Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

NICS D-vitamin + Kalcium 365 db kapszula

Ár:
39.400 Ft (31.024 Ft + ÁFA)
Egységár: 107,95 Ft/db

Ez a doboz 365 darab, egyesével csomagolt kapszulát tartalmaz.

Érték és Minőség Nagydíjas magyar termék. 39.400 Ft/doboz

Vásárolja meg 10 havi kamatmentes részletre bankkártyás fizetéssel!

Kezdő részlet: (25%) 9.850 Ft 

Havi részlet 10 hónapig: 2.955 Ft/hó

Leírás

Szeretné ezt a terméket megrendelni?

Az alábbi lehetőségek közül választhat:

Megrendelheti a NICS Zrt oldalán erre a linkre kattintva.

Az átkattintás után keresse meg a Termék megrendelés gombot.

Töltse ki az alábbi formot ott az oldalon a kért adatokkal.

A kitöltést követően a NICS Zrt. munkatársa keresni fogja és egyeztetik a megrendelését a termékről, vagy termékekről.

Megbeszélik a szállítási helyet és a fizetési módot. 

A másik lehetőség:

Hívjon a 20/338-9898-as telefonszámon és a NICS-es tanácsadói weboldalamon át megrendelem Önnek amit szeretne, illetve tájékoztatom a 26 %-os visszatérítési lehetőségről. 

Üdv: Sipos István

NICS probiotikus termékek - NICS D-vitamin + Kalcium

Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik.

A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa.

A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhassonaktív formájába.

Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak.

Olvassa el az oldal alján lévő D-vitamin konszenzust amit magyarországi orvosok készítettek.

Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő. Legfőbb természetes forrásai: halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac, tej és tejtermékek.

Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. ( A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.)

Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.

Kalcium

A szervezetben több a kalcium, mint bármilyen más ásványi anyag. A kalcium és a foszfor együttesen felelős az egészséges csontokért és fogakért.

Az emberi test kalciumtartalmának főtömege a csontokban és a fogakban található.

A felnőtt ember csontjai kalciumtartalmának 20%-a évente felszívódik és újrapótlódik.

Felszívódásához a szervezetnek elegendő mennyiségű D-vitaminra van szüksége.

Ezen felül fontos feladatot lát el az ingerlékenység szabályozásában és az izomműködésben.

Különleges körülmények esetén, mint pl. a terhesség, utánpótlásra lehet szükség.

Legfőbb természetes forrásai: tej és tejtermékek, valamennyi sajtféle, szardínia, lazac, dió, napraforgómag, zöldfőzelékek.

Miért fontos a Kalcium?

Hozzájárul a izomműködéshez, az emésztőenzimek normál működéséhez.

Részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál ingerületátvitelben.

A kalcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához.

Ezen kívül szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.

Inulin és élőflóra

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek.

probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket.

Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok.

A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe.

prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai.

Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya

A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára.

A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban.

Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását.

Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?
c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). 
A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.
 
Milyen a hatékony élőflórás készítmény? 

Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum x-szer 100.000.000 (százmillió) vagy x-szer 1.000.000.000 (egy milliárd) telepképző egység.

 
probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
 
Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
 
A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
 
Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.

A One Year Product termékek hatféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

A D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében

A D-vitamin hiány következményeivel küzdő legnagyobb magyarországi orvostársaságok közös konszenzust dolgoztak ki a D-vitamin hiány jelentőségéről, felismerési lehetőségeiről, a prevenció és a kezelés javasolt módjáról.

A konszenzus eredménye iránymutatást ad a gyakorló orvosoknak a D-vitamin hiány megelőzéséhez, kezeléséhez. Emellett szeretné ráirányítani a szakmai döntéshozók és a laikus közönség figyelmét a probléma fontosságára!

A kiadott konszenzus anyagából gyűjtöttem ki a legfontosabb információkat a D-vitaminról.

Mi a D-vitamin?

A D-vitamin nem vitamin, hanem a napfény hatására az emberi szervezetben kialakuló vagy a táplálékkal bekerülő előanyag, amiből számos lépésben aktiválódik az egyik legősibb hormon.

A bőrben 7-dehidrokoleszterolból a napfény UV-B sugárzásának hatására D3-previtamin, majd D3-vitamin alakul ki.

A bőr D-vitamin-képző kapacitása hatalmas. Nyáron fürdőruhában történő napozáskor a bőr enyhe pirulását okozó napsugárzás hatására 10-20 000 NE D3-vitamint képez.

