Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Dazer ultrahangos kutyariasztó

Ár:
13.970 Ft (11.000 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 889 Ft
Várható szállítás: 2020. április 13.

Vannak kutyák akik csak akkor vesznek majd komolyan, ha kapnak egy kis zavaró ultrahangot! A Dazer ultrahangos kutyariasztó ajánlott mindazoknak, akik futnak, kerékpároznak, túráznak vagy közterületen munkát végeznek.

Annak érdekében, hogy ne harapja meg egy támadó kutya, csak rá kell irányítania a kutyariasztó készüléket és megnyomni az aktiváló gombot. Ezzel az eszközzel távol lehet tartani az agresszív kutyákat, fizikai kontaktus nélkül. Az erőteljes ultrahang elijeszti az állatot. A nagyvárosokban és faluhelyen is nagyon sok gazdátlan kutya kóborol szabadon. Legyen Önnél mindig kutyariasztó!

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A kutyariasztó

A DAZER egy kisméretű, kézben tartható 12,2 dkg. súlyú, 9 V-os tartós elemmel működő kutyariasztó készülék, amely egy magas frekvenciájú, ember által nem hallható ultrahangot (25,2 kHz) bocsát ki. A készülék feszült, támadó kutyariasztásra lett kifejlesztve, mert ebben az állapotban ez a magas frekvenciájú hang nagyon zavarja az állatot. Akkor lesz neki jobb, ha minél messzebb megy a hang forrásától.

A békés, passzív kutyáknál használva nem vált ki különösebb, látható reakciót.  Ez a legkönnyebben úgy érthető meg, hogy mi emberek is ugyanarra a hangra, zenére, reklámra másként reagálunk pihent, nyugodt állapotban, és másként, fáradt, feszült, ideges állapotban.

A DAZER kutyariasztó használata:

A készülék optimális hatótávolsága 5-20 m. A leggyakrabban ezen távolságokon belül észleljük a kutyákat. Az ettől távolabb lévő (50 - 100 m-re) kutyákra még felesleges használni a készüléket, mert még nem érzékelik a készülék által kibocsátott ultrahangot.  A készülék hangszórós végével rámutatunk a kutyára és 2-3 mp-re megnyomjuk a beépített kapcsológombot. A készülék működését a beépített gomb mellet lévő vörös színű LED jelzi.

A készülék kettős védelemmel tartja távol a kutyát:

 1. A kibocsátott ultrahang, mely az állatban lévő feszültséget emeli fel majdnem az epilepsziás szintig, amit az állat nem tud elviselni és elmenekül a helyszínről.
 2. A kibocsátott ultrahang nyomása, amely olyan mértékű (120 Db), hogy az ember esetében akut halláskárosodást okozhat, ezért emberre közvetlen közelről nem szabad fordítani a készülék hangszórós részét bekapcsolt állapotban.

Figyeljünk arra, hogy a készülék kövesse az állatot, mivel a hatás tengelyszerűen lép fel. A készülék hatására a kutya azonnal reagál, és legtöbbször visszafordul. Ha az állat továbbra is dühös magatartást tanúsít, ismételjük meg a használatot újabb 2-3 mp-re. Ha a kapcsoló mellett lévő vörös LED nem világít, az elemet ellenőrizni kell, és szükség esetén ki kell cserélni.

A DAZER-t használhatják: idősek, gyerekek, sportolók, biciklisták közszolgálati alkalmazottak, díjbeszedők, postások, stb. a támadó kutyák elleni védekezésre. 

A készülék kiterjedt kutatásokon alapuló fejlesztés eredménye, amelyet amerikai audiológiai és egyetemi emberek végeztek.

A készülék idomításra is használható! 

Ha az állat olyan magatartásminták szerint viselkedik, ami nem elfogadható gazdája számára, akkor ezekről le lehet szoktatni a Dazer segítségével. A szóbeli parancs kiadása után használjuk rövid 1 mp-es időtartamra a Dazert úgy, hogy a kutya lehetőleg ne lássa a kezünkben. Néhány ismétlés után kialakul a kutyában a reflex az adott parancshoz, érzékeli az ultrahangot és később az ultrahang nélkül is, pusztán a szóbeli parancs kiadása után is végrehajtja a feladatot.

