Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Metabond SPIRIT fémfelület nemesítő 250 ml

Ár:
15.500 Ft (12.205 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. július 24.

A Metabond SPIRIT 2018. évi fejlesztés. Személygépjárművek motorjainak legkorszerűbb hamumentes, nanotechnológiás fémfelület-nemesítője, kiemelkedő súrlódáscsökkentő és megnövelt kenésjavító hatással.

Ajánlott a legújabb - 2010 után fejlesztett - start-stop rendszerű benzin-, dízel- és gázüzemű személygépjárművek katalizátorral vagy részecskeszűrővel szerelt motorjaiba az előírt minőségű kenőolajhoz keverve. 

Menny.:db

Leírás

Metabond SPIRIT a motorok futásteljesítményét jelentősen növeli, a súrlódási veszteséget 60%-kal csökkenti és észter bázisa következtében a kenőanyagok potenciálját jelentősen növeli.

A fémfelület-nemesítés és a nano kerámia a tömítetlenségi problémákat is javítja. Így jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátás, valamint nagymértékben csökken az esetleges olajfogyasztás.

A METABOND elsődleges hatása a kémiai fémfelület-nemesítés, melynek következtében a termék ideális feltételeket biztosít az olajfilm számára, így a motorban mérséklődik a kopás és lecsökken a karbantartási költség.

A ma legkorszerűbb hamumentes fémfelület-nemesítőhöz hozzáadott nano méretű polikerámia, és a legújabb start-stop rendszerű motorokhoz fejlesztett kenés-elősegítő összetevők hatására a Metabond SPIRIT a motorok futásteljesítményét jelentősen növeli, a súrlódási veszteséget 60%-kal csökkenti és észter bázisa következtében a kenőanyagok potenciálját jelentősen növeli.

A fémfelület-nemesítés és a nano kerámia a tömítetlenségi problémákat is javítja. Így jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátás, valamint nagymértékben csökken az esetleges olajfogyasztás.

A kerámia akkor is kenést biztosít, amikor a kenőfilm megszakad és létrejön a vegyes súrlódás. A Metabond SPIRIT a nanotechnológia következtében főáramú és mellékáramú, szuper finom szűrő esetén is használható.

A Metabond SPIRIT akár extrém terhelés esetén is ideális feltételeket biztosít a kenőolajak számára. Ez megkönnyíti a motor belső működését és az alkatrészek mozgását, ami a motor teljesítményének jelentős növekedésével és/vagy üzemanyag-megtakarítással jár.

Használatával a zajszint azonnal észrevehetően mérséklődik.

Új berendezésben folyamatosan használva garantálja az élettartam megháromszorozódását.

A Metabond SPIRIT használata kiküszöböli a hidegindítási nehézségeket és védőhatást biztosít rövid idejű részleges olajhiány vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is.

A hideg, de a meleg indítás is nagyon érzékeny pont egy belső égésű motor kenésében. Indítást követően a forgás létrejöttének pillanatában nem tud kialakulni az optimális olajnyomás.

Ezért egy nagyon rövid ideig olajnyomás nélkül forog a motor, ami minden súrlódó felületet igénybe vesz, legfőképp a csapágyakat.

Modern motorok esetén a csapágyakat ezért polimer (műanyag) felülettel látják el a hatékonyabb önkenési tulajdonsága és sokkal alacsonyabb súrlódási tényezője miatt.

A legmodernebb motorokat visszafolyás-gátlós olajszűrővel szerelik, az olajnyomást a pumpa nyomóoldaláról megtartja a rendszer, ezáltal amint az olajszivattyú megfordul, azonnal kialakul a megfelelő nyomás.

Ehhez olyan kenőanyagokat kell alkalmazni, amelyek aránylag hideg állapotban is könnyen szivattyúzhatóak.

A Metabond SPIRIT a rendszeres városi és rövid távú közlekedés okozta károsodásoktól is védi a motorokat.

A Metabonddal kezelt berendezések kenőanyagai az ideálisabb működési körülmények hatására kenőképességüket hosszabb ideig megtartják, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérséklődik a környezeti terhelés is.

A szintetikus észter bázis és a hozzáadott legújabb kenésjavító kimagaslóan növeli a kenőolaj élettartamát, terhelhetőségét.

Felhasználási területe:

Ajánlott a legújabb, 2010 után fejlesztett személygépjárművek benzin-, dízel- és gázüzemű katalizátorral vagy részecskeszűrővel szerelt motorjaiba, mivel kizárólag személygépjármű start-stop rendszerű motorolaj specifikus összetevőket tartalmaz.

Keverhető minden ásványi, de leginkább szintetikus vagy észter bázisú személygépjármű motorolajjal. Javasolt alkalmazás minimum 5W40, 5W30, de leginkább a 0-s viszkozitású olajokhoz keverve.

Használata:

Egyszerűen a flakon tartalmát meleg radiátoron vagy meleg vízbe állítva felmelegítjük önthető állagúra, jól felrázzuk és 1 flakon (250 ml) mennyiséget a motorba (4-8 liter olajtöltet) a friss, üzemmeleg motorolajhoz öntjük, majd a motort néhány percig járatjuk.

A kezelést minden olajcsere ciklusban megismételjük.

Használata feltételezi az előírt minőségű olaj alkalmazását!

Szavatossági idő: Felbontás nélkül korlátlan ideig eltartható. Felbontás után a szavatosság 2 év.

Származás: EU

Kiszerelés-ár: 250 ml 15.500 Ft Ft - 167 pont

Törzsvásárlóként, vagy Metabond munkatársként 25%-al olcsóbban vásárolhat. 

Érdeklődjön a részletekről a 20/338-9898-as telefonszámon (Sipos István)

SPIRIT biztonsági adatlap
Spirit termék adatlap
SPIRIT TÜV vizsgálati bizonyítvány

Metabond termékek 1991-2023

Az összes fémfelület nemesítő

A termék címkék segítségével listázhatja a termékeket a jelzett kategória, szín vagy méret alapján. fémfelület nemesítők