Mi az NE? Nemzetközi Egységet jelent, ami egy gyógyszerhatástani mértékegység. Elsősorban különböző vitaminok, hormonok, vérkészítmények és vakcinák esetében használják. Ezzel megállapítható, hogy az adott készítmény 1 cseppje hány mikrogramm D-vitamint tartalmaz. Ebből pedig könnyedén kiszámítható, hogy az pontosan mennyi NE-nek felel meg.

D-vitamin esetében:

1 NE D-vitamin = 0,025 μg kolekalciferol (D3-vitamin)

1 mg kolekalciferol = 40000 NE D-vitamin

1 μg kolekalciferol = 40 NE D-vitamin

A nemzetközileg elfogadott Nemzetközi Egység lehetővé teszi, hogy a világon bárhol megvásárolt D-vitamin készítményeket könnyedén lehessen adagolni, hiszen az adott vitamin mértékegység rendszere mindenhol megegyezik.

Ez biztonságos és megbízható használatot tesz lehetővé és garantálja, hogy a szervezet megfelelő működéséhez szükséges D-vitamin mennyiséget vigyük be. A legtöbb esetben a betegtájékoztatón és a csomagoláson NE-ben adják meg a szükséges mennyiségeket, így könnyedén meg lehet állapítani a helyes adagolást.

Pusztán napsugárzással D3-vitamin túlkínálat nem alakulhat ki. Ennek oka, hogy túl sok UV-B sugárzás hatására a previtaminból inaktív anyagok képződnek és a bőr fokozódó pigmenttartalma gátolja a D3-vitamin-képzést. A fekete bőrű embereknek ezért öt-tízszer több napsugárzásra van szüksége ugyanannyi D3-vitamin képzéshez.

A D3-vitamin-képzés az életkorral jelentősen csökken, ami részben magyarázza az idősekben mért gyakori hiányt. Tíz-tizenöt perces, az arcot és a fedetlen végtagokat érő, nyári, nappali (10 és 15 óra közötti) UV-B sugárzás körülbelül 1500–3000 NE D3-vitamin képzéséhez elegendő. Sajnos a reggeli és délutáni, a késő őszi, téli és kora tavaszi napsugárzás D3-vitamin-képző hatása a mi égövünkön nagyságrendekkel kisebb.

Magyarországon a beeső napfény szöge miatt az UV-B sugárzás kb. október végétől március elejéig nem alkalmas D-vitamin szintetizálására. Ebben az időszakban szájon át történő D-vitamin bevitel ajánlott.

A szoláriumok által kibocsátott UV-A sugárzás pedig nem alkalmas D3-vitamin képzésére.

A táplálékok alacsony D-vitamin tartalma miatt a D-vitamin-ellátottság alapvetően nem étrendi kérdés. Az átlagos magyarországi étrend kb. 80 NE-et biztosít, de más országokban is csak 150 NE körül van a bevitel.

Aktív formává alakulása részben a vesében zajlik. Az aktivált D-vitamin (D-hormon) a vesében kialakuló, keringésbe kerülő része alapvetően a kalcium-anyagcserébe játszik szerepet.

A szájon át bevitt D-vitamin a vékonybélből szívódik fel. A felszívódáshoz epesavakat igényel, ezért epe- és májbetegségek károsíthatják a felszívódását.

A D-vitamin mérgezés rendkívül ritka, legtöbbször ipari balesetben fordul elő. Toxikus adagja hónapokon át adott, napi 10.000 NE felett van.

A D3 vitamin biztonságos adagja felnőtt embernek napi 4000 NE.

A D-vitamin anyagcseréje egyedülálló az emberi szervezetben. Hatása szerteágazó, szinte minden szervrendszerben érvényesül.

Az alábbiakban az emberi szervezet kiemelt területeire vonatkozó kutatási, vizsgálati eredményekről, megállapításokról tájékozódhatunk.

BŐR

A bőrben UV-B sugárzás hatására kialakuló D-vitamin az emberi szervezet legfőbb D-vitamin-forrása. A D-vitamin a bőrben aktiválódni képes és lokálisan hat a bőrsejtekre.

Régi megfigyelés, hogy a napsugárzás a pikkelysömör tüneteit enyhíti. Belsőleg pedig az ideális D-vitamin szint biztosításával kezelhető.

