Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BiYo-Product MaltoVit italpor

Ár:
5.500 Ft (4.331 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: MALT001
Szállítási díj: 940 Ft
Várható szállítás: 2019. november 19.

Az igazi üzemanyag, szénhidrát raktáraid feltöltésére, mely a pekingi olimpián sikerrel vizsgázott!
Sportoláshoz, kiránduláshoz, szabadidős tevékenységhez. Minden olyan felhasználónak, akinek gyors, és folyadékkal bevitt tökéletes felszívódású energiapótlásra van szüksége!

Dr. Györe István az Országos Sportegészségügyi Intézet Kutató Osztálya főorvosának és dr. Bérci István biológus kutatási és fejlesztési eredménye, egy energia- kiegészítő-italpor.

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Hazai gyártás és minőségellenőrzés!

Páratlan energia pótlás. Neked erre van szükséged! Kompromisszumok nélkül ott fejti ki hatását, ahol a legnagyobb szükséged van rá. Egy nagyszerű magyar kutatómunka eredménye!

- azonnali felszívódás, hiszen oldott állapotban kerül bevitelre
- megkíméli a szervezetet a hosszú emésztéstől, mely az egyik legleterhelőbb folyamat
- hosszú, folyamatos energialeadás
- összetételénél fogva lúgosítja szervezetet, mely így nagyobb teljesítményre képes
- természetes alapanyagú, hiszen kukorica és burgonyakeményítő az alapösszetétel.

Egy kifogástalan "energia por" melyet vízbe, gyümölcslébe keverve a legnagyobb biztonsággal fogyaszthatsz, hiszen ez a termék, mely a sportkórház kutatólaboratóriumában lett kikísérletezve, mentes mindenféle tiltott szertől. Erre a két szaktekintély garancia. Dr. Bérci István biológus, Dr. Györe István táplálkozástudományi szakember.

Ezért is debütálhatott eredményesen a termék a Pekingi olimpián az úszóválogatott jóvoltából. Ezt követően pedig az U21 labdarúgó válogatottat segítette egészen a VB 3. helyéig. 

Akik már fogyasztották: 

  • Magyar Úszóválogatott
  • Ferencvárosi TC labdarúgócsapat
  • U20 férfi labdarúgó válogatott ( VB 3. helyezett 2009.)
  • Veszprém  kézilabdacsapat
  • Soproni Vasutas labdarúgócsapat
  • Bonyhádi Dupla Iron Man VB
  • EMU 6 Day Race World Trophy
  • Számos sportklub és egyéni sportoló

A fáradtság érzeted növekedése párhuzamos a szénhidrát raktáraid megcsappanásával. A szénhidrátok az életfolyamataid fő energiaforrásai. Vegyes táplálkozás esetén a szénhidrátok szolgáltatják az energiaszükségletednek több mint a felét, így azok szervezeted fő energiaforrásai. Az általában alkalmazott cukorszerű szénhidrátok (szőlőcukor, dextróz, glükóz, szacharóz, stb.) bevitele egy idő után nem fokozható a tolerancia képességed csökkenése miatt (hányás, hasmenés, a szervezet elsavasodása). Mivel a MaltoVit nem cukorszerű készítmény, ezért a szervezet teljesen másképp dolgozza fel.

A maltodextrin (MaltoVit) mint egy nem cukorszerű polisszaccharida, másként viselkedik, rövid ideig tartózkodik a gyomrodban, nem indukál a belekben erős ozmotikus változásokat és gyorsan felszívódik. Ily módon ideális készítmény a májad glikogén-raktárainak feltöltésére, a folyamatos és egyenletes energia szolgáltatásra, még extrém energiaigényű helyzetekben is.

