR20) elemmel vagy a WKT052/WKT052-OUT adapterrel hálózatról működik. Az elemek és az adapter nem tartozék! Mindkét adapter megvásárolható az áruházunkban. 

 • A detektálás érzékenysége és az ultrahang frekvenciája a megcélzott állatoknak megfelelően állítható.

 • Ellenáll esőnek, hónak stb.

 • Akusztikus nyomás 106 dB

 • 7 állítható ultrahang frekvencia. (14.3 - 25 KHz között)

 • Az akkumulátor élettartama az aktiválások számától és a vaku használatától függ. Akár 5000 aktiválás jó minőségű elemekkel. 4 db góliát elem (Nem tartozék)

 • Tartókkal szállítjuk a könnyű összeszerelés érdekében.

 • Kérjük, vegye figyelembe a használati utasításban található ajánlásokat. Egyes frekvenciákat az emberi fül érzékeli. Ne helyezze közterületek vagy szomszédos ingatlanok mellé.

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Üzembe helyezés, használat:

A készülék megfelelő működése érdekében használjon jó minőségű elemeket.

Elemek behelyezése: győződjön meg róla, hogy a kapcsoló OFF állásban legyen. A készülék hátoldalán csúsztassa lefelé a fedelet és vegye le. A készüléken megjelölt polaritás betartásával illessze be a 4 elemet.

A fedél visszazárásához úgy helyezze el a fedelet, hogy a két oldalán lévő nyilak >< szemben legyenek a készülékházon lévő hasonló nyilakkal, majd a záráshoz csúsztassa felfelé a fedelet. A készülék opcionálisan adapterről is üzemeltethető (WKT052).

Az adapter csatlakozási lehetőséget a készülék jobb oldalán találja alul. Egy műanyag dugó védi arra az esetre ha csak elemmel használja. Egy keskeny vékony pengéjű késsel vagy csavarhúzóval könnyen ki tudja venni a védő dugót. 

Működés és használat: Ez a készülék infravörös érzékelővel rendelkezik, mely a mozgásra reagál. A készülék olyan magasfrekvenciájú hangot (ultrahang) bocsát ki, mely csak kissé, vagy egyáltalán nem hallható az emberek számára, de bizonyos állatok igen jól hallják.

Ezeket az állapokat zavarja ez a hang; megváltoztatják viselkedésüket és elhagyják a területet. Ezzel egy időben a lámpa villogni kezd, amely szintén hozzájárul az állat elijesztéséhez. A villogó lámpa a készülék alján lévő gombbal kapcsolható be (ON) vagy ki (OFF).

Az észlelés hatótávolsága +/- 13 - 14 méter. Amint a készülék a hatótávolságán belül mozgást észlelt, 7 másodpercig hallatja az előre beállított frekvenciájú ultrahangot, majd visszaáll készenléti üzemmódba.

Ha a mozgás még mindig észlelhető, akkor a készülék 5 másodperc elteltével ismét aktiválódik. Ez a ciklus többször megismétlődik.

A készülék fedelén megtalálható az elriasztandó állat fajtájának megfelelő frekvenciabeállítás: 1 / 7 = macska, 2 / 7 = kutya, 3 / 7 = róka, 4 / 7 = nyest, 5 / 7 = nyúl, 6 / 7 = mosómedve.

Megjegyzés : 1 = magas frekvencia (+/- 24 KHz) és 7 = alacsony frekvencia (+/- 15 KHz). Az emberi hallás felső határa körülbelül 20 KHz. Bizonyos beállításokban magas hangú sípolást hallhat.

Összeszerelés, elhelyezés és javaslatok:

'A' opció: A készülék épületen, falon, kerítésen, vagy fatörzsön történő rögzítéséhez használjon egy L-formájú tartóelemet.

'B' opció: A készülék oszlopokra, vagy csövekre történő rögzítéséhez használjon forgatható tartóbilincset (átmérő : 2,5 cm).