D-vitamin hiánya számos bőrbetegség kialakulásában játszik szerepet.

A bőrtumorok kialakulásának fontos rizikófaktora a napsugárzás. A spinalioma esetében a napsugárzás kumulativ mennyisége, a basalioma esetében inkább a bőrleégésnek van oki szerepe. A melanoma malignum kialakulását a genetikai rizikófaktoroknak valamint a gyerekkori bőrleégéseknek tulajdonítják.

D-vitamin szintézishez szükséges, az UV-B sugárzás erősségétől függően, napi 10-30 perces, a testfelszín 15%-át (arc, karok, vállak) érintő napsugárzás nem növeli a bőrrákok kockázatát. Ennél hosszabb idejű, védelem nélküli, főleg a bőr leégéséhez vezető napozás nem ajánlható.

CSONTANYAGCSERE

A D-hormon legfőbb szerepe a kalcium anyagcsere szabályozása, kalcium ellátottság biztosítása. D-vitamin szint függvényében változik a Kalcium szükséglet. D-vitamin hiánya csontritkulást, csontvesztést, csonttörést eredményezhet.

IMMUNRENDSZER

A D-vitaminnak fontos szerepe van az immunválasz szabályozásában. A fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt fokozza. Hiánya az autoimmun betegségek kialakulását jelentősen növeli (sclerosis multiplex, rheumatoid arthritis, 1-es diabetesz).

Az autoimmun betegségekben a D-vitamin pótlás megakadályozza az adott betegség jellemző tüneteinek kialakulását, súlyosbodását, ill. a már kialakult tünetek kezelésében is kedvező hatású. Gyermekkorban nagy adagban adott D-vitamin csökkentette az 1-es típusú diabetes kialakulását.

CARDIOVASCULÁRIS BETEGSÉGEK

A D-vitamin hiánya közvetlenül hozzájárul a szívelégtelenség, hypertonia kialakulásához, fokozza az érelmeszesedés kockázatát. A D-vitamin hiány megszüntetése a szívelégtelenségben, hypertoniában szenvedő, fokozott cardiovasculáris kockázatnak kitett személyeknél komoly javulás tapasztalható.

ENDOKRIN ÉS ANYAGCSERE

ß-sejtek inzulintermelése csökken a D-vitamin hiányos állapotban, de ez megfelelő mennyiségű pótlással visszaállítható. A D-vitamin javítja a ß-sejtek funkcióit. A D-vitamin hiány felnőtt korban növeli a 2-es tipusú diabetes kockázatát. Számos endokrin eltérés esetében kórokként felmerült a hiány, de ezek az összefüggések további vizsgálatokat igényelnek.

IDEGRENDSZER

A D-vitamin hatása az idegrendszerben, agyban, ideg- és gliasejtekben is mérhető. Hiánya az idegrendszeri betegségek kialakulási, fejlődési folyamatában igazolódott, pl.: skizofrénia, sklerozis muliplex, demencia, Parkinson-kór, epilepszia, autizmus, stroke. Immunológiai jellegű idegrendszeri hatását támasztja alá a sclerosis multiplexben igazolt szerepe. A sclerosis multiplex előfordulása az Egyenlítőtől távolodva nő a napfény csökkenése miatt. A fejlődéstani, immunrendszeri, gyulladásos és degeneratív idegrendszeri betegségekben kockázati tényező a D-vitamin hiánya.

VESE

A D-vitamin hiánya súlyosbítja a kalcium háztartás zavarát. Súlyos általános tünetekhez, az immunrendszer és keringési rendszer betegségéhez vezet. A vesebetegség már korai szakaszában meg kell kezdeni a D-vitamin pótlást. Előtte D-vitamin szintfelmérést végzése szükséges.

VÉRKÉPZÉS

A D-vitamin hiánya fokozhatja egyes hematológiai daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. Rosszindulatú vérképzési betegségeknél a szintfelmérést követően a megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlása szükséges.

TUMOROK

A D-vitamin a sejtanyagcserére kifejtett hatása révén tumorellenes. Az UV-B sugárzás hatására szervezetünkben termelődő D-vitaminnak védő szerepe van a tumor kialakulásában. Alacsony D-vitamin szint összefüggésben áll a gyomor-bél rendszeri daganatok kialakulásával.

