Leírás
Szeretné ezt a terméket megrendelni?
Hívjon a 20/338-9898-as telefonszámon, vagy küldjön egy üzenetet, hogy NICS terméket szeretne rendelni.
Felhívom és egyeztetjük a részleteket.
A terméke(ke)t a NICS Zrt küldi el Önnek és nekik fog fizetni is.
Üdv: Sipos István
NICS Nyomelemek kollagénnel 365 db kapszula
A termék minden olyan fontos nyomelemet tartalmaz, amely egy egészséges emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Fő összetevője az Inulin és az élőflóra mellett, a nyomelemek, kollagén és még számos vitamin.
A doboz 365 darab egyesével csomagolt kapszulát rejt magában, amely egész évben hozzájárulhat a szervezete egészséges állapotának fenntartásához.
Kollagén
A kollagén egy természetes fehérje, mely az emberi szervezetben a fehérjetömeg 30%-át teszi ki. Elsősorban kötő- és támasztószövetekben található meg, de ez az egyik fontos építőanyaga a csontoknak, a porcoknak, az inaknak, a szalagoknak és a bőrnek is.
A bőrfehérjék átlagos tömegének a 70%-a kollagén.
Ezt a fehérjét a szerveztünk képes előállítani az aminosavakból, azonban a kor előrehaladtával termelődése fokozatosan csökken.
A természetes kollagén források az állati eredetű élelmiszerek, főleg a szárnyasokban és a halakban van sok, de a gombákban is megtalálható ez az anyag.
Fontos az is, hogy többféle zöldséget, magvakat és hüvelyeseket is fogyasszunk, mert a növényi fehérjék is részt vesznek a kollagén felépítésében.
Érdekességek
Már az ókori Kínában gyógyították az ízületi kopás okozta fájdalmakat marhacsontokból főtt erőlevessel. A marhacsont (elsősorban a porcos rész) alapanyaga a kollagén, ami forró vízben zselatinná alakul át.
Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy az inak szakítószilárdságát a kollagén-rostok mennyisége határozza meg.
C-vitamin
A C-vitamin talán a legismertebb vitamin, a vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható.
A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.
Miért fontos a C-vitamin?
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez.
A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához.
Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását.
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
Vas
A természetben elemi állapotban nem található meg, de különböző vegyületei formájában a földkéreg 4,8%-át adja.
Az emberi testben mikroelemként van jelen, egy átlagos felnőtt szervezete 2,5-5 gramm vasat tartalmaz.
Legnagyobb részét a hemoglobinhoz kötve, másik része pedig a különböző szállítófehérjékhez kötődik.
Legfőbb természetes forrásai: korpa, aszalt sárgabarack, spenót, máj, egyéb belsőségek és a húsok.
Miért fontos a Vas?
Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, a normál szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez és a fáradság és a kifáradás csökkentéséhez.
Szerepet játszik a sejtosztódásban. Részt vesz a normál oxigén szállításban és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
Cink
Ez az ásványi anyag szobahőmérsékleten kékes színű, rideg, fémes elem. Neve a német Zink névből ered, magyarul horganynak is nevezik.
Ötvözetek formájában a cinket már az ókorban is ismerték, de magát az anyagot csak 1300 körül állították elő.
Emberi szervezetben betöltött szerepére sokáig nem gondolt senki.
A szervezetben 2-3 grammnyi cink van, főleg a haj, a szem és a férfi nemi szervek tartalmazzák, de megtalálható még a májban, a vesékben, az izmokban és a bőrben is.
Legfőbb természetes forrásai: tojás, hüvelyesek, máj, tenger gyümölcsei, rák, tökmag, gabonacsíra, olajos magvak
Miért fontos a cink?
A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában.
Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához.
Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához.
Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
Szelén
Nevét Szelénéről kapta, a görög mitológia Hold istennőjéről.
Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, mivel egy bizonyos glutation-peroxidáz nevű enzimet tartalmaz, mely megvédi a szervezetet a testünkbe került mérgekkel szemben.
A szelén csupán 10-15 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben.
A szelén legfőbb természetes forrásai: paradió, tonhal, napraforgómag, rizs, vörös húsok szárnyasok, teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk, kesudió
Miért fontos a szelén?
Az E-vitaminnal kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatását, így hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Ezenfelül a szelén hozzájárul a köröm, illetve a haj normál állapotának fenntartásához, valamint a normál pajzsmirigy és immunrendszer működéséhez.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik.
Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Mangán
A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul a normál csontozat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a normál kötőszövet-képződéshez.
Bór
1808-ban fedezte fel három kémikus. Meglehetősen ritka mikroelem. Legismertebb vegyületei a bórsav és a bórax.
Legfőbb természetes forrásai: leveles zöldségek, olajos magvak, gyümölcsök, gabonamagvak, szójabab, lazac, szardínia, sajt
Réz
A réz az egyik leggyakrabban és legrégebb óta használt fém, melynek jelenléte a szervezetünkben számos folyamat lezajlásához szükséges.
Legfőbb természetes forrásai: paradicsomos szardínia, napraforgómag, rák, homár, földimogyoró, osztriga, aszalt szilva
Miért fontos a réz?
A réz a szervezetben hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, a haj és a bőr normál pigmentációjához, az immunrendszer normál működéséhez.
Kobalt
Legnagyobb mennyiségben a Föld belsejében található, de a földkéregben és a felszíni vizekben is jelen van.
Legtöbbször ércekben található meg, mivel elemi állapotban nem fordul elő.
Az emberi szervezetben mindössze 1-2 milligrammnyi kobalt található, amely a B12-vitaminnal fontos szerepet játszik a szervezetünk normál működésében.
B9-vitamin
A B9-vitamin vagy más néven folsav vízben oldódó vegyület, amely valójában nem egyetlen, hanem több hasonló felépítésű és hatású pteridin-származék.
A folsav felfedezéséhez dr. Lucy Wills anémiás embereken élesztővel végzett kísérletei vezettek az 1930-as években.
Legfőbb természetes forrásai: a leveles zöldségek (kelbimbó, brokkoli, saláta, paraj), fekete szemű bab, máj, élesztő, földimogyoró, dió
Vanádium
1830-körül fedezték fel. A nevét a norvég Vanadis istenről kapta, aki a szépség és a termékenység istennője.
Legfőbb természetes forrásai: gomba, gabonafélék, olajos magvak, borok, gyümölcslevek, petrezselyem, rákok és egyéb tengeri élőlények
Molibdén
A szervezetünkben nagyon kis mennyiségben van jelen, ennek ellenére nélkülözhetetlen az egészséges emberi szervezetből.
A molibdén hozzájárul a kéntartalmú aminosavak normál anyagcseréjéhez.
Legfőbb természetes forrásai: bab és hüvelyesek, spenót, barna rizs, belsőségek, lencse, tej, olajos magvak, gabonafélék
Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását.
Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum x-szer 100.000.000 (százmillió) vagy x-szer 1.000.000.000 (egy milliárd) telepképző egység.