A kutyariasztóba az elem behelyezése és cseréje:

 1. Vegyük le a két fémzáras csavart a készülék alsó oldaláról.
 2. A gombos oldalával felfelé tartva mozdítsuk el a fedőfedelet. A tartó és elem (ha behelyezett) az alsó félben kell maradjon.
 3. Óvatosan toljuk az elemet előre és szelíden emeljük, amíg az elem kijön a helyéről. (Csere esetén.)
 4. Behelyezzük az új elemet a pólusoknak megfelelően. Toljuk addig, míg a tartóban biztonságosan fekszik.
 5. Visszatesszük a fedelet úgy, hogy a LED a helyére kerüljön.
 6. Helyezzük vissza a két csavart, amit az 1. lépésben eltávolítottunk.

FONTOS! Csak 9 V-os alkáli elemmel használható! 

Garancia - a kutyariasztóra:

A készülékre a vásárlástól számított 1 évig garanciát vállalunk. A garancia a meghibásodott készülék kicserélését jelenti. Nem vonatkozik a garancia az alábbi esetekre:

 • Erőszakos behatás, törés esetén.
 • A készülék hangszórójának mechanikai sérülése esetén.
 • Amennyiben nem tartós elemekkel használják a készüléket.
 • Amennyiben a készülék elektronikus részében bárminemű beavatkozás, átalakítás, javítás alkatrészcsere történt.

Figyelmeztetés: A DAZER nem hatásos a kutya „territóriumán” belül, valamint beteg, süket kutyákra. Hatásosságát befolyásolja a kutya kora, temperamentuma, betanítása, az állat jelleme. Ha megtehető, ne keressük a bajt, kerüljük el a veszélyes állatot! A DAZER-t csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat.

Gyártó: K-II. ENTERPRISES, USA

Vásárlási lehetőségek:

1. Utánvétes fizetés 

Utánvéttel történő vásárlás esetén a megrendelt áru ellenértékét és a szállítás költséget az áru kézhezvételekor kell készpénzben kiegyenlíteni a futárnak. Kérjük, hogy minden esetben győződjön meg arról, hogy a termék csomagolása sértetlen! Ha a csomag láthatóan sérült, vagy nyitott, tagadja meg a csomag átvételét és haladéktalanul értesítsen minket. 


2. Fizetés előre utalással 

Rendelését előre, átutalással is kiegyenlítheti. Átutalást csak és kizárólag abban az esetben indítson, miután telefonon beszéltünk a termék használatáról, vagy teljeskörűen tisztában van a Dazer használatával, annak lehetőségeivel és korlátaival! Feltétlen olvassa el a gyakori kérdések bekezdést!

A csomagot csak az átutalt összeg számlánkon történő jóváírását, vagy az átutalás igazolását követően tudjuk indítani. Az áru kézhezvételekor Önt további költségek már nem terhelik. Kérjük, hogy átutalásnál a közlemény rovatban minden esetben tüntesse fel a megrendelő nevét és a megrendelés sorszámát.

Az átutaláshoz szükséges információk:

Bank: Takarékbank
Számlatulajdonos: SIPI 97 Bt.
Számlaszám: 57400217-10125771-00000000 

*****************************************************************

Gyakori kérdések:

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a kutyatámadást?

Két lehetőségünk van:

Ne ijesszük meg a kutyát, ne kiabáljunk rá, ne lóbáljuk a kezünket, ne próbáljuk megtámadni. Ne nézzünk a kutya szemébe, mert ezt erőfitogtatásnak tekinti. Ha a kutya eszik, mindenképpen el kell kerülni. Nem szabad elszaladni, meg kell várni míg a kutya körbeszaglász, majd elmegy tőlünk. Semmi hirtelen mozdulatot nem szabad tenni felé. Riasszuk el Dazer II ultrahangos kutyariasztóval

Miért jobb a Dazer II mint a paprika spray?