A készülék vízszintes sík mentén, egy adott irányba bocsát ki ultrahangot. Ezért az elriasztandó állat mozgásának magasságában kell elhelyezni úgy, hogy ne legyen akadály az állat és a készülék között (a tárgyak akadályozzák az észlelést és az ultrahang kibocsátását).

Nagy kiterjedésű, vagy sűrű növényzettel rendelkező területek védelméhez több készülékre is szükség lehet. A Garden Protector 2 készülék folyamatos üzemeltetésével távol tarthatja a nem kívánatos állatokat.

Megjegyzés: Minél inkább jobbra forgatja a gombot, annál alacsonyabb lesz a frekvencia, és annál nagyobb területet fed le a készülék, ez maximálisan 200 m².

Egyes idősebb macskák, vagy kutyák már kevésbé érzékenyek a magas frekvenciájú hangokra (különösen ha lekonyuló fülük van). Ilyen esetekben a gomb jobbra forgatásával csökkentse a frekvenciát. Ilyen idősebb állatok elriasztásához a 4, 5, 6, vagy akár a 7. frekvenciabeállításra is szükség lehet.

A Garden Protector 2 a bekapcsolást követően azonnal aktiválódik, de az állatok szokásainak megváltozásához körülbelül 2 hétre van szükség. A hozzászokás elkerülése érdekében mozgathatja is a készüléket

A Garden Protector 2 készüléket tilos a füléhez közel helyezni. Gyermekektől és újszülöttektől elzárva tartsa. Az elemek élettartama a készülék bekapcsolásának számától függ: ha olyan helyen van a készülék, ahol nagy a forgalom, akkor az elemek hamarabb lemerülnek, mint egy kisebb forgalmú helyen.

Legyen jó szomszéd! A Garden Protector 2 hatékonyan távol tartja a vad-, kóbor-, vagy póráz nélküli állatokat. A Garden Protector 2 készüléket ne irányítsa a szomszéd kertje, vagy közterületek felé.

Ez a készülék csak a felhasználó saját tulajdonú magánterületén használható. Bizonyos kibocsátott frekvenciák hallhatóak az emberi fül számára, különösen az alsóbb frekvenciabeállításoknál (gomb a jobb oldalon van).

Ilyen esetekben elegendő, ha a gombbal kissé növeli a frekvenciát (forgassa balra).

FONTOS: Ha a készülék elemről üzemel, a villanófény működése leállhat, vagy a készülék jelzése folyamatossá válhat. Ebben az esetben valószínű, hogy az elemek töltöttsége nem megfelelő. 

Garden Protector készülékének élettartama jelentősen emelhető, ha megvédi a készüléket az időjárás hatásaitól. Így elkerülhetők az eső, vagy a jégeső által okozott károk. A hangszórót tilos lefedni!

A riasztó kiválóan alkalmas arra, hogy a kertjét megvédje az arra járó macskáktól, esetleg kutyától. Nem egyszer előfordul, hogy a gondosan karbantartott pázsit a szomszéd macskájának kedvenc ürítkező helyévé válik. Később a többi macska is odaszokik és képesek elcsúfítani a kertünket. A készülék alkalmas kerti tavak védelmére is. Több riasztó együttes használatával a termék hatékonysága nő.

Weitech elektronikus ultrahangos kártevő riasztók beltéri és kűltéri használatra. 

A Weitech ultrahangos készülékek összetett „hangokat” adnak ki.

Ez arra kényszeríti a riasztandó állatokat, hogy elhagyják azt a területet, ahol nem kívánják őket, és visszatérnek természetes környezetükbe, vagy olyan területekre, amelyek nem tartoznak a kártevőriasztás alá.

A Pest Control Europe célja!

Hatékony megoldásokat kínálni szakembereknek és magánszemélyeknek a kártevők tartós távoltartására a beltéri területektől.

Tapasztalt, folyamatosan kutatásokat végző csapatával a Pest Control Europe innovatív, európai szabványoknak megfelelő termékeket kínál Önnek. Könnyűek, használhatóak, biztonságosak, gyorsak, nem mérgezőek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!