Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 20/338-9898

BíYo-Product Natur sörélesztő

Ár:
2.090 Ft (1.646 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Előrendelhető
szállítási díj: 1.397 Ft
Csomagja várható érkezési ideje: 2024. április 17.

Natúr sörélesztő tabletta természetes komplex-B-vitamin tartalommal.

A B-vitaminokon kívül nagy értékű fehérjékben, ásványi anyagokban és nyomelemekben meglévő gazdagsága különösen alkalmassá teszi sportolók, fejlődésben levő gyermekek, nehéz fizikai munkát végzők tápanyagellátásának teljesebbé tételére, idősödő szervezetek esetén az öregedés lassítására.

Dr. Bérci István biológus, a Magyar Étrend-kiegészítő Gyártók Szövetsége Elnökének felügyelete alatt, saját gyárában készült.
Az ultrasportban 1997 óta használt termék.

Leírás

A kíméletesen szárított sörélesztő inaktiválódik, elveszti erjesztő képességét, emellett azonban jól megtartja élettani szempontból kiemelkedő jelentőségű, értékes összetevőit. A sörélesztő a létező 24 féle aminosavból 16-ot, továbbá számos B-vitamint tartalmaz. Különösen gazdag B1, B2-vitaminokban (tiamin, riboflavin) B3, B6-vitaminokban (nikotinsav, nikotinsavamid, piridoxin), valamint a B-vitaminokhoz sorolt pantoténsavban, biotinban, kolinban, folsavban és inositban. Ezenkívül jelentős vas és foszfor tartalma, valamint kálcium, króm és szeléntartalma is.

Éppen ezért használjuk az ultrafutásban több mint húsz éve, hiszen rendkívül hatékonyan pótolja még a legnagyobb igénybevétel alatt elvesztett elemeket és vitaminokat. Aminósavai, vitaminjai, ásványanyagai, valamint fehérjetartalma nem egy mesterségesen összerakott elegyet alkotnak, hanem a természetben előforduló "komplex tápanyagról" beszélünk, mely azonnal és 100%-ban képes beépülni! Ez igazi, természetes multivitamin!

A Natúr sörélesztő tabletta gyártásához szükséges alapanyagot, a mikrobiológiailag szigorúan ellenőrzött sörélesztő-szuszpenziót a külön az erre a célra kifejlesztett és egyedileg legyártott élelmiszer-higiéniai szempontból minősített speciális szárító berendezésen, alacsony hőmérsékleten (60oC) porrá szárítjuk. A sörélesztő port megfelelő előkészítés után korszerű, körforgós tablettázó gépen tablettává préseljük, majd higiénikus körülmények között műanyag dobozokba csomagoljuk.

Az irodalmi források ellentmondóak arra vonatkozóan, hogy milyen formában fogyasszon étrend-kiegészítőként élesztőt az ember. A friss sütőélesztő fogyasztása egyoldalúan befolyásolja szervezetünket és nemkívánatos puffadáshoz, erjedéshez vezet.

A pattanásos rugalmatlan bőr, a törékeny haj és körmök, a hajhullás sok esetben a B-vitaminok hiányára vezethető vissza. A Natúr sörélesztő tabletta természetes komplex B-vitamin tartalma elősegíti ezen problémák megszűnését.

A sörélesztőn kívül megfelelő komplex B-vitamin tartalommal rendelkezik még a búzacsíra, a rizskorpa és a nyers máj is.

Mivel hazai táplálkozási szokásaink ezeket az anyagokat nem részesítik előnyben könnyen kialakulhat szervezetünkben B-vitamin hiány.

Nyelvünk állapota hamar elárulja, hogy rendben van-e B-vitamin háztartásunk. Normális esetben nyelvünk egyenletesen rózsaszínű és széleinél puhán kerek. Ha kevés B-vitamin van a szervezetben nyelvünk rovátkolttá, barázdássá válik. Komoly B-vitamin hiány a beri-beri és pellagra nevű betegséget okozza. A B-vitamin hiány tünetei: a depresszió, a fáradékonyság, a bőr különböző irritációi, különféle kiütések és a reszketés.

A Natúr Sörélesztő a BiYo-Product Kft. által kifejlesztett és gyártott készítmény, mindenféle édesítő, ízesítő, színező anyag nélkül.

Csak azt tartalmazza, amit a TERMÉSZET a sörélesztőbe eleve "belerakott".

Háttérinformációk! :

A fehérjék és az aminosavak szerepe a szervezetben:

Az emberi test fehérjetartalma: 16-18% (~ 10 kg) % vázizomban - 18% csontrendszerben A fehérjék és aminosavak szerepe: - enzimek, hormonok, immunfehérjék, hemoglobin - víz megkötése - sav-bázis egyensúly szabályozása - energiaszolgáltatás Egyéb N-tatalmú anyagok: - aminok, nukleinsav-bázisok, porfin-vázas vegyületek

A fehérjék és az aminosavak szerepe a szervezetben

Az aminosavak felosztása: - esszenciális aminosavak - leucin, izoleucin, valin, treonin, metionin, lizin, fenilalanin, triptofán, hisztidin - a szénlánc nem előállítható - limitáló aminosav (elsődleges, másodlagos) - feltételesen esszenciális aminosavak - részben pótolható más aminosavval - fenilalanin > tirozin, metionin > cisztin - nélkülözhető aminosavak A fehérjeszintézis igénye: - esszenciális és nem esszenciális aminosavak megfelelő aránya, mennyisége és - egyidejű jelenléte

A fehérje- és nitrogén-egyensúly

Fehérje-anyagcsere: - állandó lebomlás és újraképződés - szövetenként eltérő sebességgel - egyes fehérjék „féléletideje”: > vérplazma fehérjék ~ 10 nap > izomfehérjék ~ 100 nap N - egyensúly (~ fehérje-egyensúly): - a kiürített és a táplálékkal felvett N egyensúlya Negatív N - mérleg - tartós fehérjehiány és/vagy energiahiány - fokozott mértékű N-veszteség (pl. fertőzés) Pozitív N - mérleg - növekedő szervezet, izomfejlesztés - terhesség, szoptatás
A fehérjék biológiai értékét meghatározza:. - aminosav összetétel
A fehérjék biológiai értékét meghatározza: - aminosav összetétel - emészthetőség Teljes értékű (komplett) fehérjék: - a szervezet számára megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák az aminosavakat, ezért egyedüli fehérjeforrásként is használhatók - az állati fehérjék nagy része teljes értékű (hús, tej, tojás) - értékes növényi fehérje: szója, burgonya Nem teljes értékű (inkomplett) fehérjék: - egyes esszenciális aminosavakat nem, vagy csak kis mennyiségben tartalmaznak Éles határt a növényi és állati fehérjék között húzni nem lehet ! - Pl. az állati kötőszöveti fehérjék, kollagén biológiai értéke alacsony.

Facebook elérések:

SIPI WEB-BOLT
 
Amennyiben rendszeresen használja a Facebookot, akkor kérem kedvelje vagy kövesse az oldalt.
Új termékekről, akciókról, kuponokról gyorsabban kap információt.
Hozzászólhat a posztokhoz, illetve a messenger-t használva azonnal kérdezhet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!