A paprika spray egyszerűen, legálisan beszerezhető eszköz, mely a védelmünket hivatott biztosítani. Annak a valószínűsége, hogy egy paprika sprayt egy gyorsan támadó kutyának pontosan a szemébe célozzuk, szinte 0%. Ha a gazdája is a kutyával van és csak mi tételezzük fel a támadó szándékot, majd belefújjuk a viszonylag nyugodt kutya szemébe, egy hosszú magyarázkodásnak nézünk elébe. A paprika spray kárt is tehet az állat egészségében, főleg ha idős a kutya. 

A Dazer II-t diszkréten, kellő távolságból már ráirányíthatjuk a kutyára, és a gazdának fel se tűnik, hogy védekezünk a kutya ellen, csak azt látja hogy a kutya hátrál tőlünk. Nem kell magyarázkodnunk a gazdinak.  

Mennyi ideig használható a gyári elemmel a kutyariasztó?

A készülékben lévő, Energizer 9V-os elemmel rendszeres használat mellet kb. egy évet, vagy 1000-szer 1mp-es használatot tesz lehetővé. 
Cserélje ki az elemet feltétlenül, ha a piros visszajelző LED fénye elkezd halványodni!  Elemcsere esetén javasolt típus: Energizer 9V-os tartós elem.

Hogy tudom leghatásosabban elriasztani a kutyát a készülékkel?

Vegye célba az agresszív kutyát a kutyariasztóval
Tartsa nyomva a gombot 2-3 mp-ig
Ha szükséges ismételje meg. Fontos! Ne tartsa nyomva folyamatosan a gombot! A legjobb hatást úgy tudja elérni, ha ráijeszt a kutyára az ultrahanggal. Ekkor hirtelen menekülésbe kezd. A Dazer II a leghatásosabb az agresszív, támadólag fellépő kutyákra. A nyugodt kutya nem reagál az ultrahangra csak a kiképzés során.

Mit tegyen ha több kutya támadja meg egyszerre?

Lehetőség szerint helyezkedjen úgy, hogy ne tudják bekeríteni a kutyák. 
Pásztázzon a riasztóval végig az összes állaton. 
Amennyiben egyértelműen felismeri a falkavezért, többször arra a kutyára irányítsa a riasztót.

Minden kutyára hatásos a riasztó?

A készülékkel nem tudunk korlátlan hatalmat gyakorolni minden kutya felett! 
A DAZER nem hatásos a kutya „territóriumán” belül, valamint beteg és süket kutyákra. A territórium a kutya felségterülete és azt ösztönösen védi. Oda nem javasolt kutyariasztóval sem belépni. 
A DAZER nem alkalmas kutyasétáltatás közben összeakaszkodó kutyák szétválasztására!
Az ultrahang a kemény felületekről visszapattan, a puha dolgok elnyelik, a bokrok, sövények pedig szétszórják. Nagyon fontos, hogy a célba vett kutya lássa a készüléket, mert csak így tudja az ultrahang kifejteni a hatását. 
A szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére bizonyos feltételek mellett alkalmas.
A DAZER-t csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat.

Káros-e a kutyariasztó által kibocsátott ultrahang az emberekre és a kutyákra?

A legtöbb ember 20-20000 Hz között hall. A Dazzer II által kibocsátott frekvencia 25200 Hz. Érzékenyebb fülűek elvileg hallhatják, de károsodást nem okoz! A készülék hangszórója 120 DB-es hangnyomást generál, ezért közvetlen közelről (1-2 cm) ne irányítsuk a fülbe a riasztót! Az Ultrahang nem egy hallható hang az emberi fül számára! Így nem ellenőrizhető a készülék használhatósága! 

Hogyan ellenőrizhető, hogy sugároz-e ultrahangot a készülék hangszórója?

Tartson a készülék elé kb. 10 centire egy tenyérnyi alufólia darabot és irányítsa rá aktív állapotban a riasztót.
Normál működés esetén egy rezgő-zizegő hangot kell hogy halljon. Ez az ultrahang visszaverődése miatt keletkezik.

Kitől vásárolja a készüléket?

A 80-as évek óta ultramarathon futó vagyok. 