Ha mozogsz, a májadból már az első óra alatt eltűnik a glikogén. Az izomműködésed energiaszükségletét ez a glikogénlebontás biztosítja. Az emésztőnedveid az összetett cukrokat építőköveikre, egyszerű cukrokra (például szőlőcukorra) bontják. Az egyszerű cukrok a vékonybélben felszívódnak és a májba kerülnek, ahol a nagyobb részük ismét összetett cukorrá alakul és elraktározódik, kisebb részük elég. A májad az elraktározott glikogént szőlőcukorrá bontja le, amely a vérbe kerülve a vércukorszinted állandóságát biztosítja. Valamennyi szerved saját szénhidrátszükségletét a vércukorból fedezi. Az izomzatod a felvett szőlőcukrot szintén glikogénné alakítja, amely az izomműködésed idején lebomlik.

A termék semleges ízű, nem édes, vízben és gyümölcslében is jól oldódik. Légy energikus! Fogyaszd a MaltoVitot, hiszen neked lett kifejlesztve! Sportolók és nehéz munkát végzők számára. Kiegészítésként fogyaszd hozzá az egyik legjobb magnéziumkészítményt, a MagneMuscot!

A MaltoVit javasolt adagolása!

FIGYELEM!  A TERMÉKET KIEMELKEDŐEN MAGAS SZÉNHIDRÁTTARTALOM JELLEMZI!

Általános jellegű tájékoztató!

A készítményt folyadékba (víz, tea, üdítő ital) keverve, frissítő energiaital készíthető belőle. Viszont hatásának megőrzése érdekében, nem javasoljuk összekeverni magas cukortartalmú üdítővel. Ehelyett inkább a természetes citromlevet ajánljuk. Hatásának fokozása érdekében fogyassz hozzá MagneMuscot, mely egyedi összetételénél fogva nem csak a görcsök megelőzése ellen kiváló, hanem növeli a sejt energiáját is.

Javasolt, evezés, futás, triatlon, kerékpár, úszás, vízilabda, labdarúgás, nehézatlétika és egyéb nagy erőkifejtéssel járó sportágakhoz, munkához. Átlagos teljesítmény leadásnál az energiaszükséglet 650-750 Kcal / óra között mozog.
Folyadék felhasználása a szervezetnek időjárástól függően mozgás közben Max. 0.5 - 0.7 liter / óra

Ennek függvényében:

OPTIMÁLISAN 1gramm / testsúly kg / liter

Tehát:

- 50 kg súlyú embernél 50 gramm, vagyis 5 kanál/ liter
- 75 kg súlyú embernél 75 gramm, vagyis 7,5 kanál /liter
- 100 kg súlyú embernél 100 gramm, vagyis 10 kanál / liter

Mivel a készítmény, összetevőinél fogva garantálja, hogy az energia a szervezetben a megfelelő helyre jusson, és ott tökéletesen felszívódjon, nincs szükség nagyobb kalória mennyiségre, vagyis nagyobb sűrítésre. Extrém időjárási körülmények között, (nagy meleg) a jelenlegi adagolás mellett a folyadékbevitelt kell sűríteni. Javaslat, hogy sportolás előtt az étkezéseknél az elkészített italt fogyassza víz, illetve üdítő helyett, valamint a versenyek alatt és után is. A MaltoVit íztelen, szagtalan. Hosszú időn keresztül történő fogyasztása alatt sem válik terhére a nyálkahártyának, a gyomornak és a szervezetnek. Kiegészítésnek ajánljuk mellé a MagneMusc, (fokozott izomzat igénybevételre) készítményt, mely akkreditált doppinglaborban bevizsgált tiszta készítmény (OSEI)!

A dobozban található 1 kanállal kimert MaltoVit súlya és kalóriaértéke: 10 g (kb. 38,8 kcal, 165 kJ).

Kiszerelés: 1200 gr

100 g MaltoVit tartalmaz: Energia 1,650 kJ 388 kcal, Fehérje 0,0 g Össz. szénhidrát 96,0 g, Ebből maltodextrin 90,0 g Cukor 6,0 g, Ebből: – maltóz 4,5 g, – glükóz 1,5 g Zsír 0,0 g, Rost 0,0 g, B1-vitamin 2,0 mg (RDA %: 143) Nedvességtartalom max.: 5,0% 

(RDA%: A felnőttek számára javasolt napi bevitel.)

