NICS C-vitamin + D-vitamin + Csipkebogyó + Acerola 365 db kapszula
Egységár: | 104,38 Ft/db |
Ez a doboz 365 darab, egyesével csomagolt kapszulát tartalmaz. Érték és Minőség Nagydíjas magyar termék. 1 havi adag ára: 3.175 Ft/hó
Igényeljen NICS vásárlói kártyát -18% induló kedvezménnyel! A termékrendelés menete:
A NICS (Natural Immune Control System) tanácsadója vagyok. Segítek Önnek a termékrendelésben és abban, hogy maximálisan kihasználhassa a NICS kedvezménykártya által biztosított lehetőségeket. Küldjön egy levelet a sipos@web-bolt.hu címre, hogy milyen termékeket szeretne rendelni, vagy hívjon a +36 20/338-9898 számon. A levele megérkezése után, vagy a telefonálás során véglegesítjük a rendelést, egyeztetjük a szállítási és a fizetési módot. Tájékoztatást kap a termék(ek)ről és a kedvezmények igénybevételéről. Bízhat a gyors ügyintézésben! Üdv: Sipos István
|
|
Termékrendelés menete - kedvezmények
|
Leírás
NICS probiotikus termékek - NICS C-vitamin + D-vitamin + Csipkebogyó + Acerola
A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét.
Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin.
Tiszta állapotban mellékveséből Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából.
Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.
Legfőbb természetes forrásai: a citrusfélék gyümölcsei, a bogyós termések, a zöld és leveles főzelékfélék, a paradicsom, a paprika.
Miért fontos a C-vitamin?
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez.
A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához.
Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását.
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
D-vitamin
Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik.
A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa.
A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába.
Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak.
Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő. Legfőbb természetes forrásai: halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac, tej és tejtermékek.
Miért fontos a D-vitamin?
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.)
Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.
A természetben előfordulva a csipkebogyó:
A csipkerózsa ősidők óta a virágok királynője, azonban a gyógynövények között a nemes növény csak akkor válik érdekessé, amikor a pompás szirmok már elhullottak és a termése, a kisebb cseresznyényi nagyságú csipkebogyó beérett.
A csipkebogyót akkor gyűjtik, amikor már élénkpiros színű, de még rugalmas, azaz az első fagyok előtt.
A csipkebogyó vagy hecsedli legértékesebb hatóanyaga az aszkorbinsav.
A csipkebogyó kedvező összetétele és kellemes íze miatt gyógy és élelmiszernövényként egyaránt felhasználást nyer.
Teaként vagy lekvárként fogyasztva is érvényesülnek előnyös, élettani hatásai. Ideális étrend-kiegészítő.
A természetben előfordulva az acerola:
Az acerola vagy más néven barbadoszi cseresznye akár öt méter magasra is megnő, lombhullató fa, amely nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem.
A gyümölcsök puhák, lédúsak, kellemes zamatúak.
Az acerola fa vadon nő, de Közép-Amerikában, Dél-Amerika északi vidékein, Brazíliában és Jamaicában is termesztik.
A gyümölcs értékét elsősorban az adja, hogy jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint.
Ez az érés során csökken, ezért a kereskedelmi forgalomba hozandó gyümölcsöt még zöld állapotában szüretelik le.
Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását.
Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum x-szer 100.000.000 (százmillió) vagy x-szer 1.000.000.000 (egy milliárd) telepképző egység.
A One Year Product termékek hatféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.