2000-ben körbefutottam Magyarországot úgy, hogy minden települést (3.120) érintettem. Ez a futás 264 napig tartott pihenőnap nélkül és napi 76.5 km-t futottam átlagban. Ekkor használtam először Dazer ultrahangos kutyariasztót. Az utam során naponta átlagosan 1-2 támadó szándékú kutyával találkoztunk. Ez egy sikeres rekordkísérlet volt, a világ leghosszabb, pihenőnap nélküli futása.

20.204 km-t futottam, megjavítva az addig tartott 19.030 km-es rekordot. A sérülés, betegség, kimerültség, időjárás mind komoly kockázati tényező volt, hogy megszakadjon a folyamatosság. A legnagyobb félelmem azonban a kutyatámadás miatt volt. A kutyariasztó nagyon jól működött és nekem természetesen kétségem sincs azóta, hogy ez egy nagyon hasznos eszköz a támadó kutyák ellen. 

A sikeres futásomat követően vendége voltam a Fábry show-nak és ott bemutatásra került a kutyariasztó is, mint a futásom egyik fontos kelléke. A műsort követően nagyon sokan kerestek a készülékkel kapcsolatosan. Szóval, azóta (20 éve) forgalmazom a Dazert. Az amerikai gyártóval vagyok kapcsolatban, tőlük szerzem be a termékeket. 

2020.02.13-án létrehoztam egy Facebook oldalt a futás kezdésének 20. évfordulója alkalmából. Az oldalra naponta feltöltésre kerülnek az napok útvonalai, fényképei, sztorik. Kövesse a futást napról-napra!

https://www.facebook.com/sipikor2000/

Üdvözlettel: Sipos István

Sipos István - WikipédiA

_____________________________________________________________________________

Sportoláshoz, túrázáshoz javaslom még az alábbi jó minőségű probiotikus táplálék-kiegészítőket.

Mindkettő ízesített granulátum és adagonként tasakba vannak csomagolva. Könnyen elviheti magával és víz nélkül fogyaszthatja.

Magnézium + B6 vitamin       Multivitamin For All

Hívjon a 20/338-9898-as telefonon ha érdeklik ezek a fenti termékek.

Vélemények

4.91
22 értékelés
5
(20)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 03.
Vasárnap délután rendeltem, kedden délben megkaptam. Ajándékba vettem egy postás barátomnak mivel kb 3 éve ismerem a terméket. Ha csalódtam volna, nem vettem volna másikat. Valóban hatásos támadó szándékú kóbor kutyák ellen.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 12.
Megrendeltem délben és másnap délben már meg is hozta a posta. Azonnal kipróbáltuk és a szomszéd kutyái (5 vagy talán 6 is van) mind eltávolodtak a telekhatártól. Elég volt háromszor használni ahhoz, hogy a kutyák már csak 5-6 méterről bámuljanak. Már csak amolyan alibi ugatást produkálnak a gazdijuknak. A mi esetünkben a kutyák territóriumán belül is hatásos volt.
Köszönöm István!
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 11.
Részletes udvarias tájékoztatás a termék működéséről.
Kedvező árak, gyors kiszállitás.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 09.
Több mint 6 éve szereztem be az első kutyariasztót, mivel Polgárőrszolgálatunk során nagyon sok esetben szükség volt rá, ami még a mai napig is hatásosan jól működik. Egy alkalommal egy nappali időszakban a szolgálati gépkocsiból észlelve egy megtermett kutya egyenesen egy rokkant kocsis idős nő felé rohant, ezt észlelve a kocsiból kiugorva egyikőnk a tolókocsit elfordította míg a másik polgárőr a kutyariasztót nyomkodva a támadó kutya tőlünk 6-8 méterre hirtelen irányt változtatva elszaladt, így az idős személy megúszta a támadást. Másik alkalommal éjjel egy terhes nőt sikerült a saját lakásának udvarából kimenekíteni mivel a szomszédból átszökött két nagytestű kutya megtámadta őt és férjét, akik épp orvoshoz igyekeztek. Rendőri biztosítás mellett biztos hatékonysággal sikerült a kutyák támadásaikat folyamatos készülék használattal sakkban tartani. Harmadik alkalommal egy lakásban rosszul lett személy mellől 5 kutyát sikerült a készülékkel eltávolítani és az egészségügyi dolgozók bejutását biztosítani. Polgárőr egyesület elnökeként tapasztalatból mondva, mindenkinek merem ajánlani, nekünk hatásosan bevált.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 24.
Valóban úgy működik, mint ahogyan a termékleírásban szerepel. A vad, támadó kutya lecsillapodik, majd meglepetten elsomfordál.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 18.
Először az egyik fiam vásárolt egyet a futás közbeni kutyatámadások ellen. Nála ez bevált.
Utána vásároltam egyet a másik fiamnak, aki szintén tartott a kutyatámadástól.
Végül magamnak is vásároltam egyet, hogy bárhol, elhagyatott helyen is, nyugodtan sétálhassunk úgy, hogy nem kell a kutyatámadástól tartanunk.
(Mindhárman egymástól távol vagyunk.)
Amikor sor került a használatára, sikeresen meghiúsította a kutyatámadást.
A kutya csodálkozva nézett, és visszafordult.
Javasolni tudom mindenkinek, akinek tartania kell kutyatámadástól.

