Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

RedTop 8 l-es légyfogó légycsapda - biológiai légyírtó

Ár:
7.747 Ft (6.100 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

Legyek ellen! RedTop 8 l-es légyfogó légycsapda - biológiai légyírtó eszköz csaliporral.

RedTop Dél-Afrikában gyártott légyfogó rendszer, melynek célja, hogy csapdába ejtse, s így távol tartsa a legyeket a háztól és a házhoz tartozó melléképületektől, illetve mezőgazdasági felhasználás esetén az állatoktól.

A RedTop egy forradalmian új elképzelés a légymentesítésre. A termék környezetbarát megoldás a legyek ellen. A légycsapda csalétek használatával az ózonréteget nem károsítja. 

Menny.:db

Leírás

A rendszer lényege, hogy a PONGO csali por hatására a piros tető nyílásain, majd a szűkítő hálón keresztül a fóliazsákba repülnek a legyek, ahonnan már nem tudnak kiszabadulni.

Ennek két oka van, egyrészt, hogy a légy mindig a fény felé repül, melyet a tető teljesen elzár, másrészt a piros tetőhöz tartozó szűkítő tölcsér nem teszi lehetővé a kirepülést.

A fóliazsáknak kb. egynegyed része van megtöltve vízzel és a csali porral. A csali elpusztult tengeri állatok tetemének kiszárított, és porrá tört keveréke.

A víz hatására keletkező biológiai bomlás során olyan szagot áraszt, amely a legyek szaporodási ösztönére hat. Ezáltal - széljárástól függően - 10-40 méteres körből csalogatja csapdába a legyeket.

A bekerült legyek a felső háromnegyed részben röpdösnek, és ezzel a még kint lévő legyeket is odacsalogatják. Ezt követően elpusztulnak.

TELJESEN KÖRNYEZETBARÁT

A RedTop légyfogó rendszere biológiailag lebomló csaliport használ, ami csapdába ejti a legyeket, mielőtt bosszúságot okoznának.

HOSSZÚ MŰKÖDÉS ÉS KIEMELT HATÉKONYSÁG

Egy csapda 4-6 hétig képes hatékonyan működni, és akár 20.000 legyet is képes elfogni. Tartósan magas hőmérséklet esetén, amikor nagyon kedvező az időjárás a legyek szaporodásához jóval hamarabb megtelhet a csapda. Ebben az esetben akár 2 hét alatt is megtelik a zacskó léggyel.

KÖNNYEN UTÁNTÖLTHETŐ

Mikor a zsák megtelt léggyel, a kert végében egy gödörbe kiüríthető, majd kimosva egy új csaliporral feltöltve máris újra beüzemelhető. A megtelt műanyag zsákot újra cserélheti egy Szervizcsomag megvásárlásával ami csaliport is tartalmaz. A szervizcsomagban található tasak a 8 l-es csapdához azonnal alkalmazható, vagy egy perforáció mentén eltéphető és a 3 l-es csapdára is alkalmazható lesz.

PRÉMIUM MINŐSÉG

A terméket kültéri használatra tervezték ezért a tető és zacskó anyaga UV álló, így akár tűző napra is ki lehet tenni.

TÖBB MÉRETBEN IS ELÉRHETŐ

A termék két űrtartalommal (3 liter & 8 liter) is elérhető, hogy akár otthoni használatra, akár mezőgazdasági felhasználásra is alkalmas

A HATÁSOFOKA AZ IDŐVEL NŐ

A termék hatásfoka az idővel nő, nem hogy csökkenne, mert az elkapott legyek ahogy bomlásnak indulnak, egyre több legyet vonzanak a csapdába!

Meddig él a légy?

A házi legyek 15-25 napig élnek és ezen idő alatt a nőstények 4-6 alkalommal raknak le petéket.

Mit eszik a légy?

Elsősorban rothadó húst, gyümölcsöt és állati ürüléket. Nyaló-szívó szájszervével csak folyékony táplálékokat képesek fogyasztani. Táplálkozás előtt a legyek ezért megnyálazzák táplálékukat.

Mivel az ember táplálékára is rászáll, sok betegséget terjeszt. Egyes becslések szerint ezek száma kb. 30. A legismertebbek ezek közül a tífusz, a kolera, a vérhas és a tuberkulózis is.

A legyek akár 100 különféle baktériumot is hordozhatnak a szárnyaikon, lábaikon.

