Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

NICS Alga 4 all 200 db kapszula

Ár:
25.300 Ft (19.921 Ft + ÁFA)
Egységár: 126,50 Ft/db

Ez a doboz 200 darab, egyesével csomagolt kapszulát tartalmaz.

Érték és Minőség Nagydíjas magyar termék.  

Ára: 25.300 Ft/doboz

Leírás

Szeretné ezt a terméket megrendelni?

Az alábbi lehetőségek közül választhat:

Megrendelheti a NICS Zrt oldalán erre a linkre kattintva.

Az átkattintás után keresse meg a Termék megrendelés gombot.

Töltse ki az alábbi formot ott az oldalon a kért adatokkal.

A kitöltést követően a NICS Zrt. munkatársa keresni fogja és egyeztetik a megrendelését a termékről, vagy termékekről.

Megbeszélik a szállítási helyet és a fizetési módot. 

A másik lehetőség:

Hívjon a 20/338-9898-as telefonszámon és a NICS-es tanácsadói weboldalamon át megrendelem Önnek amit szeretne, illetve tájékoztatom a 26 %-os visszatérítési lehetőségről.  

Üdv: Sipos István

NICS probiotikus termékek - NICS Alga 4 all

A NICS Alga 4 all egy kombinált élőflórás étrend-kiegészítő, amely komplex módon támogatja egészségünket az algák gazdag vitamin- és ásványianyag tartalmának köszönhetően. A NICS Alga 4 all szervezetünk teljeskörű egészségét támogatja.

Spirulina (Spirulina Platensis)

A spirulina alga, vagy más néven spirulina platensis egy soksejtű fonal, amely spirálszerűen feltekeredik, azonban ezt a cérnaszerű algát nem a növények, hanem a baktériumok közé sorolják.

Nagy mennyiségben fordul elő szubtrópusi, illetve trópusi vizekben.

A spirulina algának nincsen erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyedén juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez, emellett erős antioxidáns tartalmú.

Természetben előfordulva tartalmaz kalciumot, magnéziumot, szilíciumot, cinket. Leginkább a sötét, zöld levelű zöldségekben található meg.

Klorella (Chlorella Vulgaris)

A Chlorella pyrenoidosa nevű egysejtű mikroalga az édesvizekben fordul elő. Kis mérete ellenére igazi erőmű.

Természetben előfordulva gazdag vasban, magnéziumban, káliumban, szelénben, cinkben, C-vitaminban és B-vitaminokban, valamint olyan aminosavakat tud előállítani, amire a szervezetünk magától nem képes.

Érdekesség:

A klorella alga rendelkezik egyfajta sugárzásellenes hatással is.

A japán Ichimura orvos 1973-ban bevizsgált állatoknál megfigyelte, hogy napi 8 gramm klorella alga hatására megnőtt a testükben a kadmium, azaz a radioaktív anyag ürítése.

Kőalga (Lithothamnium calcareum)

A kőalga vagy más néven Lithothamnium calcareum Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos.

A 19. századtól kezdve tartják növényként számon. Az élő kőalga vörös színű, de szárítás után színe fehérré változik. Érdekessége, hogy rendkívül lassan nő, évenként csupán 1 millimétert.

Jelentősége ennek a mikroalgának, hogy természetben előfordulva igen magas a kalcium tartalma, összetételének több mint 34%-át természetes, tiszta kalcium képezi.

Emellett viszont nagyon gazdag még magnéziumban, vasban és más nyomelemekben is, mint például cink, kobalt, jód és szelén.

Asztaxantin (Haematococcus Pluvialis)

A Haematococcus Pluvialis elnevezésű mikroalga termeli a legnagyobb mennyiségben az asztaxantint a természetben.

Ez az édesvízi alga kb. 0,1 mm nagyságú. A zöld algák családjához tartozik a vérben gazdag Haematococcuss Pluvialis, amely erős napsugárzás vagy tápanyaghiány esetén nyugalmi állapotba kerül és vérvörösre pigmentálódik.

A vörös szín fő okát, az asztaxantin karotionidot 1944-ben Tisher angol biokémikus azonosította.

Később a természetes asztaxantin a „világ legerősebb antioxidánsa”-ként vált ismertté.

Érdekesség:

Az asztaxantin termelésének folyamata a környezeti stresszhatások által kiváltott természetes reakció.

A védőfunkcióinak köszönhetően, akár több mint 40 évig is kibírják táplálék és víz nélkül az algák, így a nyári hőséget vagy a téli, jeges hideget is túlélik.

Akkor nyerik vissza zöld és aktív állapotukat, amikor az életkörülmények újra megfelelőek lesznek számukra.

Inulin és élőflóra

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek.

A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket.

Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok.

A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe.

A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai.

Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya

A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára.

A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban.

Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását.

Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.


Mit jelent a c.f.u. kifejezés?
 
c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). 
A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény? 

Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum x-szer 100.000.000 (százmillió) vagy x-szer 1.000.000.000 (egy milliárd) telepképző egység.

A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.

Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.

A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.

Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.

Ez a termék négyféle élőflórát tartalmaz emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.