Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

NICS Nyomelemek kollagénnel 365 db kapszula

Ár:
47.100 Ft (37.087 Ft + ÁFA)
Egységár: 129,04 Ft/db

Ez a doboz 365 darab, egyesével csomagolt kapszulát tartalmaz. 

Érték és Minőség Nagydíjas magyar termék. 47.100 Ft/doboz 

Vásárolja meg 10 havi kamatmentes részletre bankkártyás fizetéssel!

Kezdő részlet: (25%) 11.775 Ft 

Havi részlet 10 hónapig: 3.533 Ft/hó

Leírás

Szeretné ezt a terméket megrendelni?

Az alábbi lehetőségek közül választhat:

Megrendelheti a NICS Zrt oldalán erre a linkre kattintva.

Az átkattintás után keresse meg a Termék megrendelés gombot.

Töltse ki az alábbi formot ott az oldalon a kért adatokkal.

A kitöltést követően a NICS Zrt. munkatársa keresni fogja és egyeztetik a megrendelését a termékről, vagy termékekről.

Megbeszélik a szállítási helyet és a fizetési módot. 

A másik lehetőség:

Hívjon a 20/338-9898-as telefonszámon és a NICS-es tanácsadói weboldalamon át megrendelem Önnek amit szeretne, illetve tájékoztatom a 26 %-os visszatérítési lehetőségről. 

Üdv: Sipos István

NICS Nyomelemek kollagénnel 365 db kapszula

A termék minden olyan fontos nyomelemet tartalmaz, amely egy egészséges emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Fő összetevője az Inulin és az élőflóra mellett, a nyomelemek, kollagén és még számos vitamin.

A doboz 365 darab egyesével csomagolt kapszulát rejt magában, amely egész évben hozzájárulhat a szervezete egészséges állapotának fenntartásához.

Kollagén

A kollagén egy természetes fehérje, mely az emberi szervezetben a fehérjetömeg 30%-át teszi ki. Elsősorban kötő- és támasztószövetekben található meg, de ez az egyik fontos építőanyaga a csontoknak, a porcoknak, az inaknak, a szalagoknak és a bőrnek is.

A bőrfehérjék átlagos tömegének a 70%-a kollagén.

Ezt a fehérjét a szerveztünk képes előállítani az aminosavakból, azonban a kor előrehaladtával termelődése fokozatosan csökken.

A természetes kollagén források az állati eredetű élelmiszerek, főleg a szárnyasokban és a halakban van sok, de a gombákban is megtalálható ez az anyag.

Fontos az is, hogy többféle zöldséget, magvakat és hüvelyeseket is fogyasszunk, mert a növényi fehérjék is részt vesznek a kollagén felépítésében.

Érdekességek

Már az ókori Kínában gyógyították az ízületi kopás okozta fájdalmakat marhacsontokból főtt erőlevessel. A marhacsont (elsősorban a porcos rész) alapanyaga a kollagén, ami forró vízben zselatinná alakul át.

Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy az inak szakítószilárdságát a kollagén-rostok mennyisége határozza meg.

C-vitamin

A C-vitamin talán a legismertebb vitamin, a vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható.

A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.

Miért fontos a C-vitamin?

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez.

A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához.

Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását.

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

Vas

A természetben elemi állapotban nem található meg, de különböző vegyületei formájában a földkéreg 4,8%-át adja.

Az emberi testben mikroelemként van jelen, egy átlagos felnőtt szervezete 2,5-5 gramm vasat tartalmaz.

Legnagyobb részét a hemoglobinhoz kötve, másik része pedig a különböző szállítófehérjékhez kötődik.

Legfőbb természetes forrásai: korpa, aszalt sárgabarack, spenót, máj, egyéb belsőségek és a húsok.

Miért fontos a Vas?

Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, a normál szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez és a fáradság és a kifáradás csökkentéséhez.

Szerepet játszik a sejtosztódásban. Részt vesz a normál oxigén szállításban és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Cink

Ez az ásványi anyag szobahőmérsékleten kékes színű, rideg, fémes elem. Neve a német Zink névből ered, magyarul horganynak is nevezik.

Ötvözetek formájában a cinket már az ókorban is ismerték, de magát az anyagot csak 1300 körül állították elő.

Emberi szervezetben betöltött szerepére sokáig nem gondolt senki.

