Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

Dazer II ultrahangos kutyariasztó

Ezzel az eszközzel távol lehet tartani az agresszív kutyákat, fizikai kontaktus nélkül. 

Egy nagyon hatékony kutyariasztó ami ajánlott mindazoknak, akik közterületen közlekednek,  munkát végeznek, futnak, kerékpároznak vagy túráznak.

Az alábbi felvételt az egyik vevőm készítette. Nem egy kutyatámadást láthatunk, de azt jól látni a kutya viselkedésén amikor a számunkra hallhatatlan ultrahang hatása alatt van. 

Rendezés:
Nézet:
16.891 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(50)

Mik azok az ultrahangos kutyariasztók, és hogyan lehetnek hasznosak?

A legtöbb egy jól képzett kutya barátságos. Vannak azonban olyan esetek, amikor még a leginkább engedelmes kutya is agresszívvé válhat, és támadásba lendülhet Ön felé séta, kocogás, kerékpározás stb. közben. Ilyen helyzetekben azonnali cselekednie kell, hogy megvédje magát különben a dolgok elég gyorsan rossz fordulatot vehetnek.

Szerencsére számos kutyariasztó megoldás létezik a piacon – spray-k, kürtök és ultrahangos kutyriasztók. Az ilyen típusú kutyariasztó és riasztószerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai, és Ön kiválaszthatja a megfelelőt az igényeinek és preferenciáinak megfelelően. (A kutyariasztók és riasztószerek kifejezést gyakran felcserélhetően használják. Tudományosan a riasztószerek olyan vegyi alapú termékek, amelyek irritáción, szagon vagy ízen alapulnak. Az elrettentő szerek elektromechanikus termékek, amelyek hangon vagy érintésen alapulnak).

A hangos és ultrahangos riasztók és riasztók speciális elektromechanikus eszközök, amelyek az ember által hallható és nem hallható hangok kombinációját használják fel a kutyák megijesztésére és elriasztására.

Az ultrahangos elrettentőket és riasztókat speciális magas, 100+ decibeles hangok kibocsátására tervezték a 25 000-30 000 Hz-es frekvenciatartományban. Ez olyan tartomány, amely az ember számára nem hallható, de a kutyák (és macskák) számára hallható. A hangos elrettentő eszközök viszont hirtelen hallható figyelmeztető hangot generálnak, amely megijesztheti és megriaszthatja a támadó háziállatot, és arra kényszerítheti, hogy megszakítsa az állat fenyegető, vagy támadó állapotát.

A hangos és ultrahangos kutyariasztók néhány megkülönböztető előnnyel rendelkeznek a helyi riasztószerekkel, például spray-kkel szemben, az alábbiak szerint:

Az elektronikus kutyariasztók humánusabbak mint a riasztó spray-k. A paprika spray-kkel ellentétben nem okoznak hosszan tartó kényelmetlenséget a háziállatoknak.

A hangos és ultrahangos kutyariasztók biztonságosak és kényelmesek az emberek számára, és minden évszakban használhatók. Nem okoz gondot a szél által okozott vagy a helytelen célzás miatti visszafújás.

A hangos és ultrahangos kutyariasztók saját kutyájának ugatásgátlóként és tréningeszközként is szolgálhatnak. Segíthetnek a nem kívánt viselkedés, például a túlzott ugatás, pórázhúzás, ugrás stb.

Ezek a kutyariasztók általában kompaktak, könnyűek és kényelmesen hordozhatók séta, kocogás, kerékpározás, gördeszkázás stb.

A hangos és ultrahangos kutyariasztó eszközökkel kapcsolatos főbb korlátozások közül néhány: 

Az ultrahangos kutyariasztók olyan frekvenciákon működnek, amelyek az emberek számára nagyrészt nem hallhatók. Míg a legjobb ultrahangos riasztók a megfelelő működést biztosító jelzőkkel vannak ellátva, nem lehet biztosan tudni, hogy az eszköz valóban működik-e. A hangos elrettentő eszközök hallható hangot adnak ki, így nem szenvednek ettől a korlátozástól.

Az ultrahangos elrettentő eszközök szűk sugárszélességű/-szögűek, ezért fontos megfelelően célozni. Ennek a problémának a megoldására számos ultrahangos elriasztó eszköz kisállat számára biztonságos lézerrel vagy LED-es fénymutatóval rendelkezik. A hangriasztók jobb megoldást jelentenek ebből a szempontból, mivel szélesebb hangsugárt adnak.

Az elektronikus elrettentő eszközök, különösen az ultrahangos elrettentő szerek tiszta rálátást igényelnek ahhoz, hogy a leghasznosabbak legyenek. a kutyának látnia kell a riasztót. Nem lehet akadály a kutya és az ultrahangos riasztó között.

Minden korlát ellenére a megfelelő kézi szonikus vagy ultrahangos kutyariasztó biztonságos, humánus és kényelmes kutyariasztó megoldást kínálhat.