Azért ajánljuk, mert:

 - azonnali a felszívódása, hiszen oldott állapotban kerül bevitelre
 - optimális a tárolódása a májban
 - intenzív, hosszú, és folyamatos az energialeadása
 - megkíméli a szervezetet a hosszú emésztéstől, mely az egyik legleterhelőbb folyamat
 - összetételénél fogva lúgosítja a szervezetet, mely így nagyobb teljesítményre képes
 - természetes alapanyagú, hiszen kukorica és burgonyakeményítő az alapösszetétele
 - hazai fejlesztésű és folyamatosan ellenőrzött a gyártása és minősége

Gyártó: Biyo-Product Kft

Az emberi állóképesség kulcsa, az energiafelhasználás végső határát állapították meg amerikai kutatók egy 4828 kilométeres futás, a Tour de France kerékpárverseny és más rangos sportesemények elemzésével.Az amerikai Duke Egyetem kutatói kimutatták, hogy csúcs az átlagos emberi szervezet úgynevezett nyugalmi anyagcseréjének két és félszerese vagy napi 4000 kalória, hosszú távon ennél nagyobb energiafelhasználás nem tartható fenn.     

Azt is megállapították, hogy a várandós nők az állóképesség bajnokai, mivel anyagcseréjük az emberi szervezet tűrőképessége közelében van - írta a BBC. A kutatás az Egyesült Államokat átszelő futóversennyel kezdődött, melynek résztvevői 140 nap alatt tettek meg 4828 kilométert, hogy Kaliforniából Washingtonba, a fővárosba jussanak. Hónapokon át heti hat maratoni távot (42,2 kilométer) futottak, közben a tudósok megvizsgálták, hogy reagál minderre a szervezetük.   

A verseny előtt és alatt megmérték a nyugalmi anyagcseréjüket, vagyis azt, hogy hány kalóriát égetnek el, amikor pihennek. Azt is megmérték, hány kalóriát használtak fel az extrém állóképességi versenyek alatt. Nagy energiafelhasználással kezdték a versenyt, mely végül a nyugalmi anyagcsere 2,5-szeresén állapodott meg - mutatták ki a Science Advances tudományos lap aktuális számában megjelent tanulmány készítői.   

A csak egy maratont futók a nyugalmi anyagcseréjük 15,6-szorosát is felhasználták. A Tour de France 23 három napja alatt a kerékpárosok nyugalmi anyagcseréjük 4,9-szeresét, a 95 napos antarktiszi kerékpározáson a 3,5-szörösét bevetve versenyeztek.   "Pár napig megy a rendkívüli intenzitás, de ha annál is tovább akarunk futni vagy kerékpározni, akkor vissza kell vennünk, erre mutat a vizsgált versenyek résztvevőinek minden adata" - mondta el a BBC-nek Herman Pontzer, a kutatás egyik résztvevője.   

A várandós nők energiafelhasználása a nyugalmi anyagcsere 2,2-szeresét is eléri, vagyis az extrém sportolók közelében van.  A tudósok szerint a nyugalmi anyagcsere 2,5-szeresének felhasználása nem annyira a szív, a tüdő vagy az izmok, inkább az emberi emésztőrendszer teljesítőképességén múlik.   

Azt találták, hogy a szervezet nem tud megemészteni, felszívni és feldolgozni elég kalóriát és tápanyagot ahhoz, hogy ennél nagyobb energiafelhasználást hosszú távon fenntartson. Rövidebb távokon a test égetheti, majd a pihenés alatt visszaépítheti a saját zsírját vagy izomtömegét. Extrém távú versenyeken, a kimerültség határán azonban ki kell egyensúlyozni az energiafelhasználást - írták a tudósok.   

Pontzer szerint az eredmények abban is segíthetnek a sportolóknak, hogy okosan válasszák meg az iramukat.

Forrás: MTI / bbc.com

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!