A szervezetben 2-3 grammnyi cink van, főleg a haj, a szem és a férfi nemi szervek tartalmazzák, de megtalálható még a májban, a vesékben, az izmokban és a bőrben is.

Legfőbb természetes forrásai: tojás, hüvelyesek, máj, tenger gyümölcsei, rák, tökmag, gabonacsíra, olajos magvak

Miért fontos a cink?

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában.

Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához.

Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához.

Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.

Szelén

Nevét Szelénéről kapta, a görög mitológia Hold istennőjéről.

Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, mivel egy bizonyos glutation-peroxidáz nevű enzimet tartalmaz, mely megvédi a szervezetet a testünkbe került mérgekkel szemben.

A szelén csupán 10-15 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben.

A szelén legfőbb természetes forrásai: paradió, tonhal, napraforgómag, rizs, vörös húsok szárnyasok, teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk, kesudió

Miért fontos a szelén?

Az E-vitaminnal kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatását, így hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Ezenfelül a szelén hozzájárul a köröm, illetve a haj normál állapotának fenntartásához, valamint a normál pajzsmirigy és immunrendszer működéséhez.

E-vitamin

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik.

Miért fontos az E-vitamin?

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Mangán

A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul a normál csontozat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a normál kötőszövet-képződéshez.

Bór

1808-ban fedezte fel három kémikus. Meglehetősen ritka mikroelem. Legismertebb vegyületei a bórsav és a bórax.

Legfőbb természetes forrásai: leveles zöldségek, olajos magvak, gyümölcsök, gabonamagvak, szójabab, lazac, szardínia, sajt

Réz

A réz az egyik leggyakrabban és legrégebb óta használt fém, melynek jelenléte a szervezetünkben számos folyamat lezajlásához szükséges.

Legfőbb természetes forrásai: paradicsomos szardínia, napraforgómag, rák, homár, földimogyoró, osztriga, aszalt szilva

Miért fontos a réz?

A réz a szervezetben hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, a haj és a bőr normál pigmentációjához, az immunrendszer normál működéséhez.

Kobalt

Legnagyobb mennyiségben a Föld belsejében található, de a földkéregben és a felszíni vizekben is jelen van.

Legtöbbször ércekben található meg, mivel elemi állapotban nem fordul elő.

Az emberi szervezetben mindössze 1-2 milligrammnyi kobalt található, amely a B12-vitaminnal fontos szerepet játszik a szervezetünk normál működésében.

B9-vitamin

A B9-vitamin vagy más néven folsav vízben oldódó vegyület, amely valójában nem egyetlen, hanem több hasonló felépítésű és hatású pteridin-származék.

A folsav felfedezéséhez dr. Lucy Wills anémiás embereken élesztővel végzett kísérletei vezettek az 1930-as években.

Legfőbb természetes forrásai: a leveles zöldségek (kelbimbó, brokkoli, saláta, paraj), fekete szemű bab, máj, élesztő, földimogyoró, dió

Vanádium

1830-körül fedezték fel. A nevét a norvég Vanadis istenről kapta, aki a szépség és a termékenység istennője.

Legfőbb természetes forrásai: gomba, gabonafélék, olajos magvak, borok, gyümölcslevek, petrezselyem, rákok és egyéb tengeri élőlények

Molibdén

A szervezetünkben nagyon kis mennyiségben van jelen, ennek ellenére nélkülözhetetlen az egészséges emberi szervezetből.

A molibdén hozzájárul a kéntartalmú aminosavak normál anyagcseréjéhez.

Legfőbb természetes forrásai: bab és hüvelyesek, spenót, barna rizs, belsőségek, lencse, tej, olajos magvak, gabonafélék

Inulin és élőflóra
 
Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.
 
probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek.
 
probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket.
 
Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok.
A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.
 
Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe.
 
prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai.
Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.
 
Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.
 
prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.
 
Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
 
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára.
A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban.

Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását.
Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.
A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.
 
Mit jelent a c.f.u. kifejezés?
c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). 
A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.
 
Milyen a hatékony élőflórás készítmény? 

Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum x-szer 100.000.000 (százmillió) vagy x-szer 1.000.000.000 (egy milliárd) telepképző egység.

 
probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
 
Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
 
A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
 
Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
A One Year Product termékek hatféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.