Üdv.: Feri
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 14.
Kb. Fél éve vásároltam a riasztót.Egy kutyabarát munkatársam ajánlotta az ő hatására olvastam utána. Elkezdten rendszeresen futni és eddig két alkalom volt, amikor használnom kellett a riasztót. Mint egy láthatatlan idomár, olyan hatással volt a támadó ebre. Minden különösebb"harci" jelenet nélkül más utat választott. Én szinte ki sem jöttem a futás ritmusából!!!
Köszönöm!
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 11.
A termék kiváló, nagyon hasznos és a leírtaknak megfelelően működik. Ajánlom mindenkinek.Görögorszagban ahol nagyon sok a kóbor kutya,rengetegszer kihúzott a bajból. Mindig a táskámban hordom.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 11.
Futóként szerencsére nem sokszor, de előfordult útjaim során kutyákkal kapcsolatos affér. Volt ebben konkrét támadás ugyanúgy, mint vízpótlás nélküli visszafordulás, mikor az éppen útba eső településen nem jutotta el a szokásos kútig ahol meg szoktam tölteni az addigra kiürült kulacsomat, mert egy igen barátságtalan kutya az utamat állta, én pedig a visszafordulás mellett döntöttem.
Két éve biztosan társam már hosszabb futásaimon a Dazer és még elemet sem kellett cserélnem benn. Kb. öt alkalom volt ez idő alatt amikor használnom kellett, minden esetben sikerült vele 100%-osan eltántorítani a kutyát a támadás szándékától. Volt, hogy nem elsőre, kellett 2-3 villantás kis időkülönbséggel, mire végleg feladta, de feladta. : ) Jó nagy kuvasz keverék volt, nehezen hátrált meg, de a riasztó tökéletesen működve megvédett.
Ezen megtapasztalások után pedig ad a készülék egy nagyfokú biztonságérzetet is, hogy meg tudom sérülés nélkül biztosan védeni magam ilyen esetekben. Ez pedig még könnyebb lelkűvé és önfeledtebbé teszi a futásaimat. : )
Hálás vagyok Sipinek az eszközért, amit nagyon jó szívvel ajánlok mindenkinek, akinek fontos önmaga és szerettei biztonsága és ki van téve kutyatámadás lehetőségének.

| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 10.
Futó vagyok vidéken. Nincs sok, de akad kóbor kutya. Vagy barátságos vagy nem. Nincs időm, de nem is akarom kideríteni, csak futni szeretnék. A dazer nem csak hogy biztonságos érzést nyújt, de működik is. Simán magammal tudom vinni, nem zavar, belülre szoktam tenni és a nadrágom madzagját szorosra kötöm, így nem dobálódik minden lépésnél, súlya pedig szinte nincs. Mi kell még? A környék kutyáit már ismerem, ha idegen, és nagy kutyát látok, akkor kézbe veszem és magabiztosan futok az utamon. Békés csendes megoldás.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Futóként többször kerültem olyan helyzetbe, amikor az erdőben a “rendes” gazdi póráz nélkül sétált neveletlen kutyáival, és nekem rohantak. Ezt megelégelve kerestem kutyariasztó eszközt. A futás-kutyariasztás kapcsán először Sipos úr futómúltjával ismerkedtem, utána találtam infót az eszközről. Kételkedés nélkül rendeltem. Másnap meg is ékezett a készülék. De telefonon is teljeskörűen ellátott tanácsokkal.
Bevált. Utána még egyet vásároltam ajándékba.
Tapasztalat: utcán, erdőben szemberohanó, veszélyesnek tűnő kutyákra hatásos. Némelyik kutya már, ha meglátja a készüléket, “sarkon fordul”. Idősebb németjuhász, fémkerítésen belül, füle botját sem mozdítja, úgy ugat, pedig már százszor is elfutottam a kerítés előtt (lehet, hogy csontot kéne adnom neki
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Amiatt vettem, mert a szomszéd kutya szünet nélkül csahol, ha a mi kutyánkat látja. Márpedig ilyen miatt egy lépése se lesz korlátozva a miénknek a saját kertünkben, természetesen. Sajnos ez az eszköz nem riasztja el a szomszéd kutyát, de nem feltétlenül az riasztót hibáztatom, mert az a kutya rendkívül bosszantó, és elborult módon csahol.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
A készülék amit Öntől vásároltam kb. másfél, két éve
még mindig. müködik bár mostanában nem használom,mert
időközben sikerült vele a szomszéd kutyáját leszoktatni
az ugatásról.
Üdvözlettel: Mihály
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Igen meg vagyok vele elégedve amit irtak a termékről igaz sajnos volt szerencsém ki próbálni és tényleg azt nyújtotta amit vártam 6 m-re lehetett kb a a nagy testű nem mondható barátságos gazdátlan kutya mintha láthatatlan üvegfalnak ment volna szinte megtorpant ahogy rá irányitottam a riasztót majd ellenkező irányba vette az útját mindenkinek csak ajánlani tudom köszönöm a családom nevében ugyanis ahol lakunk rengeteg a kóbor állat sajnos !!!
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Hatásos volt az utcán támadó kutyáknál,
kerítésen belüli kutyáknál nem mindíg(terület védelem miatt) leejteni nem érdemes mert elromolhat, ezért be szoktam burkolni szivacsos anyaggal, télen is testmeleg közelében tároljuk, óvjuk a párától is.
Remek védelem a leírás alapján.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Kutyámat séta közben több alkalommal is megtudtam védeni kisebb és nagyobb kutyák támadása ellen a készüléket használva.
Örülök hogy megvettem. Bátran ajánlom mindenkinek.
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Erdélyben biciklitúrán használtam. Jól működött terepen(pásztorkutyák) és közúton(kóbor kutyák) is. Itthon is hónapokig működött.
Termékfejlesztési javaslatom: cseppmentesség és némi ütésállóság a szabadtéri használat miatt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Asszonynak is vettem, nekem is van.
Ha túrázunk a gyerekekkel Erdélyben, vagy máshol, mindig visszük.
A farkas még érzékenyebb rá, a medvére nem hat.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Szuper jó, csak egy hibája volt a használat alatt. Az öreg süket kutyákat nem kergette el. De az ereje teljében lévő haragvó, acsarkodó kutya úgy menekült fülét farkát behúzva, mintha 1000 ördöggel találkozott volna!!
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Örülök, hogy rátaláltam erre a szerkezetre. Falun elég para enélkül futni. Volt mér éles helyzetem kutyával és jól működött. Köszi.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 09.
Nagyon jól döntöttem,hogy ezt a kutyariasztót vásároltam meg.A futóútvonalaimon rengeteg a kutya,akik többször agresszív módon közelítettek felém.Most már biztonságban érzem magam,nagy kutyák esetében is hatékony.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 05.
Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást a termékről és a gyors szállítást! :-) Megvolt az első próba. Egy nyitott kiskapuban állt egy kutya és hangosan ugatva elindult felénk. Miután rányomtuk a riasztót azonnal visszafordult a ház felé. Azt a csodálkozó nézését öröm volt nézni, hogy ez meg mi volt? Remélem hasonlóan fog működni a többi kutyánál is.

Üdv: Katka