Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Pongo csalipor RedTop légyfogó rendszerhez - biológiai légyírtó

Ár:
2.286 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

Legyek ellen! RedTop légyfogó rendszerhez. Ez csak csalipor a 3 l-es, vagy 8 l-es eszközbe.

A Pongo csalipor vízben feloldva biztosítja a RedTop légyfogó rendszer hatékony működését. A csali hatóanyaga: növényi olajjal kevert fehérjekivonat.

Ez a légycsapda csalétek víz hatására keletkező biológiai bomlás során olyan szagot áraszt, amely a legyek szaporodási ösztönére hat. Ezáltal - széljárástól függően - 10-40 méteres körből csalogatja csapdába a legyeket.

A bekerült legyek a felső háromnegyed részben röpdösnek, és ezzel a még kint lévő legyeket is odacsalogatják. Ezt követően elpusztulnak. 

A vélemények alatt beltérre való Bros légyfogó, légycsapda termékeket is talál.

Menny.:db

Leírás

Egy tasak REDTOP légyfogó csalétket szórjunk be a csapda műanyag zacskójába, öntsünk rá kb. 1 liter ioncserélt, vagy desztillált vizet. Ne felejtsük el a hálót tölcsér formájúra igazítani, hogy legyen hol a legyeknek a csapdába repülni!

A csalétek a csapdába helyezéstől és felhígítástól számítva 2-6 nap múlva fejti ki vonzó hatását és fogja össze kb. 30-40 napon keresztül a házi legyeket kb.30-40 m-es körzetből. Tartós melegben (napi átlaghőmérséklet 20°C felett, 2-6 napig) helyezze ki a csapdát legyek ellen.

Esős és hűvösebb időben nem indul meg a megfelelő illatképződés és ezt követően már nem "indul be" a csali!

A csalétek besűrűsödésének megelőzése érdekében az elpárolgott vizet hetente ioncserélt, vagy desztillált vízzel pótoljuk, amivel vonzó hatása fokozható.

A már elhasznált csalétket mindig frissel pótoljuk. Amennyiben a légycsapda csalétek szaga zavaró lenne, úgy a cserét végezzük 2-3 hetenként. A hatását vesztett csalétek a csatornába kiönthető, illetve a szemétbe dobható.

Meddig él a légy?

A házi legyek 15-25 napig élnek és ezen idő alatt a nőstények 4-6 alkalommal raknak le petéket.

Mit eszik a légy?

Elsősorban rothadó húst, gyümölcsöt és állati ürüléket. Nyaló-szívó szájszervével csak folyékony táplálékokat képesek fogyasztani. Táplálkozás előtt a legyek ezért megnyálazzák táplálékukat.

Mivel az ember táplálékára is rászáll, sok betegséget terjeszt. Egyes becslések szerint ezek száma kb. 30. A legismertebbek ezek közül a tífusz, a kolera, a vérhas és a tuberkulózis is.

A legyek akár 100 különféle baktériumot is hordozhatnak a szárnyaikon, lábaikon.

A Redtop légycsapda rendszer több szempontból is hatékony biológiai légyirtó eszköz, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

  1. Környezetbarát: A Redtop légycsapda rendszer nem használ vegyszereket vagy toxikus anyagokat, így nem szennyezi a környezetet és biztonságosan használható lakó- és munkaterületeken, valamint állatok közelében.

  2. Célzott hatékonyság: A csapda kifejezetten a legyeket célozza meg, így minimalizálja a hasznos rovarok, például méhek és lepkék elpusztításának kockázatát, ami fontos a biodiverzitás megőrzése szempontjából.

  3. Egyszerű használat: A Redtop légycsapda könnyen beállítható és használható, nem igényel különleges ismereteket vagy felszerelést. A csapdát csak fel kell akasztani a megfelelő helyre, és hagyni, hogy végezze a dolgát.

  4. Gazdaságos: A csapda hosszú távú használatra készült, és hatékonyan működik anélkül, hogy gyakori cserére vagy karbantartásra lenne szükség, így költséghatékony megoldást nyújt a légyirtásra.

  5. Biztonságos állatok és emberek számára: Mivel a csapda nem tartalmaz mérgező anyagokat, nem jelent veszélyt sem az emberekre, sem az állatokra, így különösen alkalmas mezőgazdasági területeken és állattartó telepeken való használatra.

  6. Hatékony és gyors: A csapda vonzó anyagokat használ a legyek csalogatására, amelyek gyorsan és nagy mennyiségben kerülnek a csapdába, így rövid idő alatt jelentős mértékben csökkentheti a légyállományt egy adott területen.

Vélemények

5.00
8 értékelés
5
(8)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 07. 16.
Szuper jól működik! Ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2022. 08. 01.
Nagyon elégedettek vagyunk a termékkel.Nekünk a 3l-es légycsapdànk van és rengeteg legyet összeszed.Nem is tudom honnét van ennyi légy.Köszönjük szépen a terméket sokat javult itthon a "légy helyzet"..
| 5 / 5 csillag!
2022. 07. 30.
Jónak ítélem a terméket. Tavaly költöztünk olyan helyre ahol a szomszédok állatokat tartanak. Nem lehetett a teraszon megmaradni a legyektől. Megrendeltem a légyfogót és drasztikusan csökkent a kellemetlenkedő legyek száma a ház környékén. Idén újra rendeltem, most már kettő van a ház körül. Sok legyet összefog, jó a szer, de azért senki ne gondolja, hogy egy légy se téved be a házba. Folyamatosan fogom rendelni, mert nagyon jó a szer. Mindenkinek ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 01.
Elképesztően hatékony,három napja van kint és hemzsegnek a legyek benne!
A ház környékéről elhúzza őket,így nem jönnek be a házba.
A kellemetlen szag miatt ajánlatos távolabbra elhelyezni. (Minimum 10m)
Egy barátom ajánlotta,nem bántam meg!
| 5 / 5 csillag!
2021. 04. 01.
Ez a kis szerkezet a csaliporral együtt, egy csomó bosszúságtól, kellemetlenségtől megszabadított. Szarvasmarhákat tartunk nálunk tökéletesen működik, nagyon hatékony, környezetre ártalmatlan...
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 20.
Évek óta használja az egész család, sőt kollégáim is. Nagyon jó termék, mással még nem találkoztam ami ennyire sok legyet befogna. A házban sokkal kevesebb légy jut be.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 02.
Villám gyors, korrekt kiszállítás, tuti cucc...a szomszédoknak is én rendelem..
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 02.
Teljesen király a cucc! 2 hét alatt egy zsák légy!!
Köszi