A D-vitamin, mint prevenciós szer alkalmazása során az emlő és vastagbélrák jóval kevesebb esetben fordult elő, mint a pótlásban nem részesülőknél. A tumor kezelés megkezdése előtt ajánlott a szervezet D-vitamin szintfelmérését elvégezni, hogy a megfelelő mennyiséggel lehessen a kezelést folytatni. A daganatos betegségek kemoterápiás kezelése önmagában rizikótényező a hiány kialakulásában.

TERHESSÉG, SZOPTATÁS, NŐGYÓGYÁSZATI KÓRKÉPEK

A D-vitamin hiány várandós nőknél extrém gyakori. Az anya és a magzat csontanyagcseréjére előnytelenül hat. Az anyában csontvesztés, a magzatban koponyacsont puhaság, kalcium hiány alakulhat ki.

Szoptatás: az anyatej kis mennyiségű D-vitamint tartalmaz, a D-vitamin koncentrációja arányos az anya D-vitamin szintjével. Ezért külsőleg kell pótolni. Női fertilitásban (termékenység) is fontos szerepet játszik a D-vitamin. Ezt számos adat bizonyítja. Régóta ismert, hogy az északi országokban téli hónapokban csökken a fertilitás, amit részben a D-vitamin hiány magyaráz. D-vitamin adására a nőihormon-elválasztás fokozódik.

D-vitamin hiányos állapotban a petefészekben, méhben szövettani elváltozások alakulnak ki. Policisztás ovárium szindróma kialakulásában is komoly szerepe van a D-vitamin hiánynak.

Menopauza után is kiemelten fontosságú a nők számára a megfelelő D-vitamin ellátottság mind a csontok egészsége, mind az emlőtumor kockázatának csökkentése szempontjából.

GYEREKKOR

D-vitamin hiány kockázata igen magas a magzati korban. A magzat D-vitamin ellátottsága teljes egészében az anya D-vitamin szintjétől függ.

Az anyatej kis mennyiséget tartalmaz, D vitamin koncentrációja arányos az anya D-vitamin szintjével. Az anyának napi 4000-6000 NE-t kellene fogyasztani, hogy az anyatejben elegendő D-vitamin legyen a csecsemő számára.

A csecsemők megfelelő D-vitamin képzéséhez tavasztól őszig heti 30 percet kellene őket napoztatni csak pelenkában. A napvédő krém gátolja a D-vitamin képződést.

Mivel ebben az időszakban zajlik a csonttömeg kialakulása, ezért az ajánlott napi bevitel 2000 NE lenne. Folyamatos pótlás akkor szükséges, ha rendszeresen nem éri napsugárzás a gyermeket.

GYAKORISÁG, NÉPEGÉSZSÉGÜGYI JELENTŐSÉGE

A D-vitamin hiány rendkívül gyakori világszerte. Magyarországon a szórványos adatok ezt bizonyítják, de szükség van egy reprezentatív hazai felmérésre. A D-vitamin-szint kétszeresére emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törések számát 26 %-kal, az 1-es típusú diabetes előfordulását 78%-kal, az összes daganat gyakoriságát 35%-kal, az influenzás megbetegedések számát 90%-kal csökkentené.

Ez a teljes mortalitást 7-10%-kal mérsékelné, és az átlagélettartam két-három évvel nőne.

Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció D-vitamin pótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkennének.

D-vitamin hiány megelőzésére javasolt D3 vitamin-dózisok Magyarországon

Korcsoport: Csecsemők Egy napra javasolt dózis: 400-1000 NE Biztonságosan bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 1000 NE

Korcsoport: Gyermekek (1-6 év) Egy napra javasolt dózis: 600-1000 NE Biztonságosan bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 2000 NE

Korcsoport: Gyermekek (6 év felett) Egy napra javasolt dózis: 600-1000 NE NE Biztonságosan bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 2000 NE

Korcsoport: Serdülők Egy napra javasolt dózis: 800-1000 NE Biztonságosan bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 4000 NE

Korcsoport: Felnőttek Egy napra javasolt dózis: 1500-2000 NE Biztonságosan bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 4000 NE

Korcsoport: Túlsúlyos felnőttek Egy napra javasolt dózis: 3000-4000 NE Biztonságosan bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 4000 NE

Korcsoport: Terhes nők Egy napra javasolt dózis: 1500-2000 NE Biztonságosan bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 4000 NE

Forrás: Szupplementum Orvosi Hetilap

A termék címkék segítségével listázhatja a termékeket a jelzett kategória, szín vagy méret alapján. Éves termék - One Year Product