Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Egerek elleni védekezés

Mi a legjobb megoldás az egerek ellen?

Erre nincs helyes válasz, mindenkinél más módszer válik be. 

Talán nincs is olyan, hogy legjobb vagy legrosszabb rágcsálóriasztó. A sikert úgy érheti el, ha több különböző eszközzel próbál megszabadulni tőlük.

Már szeptembertől az egerek megpróbálnak élelmet és menedéket találni maguknak. Olyan helyet ahol kihúzhatják a hideg időszakokat. Ezért vackolnak be a kamrába, a lakásba, a garázsba és minden olyan helyre amit jónak vélnek. Ezzel pedig évről-évre kezdetét veszi a harc az egerek ellen.

Készüljön fel időben!

1. Találja meg, hogy hol juthatnának be a házba

2. Állítson fel csapdákat az egerek ellen

Egyszerre ajánlatos használni csapdákat, házi praktikákat, ultrahangos rágcsálóriasztókat. 

Bevethet macskát és a környezet tisztántartása is kulcsfontosságú. 

Az együttes hatás eredményesebb (látás, hallás, szaglás zavarása), mintha csak az egyik vagy csak a másik megoldást használná. 

Klasszikus módja a védekezésnek, azonban nem éppen állatbarát megoldás.

- a hagyományos egérfogó

- a ragasztó

- élvefogó csapda

Ezeken kívül találkozhat még elektromos egérfogókkal, amik áramütéssel ártalmatlanítják az egereket.

Jogosan gondolhatja, hogy a csapdákkal hamar megoldódik az egér-problémája, azonban ennek a módszernek is vannak hátulütői. 

Nézzük az előnyöket és a hátrányokat:

Hagyományos egérfogó

Előny: Olcsó és egyszerűen beszerezhető. Gyorsan üzembe helyezhető és hatásos.

Hátrány: A rosszul megválasztott egér csalétek bizony azt eredményezi, hogy a csapdája üresen fog maradni és gyakran előfordul az is, hogy elcsattan anélkül, hogy bármit is fogott volna vele.

Épp ezért napi ellenőrzést igényel – nem mellesleg a tetemtől is meg kell szabadulni, ami nem egy hálás feladat. Erre azért már vannak megoldások egyes csapdáknál.

Egérragasztó

Előny: Ez is az olcsó egérfogó kategóriába sorolható, mindemellett nem mérgező és nem is gyúlékony ezért biztonsággal használhatja.

Hátrány: Csak röviden: az egér keserves kínok közt végkimerülésben elpusztul, ezért nem egy humánus módja a kiirtásának. Ha belenyúl és nincs otthon sebbenzin akkor viszont nehezen tudja eltávolítani a kezéről. A tetemek eltávolítása macerás.

Élvefogó csapda

Előny: Az állat életben marad, ön pedig megszabadul tőle és elengedheti az otthonodtól távol. Mindenki boldog. Hurrá!

Hátrány: Mérete miatt a nehezen hozzáférhető helyekre nem tudja elhelyezni. Ezért a legkritikusabb helyek általában csapda nélkül maradnak. Továbbá a gyanakvó egerek átlátnak a szitán és inkább kikerülik, ezért a legjobb csali ellenére is sokszor üresen találja őket.

Amikor már egy tucat egércsapda sem elég…

Általánosságban a csapdákról elmondható, hogy akkor működnek sikeresen ha csak 1-2 egértől kell megszabadulnia. Ha többen vannak ajánlatos más eszközökkel kombinálni a védekezést.

Az egerek tanulékonyak, gyorsan hírül adják egymásnak, hogy itt aztán valami veszély leselkedik rájuk és egy idő után elkerülik a csapdákat. 

Ennek kiküszöbölésére jó ötlet lehet az is, ha több különböző formájú – és kinézetű – egérfogóval próbálkozik, így az egerek nem tudják megjegyezni melyik a fenyegető veszély.

Ügyeljen az élelmiszerekre

Az egerek már napi 3-4 gramm táplálékkal is képesek túlélni, így az életben maradásukhoz az is elég, ha csak néhány morzsát csipkednek fel innét-onnét.

Ultrahangos egérriasztók

Az ultrahangos rágcsálóriasztó olyan magasfrekvenciás, zavaró hangokat bocsát ki, amiket az egerek nem bírnak elviselni, ezért elhagyják a védett területet. 

A rágcsálók aktivitását óvatosság és gyanakvás jellemzi, ami változatos riasztásokkal és frekvenciával felerősíthető. Ez a véletlenszerűség előidézi (a rágcsálókban igen erős) újtól való ösztönös félelmet, azaz a neofóbia kiváltását.

A ultrahangos egérriasztó humánus és környezetbarát megoldást nyújt az egerek távoltartására, ellenben a rágcsálóirtó használatával.

Ezt a technológiát nemcsak egerek de pelék, patkányok és nyestek ellen is alkalmazhatja. 

Célszerű már megelőzés céljából beszereznie egy ilyen készüléket, így csökkentheti a rágcsálók megtelepedésének esélyét.

https://web-bolt.hu/kartevok-ellen/egerek-ellen