A Redtop légycsapda rendszer több szempontból is hatékony biológiai légyirtó eszköz, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

  1. Környezetbarát: A Redtop légycsapda rendszer nem használ vegyszereket vagy toxikus anyagokat, így nem szennyezi a környezetet és biztonságosan használható lakó- és munkaterületeken, valamint állatok közelében.

  2. Célzott hatékonyság: A csapda kifejezetten a legyeket célozza meg, így minimalizálja a hasznos rovarok, például méhek és lepkék elpusztításának kockázatát, ami fontos a biodiverzitás megőrzése szempontjából.

  3. Egyszerű használat: A Redtop légycsapda könnyen beállítható és használható, nem igényel különleges ismereteket vagy felszerelést. A csapdát csak fel kell akasztani a megfelelő helyre, és hagyni, hogy végezze a dolgát.

  4. Gazdaságos: A csapda hosszú távú használatra készült, és hatékonyan működik anélkül, hogy gyakori cserére vagy karbantartásra lenne szükség, így költséghatékony megoldást nyújt a légyirtásra.

  5. Biztonságos állatok és emberek számára: Mivel a csapda nem tartalmaz mérgező anyagokat, nem jelent veszélyt sem az emberekre, sem az állatokra, így különösen alkalmas mezőgazdasági területeken és állattartó telepeken való használatra.

  6. Hatékony és gyors: A csapda vonzó anyagokat használ a legyek csalogatására, amelyek gyorsan és nagy mennyiségben kerülnek a csapdába, így rövid idő alatt jelentős mértékben csökkentheti a légyállományt egy adott területen.

Vélemények

5.00
11 értékelés
5
(11)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 04. 22.
csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
2022. 08. 03.
Tavaly próbáltuk elösször, de nem utoljára! Idén rendeltünk hozzá csaliport is. Más márkák hasonló termékei nem tudom mennyire hatékonyak, de nem is az én tisztem eldőnteni mi ennél a terméknél adtuk le voksukat. Nekünk a szomszédban lévő állatok legyei voltak a bosszantó tényezők. Viszont megtaláltuk a web-bolt.hu-t és a REDTOP-ot azóta a lakásban egy sincs csakis a csapdában.
| 5 / 5 csillag!
2022. 07. 29.
Lovak mellett használom, ahogy beindul az erjedés nagyon hatékonyan gyűjti a legyeket, szinte teljesen megtelik a zsák döglött léggyel.
Durva szaga van érdemes olyan helyre rakni ahol nem járunk kelünk...
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 30.
Csirkéim vannak, nem győztem venni a spay-ket, ezért rendeltem a cspdát. 25fok felett működött szépen. Több légy pusztult bele,mint a többi módszerbe amit próbáltam, szóval ajánlom. Maradt azért légy, de nem elviselhetetlen mennyiség.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 19.
Tavaj keztem el használni, és ajánlom mindenkinek nagyon király ez a légyfogó, pár nap kell amig beindul az erjedés (csalipor) ,de utánna secc pecc és nyüzsögnek benne a legyek megéri köszönet aki kitalálta .:)
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 02.
A világ legjobb légyfogója! Hihetetlen milyen hatékony. Ezentúl csak ezt fogom használni. Ajánlom mindenkinek, ahol gondot okoz a legyek sokasága.
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 29.
Kicsit szkeptikus voltam a légyfogóval, hogy mennyire hatékony. Én a 8 literest vettem, a könnyebb tisztíthatóság miatt. Erre viszont nem számítottam. Másfél hét alatt annyi legyet gyűjtött, hogy ki kellett üríteni a zacskót. A környéken nincsen állattartás, csak pár tyúk a szomszédban. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ahol sok a légy. Ahol kutya van a kertben, oda különösen ajánlott, hogy ne bántsák a fülét a legyek. Elsősorban a 6 hónapos németjuhász miatt vettük. Én a 8 literest javaslom.
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 03.
kb. 5-6 nap alatt indult be, azóta elképesztő hatékonysággal fogja a legyeket!
Csak ajánlani tudom annak, aki hatékony megoldást keres! :-)
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 31.
Egy kicsit nehezen indult be,valószínű hogy az én hibám,mert amióta teljesen ki tettem a napra,a második napon annyi legyet fogott hogy nem hittem a szememnek,azóta csak tellik ez a kincsesláda,bátran és teljes megelégedéssel merem ajánlani!
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 11.
Kellett egy hét, mire "beindult", de azóta megdöbbentő mennyiségű legyet fogott. Állatok mellé abszolút ajánlott.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 02.
Lovardában használjuk, ennél jobbat még nem láttunk!!!
Rendelünk még!!!
Köszi
csillagos 5